hits

Lars Gule og rasister

Lars Gule og rasister.Du kan ikke vurdere kunst og karikatur, Lars Gule. Dette er ikke ditt felt. Nå vil du bli Norges Qaradawi eller Abu Laban, som vurderte Muhammeds karikaturtegning som krenkelse. De skapte internasjonalt problem. Vi har nok av de gale, Lars. Itillegg har vi erfaring om at kommunister ikke kan vurdere kunst ettersom de ikke tror på åndelighet.

Lars Gule komentar på Face book:

Hei Lily Bandehy, hvor har du det fra at jeg mener vi må akseptere at pakistanske kvinner har åtte barn og sitter hjemme fordi det er deres kultur? Har jeg sagt det noen gang?

På den annen side, hvordan har du tenkt å hindre pakistanske eller norske kvinner å få barn? Er det du som bestemmer hvilket antall som er OK?

(For egen del, uten at jeg har sagt eller skrevet noe særlig om det, det kan nok være greit å REDUSERE barnetrygden jo flere barn man får. Det har med den globale populasjonsutviklingen å gjøre - og barn/voksne i Norge belaster nok verdens ressurser mer enn indiske og pakistanske - i India og Pakistan).

Jeg må også spørre, hvorfor har du illustrert kronikken/blogginnlegget med en usedvanlig griste og rasistisk tegning

Lily Svar:

Lars Gule, ja, du har sagt dette. Jeg hørte det fra et par som siterte deg og de var enige med deg; mannen er en pensjonert professor. Jeg sa på et foredrag at det er en utvei fra dagens islamske situasjon, nemlig at vi muslimer moderniserer vår kultur.  Jeg kom i en diskusjon med professoren. Han svarte: ?Dette er svært vanskelig resept.?

Professoren nevnte at forsker Lars Gule var på lansering av Gunnar Skirbekks bok om krise og innvandring eller flyktninger. Da mente du, Lars Gule, at ?kulturell modernisering er svært vanskelig?  fordi ?pakistanske kvinner har levd i åtte generasjoner med å sitte hjemme og passe på ti barn.?

Jeg mente da at dette er rasistisk holdning uansett om det er Max Hermansen sa det eller Lars Gule. Fordi dette bildet er blitt endret i Norge og blant pakistanere av den nye generasjon fins leger og arbeidskvinner og journalister.

Jeg tvilte ikke på at dette er noe du kunne ha sagt ettersom du har i årevis vært solidarisk med de mest konservative skumle typer som er kledd i hijab, eller støtter de religiøse krefter som hindrer integrering. Ditt miljø du forsvarer og satser på, er enten generalsekretær i islamsk råd eller Lena Larsen og Linda Nor.  Har du noen gang prøvd å støtte en sekulær muslim som kritiserer islamsk råd for ekse.?

Derfor det hjelper ikke akkurat nå om du vil skifte holdning  eller hevder du ikke ha sagt dette eller du gjenformulererer og nyansererer det du sa om pakistanske kvinner. Du har selv bidratt til at du blir sett på som ?tåkete, pratsom, PR-kåt som er preget av selvhat og støtter alle som vil skape et bilde av islam som skaper rasisme.? Du trenger å bevise det motsatte og bygge tillit til muslimer og nordmenn om at du er for sekularisme i islam også, og du støtter kritiske syn på islam, og at du ikke ser på hijab og fanatikere,  og neglisjererer de sekulære krefter blant muslimene.

Når det gjelder tegningen, så betegner du den som rasistisk. Igjen generaliserer du ditt syn og tolker alt på en vrang måte.  Lars Gule, tegningene blir tolket på forskjellige måter. Det er kunst, det er ikke akademisk analyse. Bruk av tegninger blir også tegnet på forskjellige måter. For deg er verden delt til rasister og antitasister. De som ikke er enige med Lars Gule, er rasister. Du har tendens til å bruke din posisjon til å sverte og stemple dine meningsmotstandere som rasister. Dette kan du ikke gjøre mot meg ettersom jeg har vært muslim og forteller om hvordan jeg selv har opplevd islam.

Du kan ikke vurdere kunst og karikatur, Lars Gule. Dette er ikke ditt felt. Nå vil du bli Norges Qaradawi eller Abu Laban, som vurderte Muhammeds karikaturtegning som krenkelse. De skapte internasjonalt problem. Vi har nok av de gale, Lars. Itillegg har vi erfaring om at kommunister ikke kan vurdere kunst ettersom de ikke tror på åndelighet. Lars Gule, - kommunisme styrte Russland som hadde en fantastisk litteratur og kultur. Men i mer enn 70-80 år har de ikke klart å gi verden en internasjonal litterater eller en stor kunstner. Den kommunistiske ideologi dreper evnen til å vurdere kunst eller lete etter noble tolkninger av tegninger.  Din éndimensjonelle mentalitet er i ferd med å bekrefte at du er ?en ateistisk klovn som prøver å bli populær blant muslimer,? Slik en av muslimene sa til meg om deg. Jeg likte ikke det ettersom jeg er også innvandrer. Men jeg sier det til deg mens jeg sier til deg også: Du må gjøre noe med dette, ikke bare for din skyld, men for vår skyld. Håper at du oppfater dette som råd, og at ditt EGO ikke blir såret.

PS. Knarvik stemplet du som rasist. Jeg og mange andre med muslimsk bakgrunn møtte knarvik. Vi følte at du hadde fordommer mot kunstneren.  Det svekket din troverdighet blant oss, Lars Gule. Jeg anbefaler deg å revurdere dine holdninger og ditt syn på andre. Tenk før du kommer med løse skudd og uttalelser.