hits

Hvem har ansvar?

 

Debattklimaet i Norge har stagnert og stoppet der det har vært de siste tjue årene. Tema som religion, ukultur, terror, gjengkriminalitet, innvandring og integrering kommer opp i media med jevne mellomrom og  forsvinner og blir erstattet med noe annet. Ingen tiltak eller løsning for den eller andre.

Men en ting har blitt verre. En skribent må velge side, du er med eller imot. Denne gråsonen som gir frihet til en skribent å bevege på ulike arenadebatt og kritisere de situasjoner som er kritikkverdige, er blitt veldig smal.

På en side er du som har blitt puttet inn i gruppen av dem som er «mot» islam og på den andre siden de som er «for» islam. Det blir vanskelig å skrive, fordi en skribent har ansvar for sin penn. Det er redaktøren som er ansvarlig for hele avisen uansett om den er en nettavis eller papiravis. En skribent eller samfunnskritiker skriver innlegget og er ansvarlig for sitt innlegg, ikke for resten av det som står i avisen.

Jeg er en av dem som har skrevet for ulike aviser i mange år. Jeg skriver et innlegg, kronikk og sender til en avis. Hvis det blir ikke antatt av de første sender skribenten videre til neste avis. Eller skribenten har et innlegg til en avis på et bestemt tidspunkt.. En skribent skriver for å sette et tema på fokus og åpner for en debatt, for at kommer ulike synspunkter frem.

Hvis avisen Dagen trykker mitt innlegg er det fint, men det betyr ikke at jeg har ansvar for alle religiøse eller ikke-religiøse innlegg og kronikker i den. Samme som hvis Resett legge ut min kronikk er det fint, men det betyr ikke at jeg ansvarlig for alt som står i Resett. Ytringsfriheten gir mulighet til ulike skribenter å skrive om ulike temaer. Ytringsfriheten også gi frihet til at en redaktør forme avisen som han vil. Ytringsfriheten gir frihet til meg som et fritt individ til jeg kan tenke fritt og skrive fritt . De som på en eller annen måte vil sensurerer seg selv, eller meg eller en redaktør jobber de for et samfunn der alle skal tenke likt, skrive likt og si likt, Det blir en hierarkisk samfunn der  en gruppe skal bestemme hva ,hvem som få lov å skrive.

De redaktørene også som velger bare å trykke innlegg fra de som er enige med dem   da er de arrogante. "Jeg vet best". At jeg vet best for dere, det er dette dere skal lese. De tror at deres lesere har ikke fornuft og vurderingsevne. På denne måte at denne redaktøren nedvurderer sine leseres intelligens.  

Jeg står ansvarlig for innholdet i min blogge. Jeg er ansvarlig for min penn. Jeg signerer mitt innlegg og ikke alt innholdet i avisen som gir ut mine kronikker. Det samme med mine intervjuer.

Det svart-hvite debattklimaet er ødeleggende for skribenter. Fordi det setter oss i en bås: mot islam/for islam. Dette er farlig. En skribent må kunne skrive i hvilken som helst avis, gi intervju til hvilken som helst avis og være ansvarlig for det hun/han skriver eller sier. Hvis det hun skriver er krenkende for en person eller gruppe er det Pressens Faglige Utvalg som vurderer dette.

 Islam trenger i likhet med alle andre religioner kritikk. Norske politikere, som alle andre politikere, trenger kritikk. Media i Norge, som alle andre media, trenger kritikk når situasjonen er kritikkverdig. En skribent trenger et nøytralt debattklima for å kunne skrive kritikken uten å bli stemplet, sjikanert, utsatt for vold i form av ord, trusler, eller fysiske vold. 

Ytringsfriheten er hellig. Ytringsfriheten kan ikke misbrukes for å sensurere ulike ytringer. Religion, politikerne, media og de som på en eller annen måte har makt, må tåle få kritikk. Å plassere en skribent i «mot eller for»-sonen er å gi munnkurv til de som tør å kritisere kritikkverdige forhold.

 

12 kommentarer

Islam har ingenting å gjøre i Norge! Å diskutere Islam, eller for og imot har ingenting for seg. Islam vil aldri bry seg om noen andre når de får makt. Og vi vantro kan da ikke endre eller styre noe i Islam så hvorfor tar dere det opp her? Hvorfor skriver dere muslimer eller dere som tar opp dette innlegg her i Norge gang på gang? For å vinne støtte? For å manipulere? Ikke mange hinduer som ber om sympati. Kan dere ikke bare holde kjeft?

Vi må kle av identitetspolitikken, som vil at du skal tenke at; er du svart så representerer du de svarte, er du kvinne representerer du kvinner, er du muslim representerer du muslimer osv Dette er grunnlaget for all diskriminering! Og de største rasistene finner du på venstresiden! Spør en kvinne som har en mannsjåvinist som partner, hva hun synes er verst av at han blir sint på henne, eller når han ikke tar henne på alvor, kun fordi hun er kvinne - Venstresiden liker muslimer så lenge de ikke påpeker problemer i egen gruppe. Da sørger de for at de må kjempe en to fronts-krig - Anti-rasister my ass!

Laila:

Det er ingen som tvinger deg til å lese denne bloggen.

Det som undrer meg mest er hvorfor vi nordmenn har begynt å si og skrive "islam" og "muslimer". Vi har da alltid sagt muhammedanismen og muhammedanere.

Hvorfor holder vi på med denne ordmagien? Det hele minner litt om at man kaller ulv for gråtass. Tror noen at ulven lar lammene gå i fred av den grunn?

Det jeg mener er at det ikke finnes rom for samarbeid mellom islam og andre NÅR islam har fått makt, så da må man faktisk ta et standpunkt før eller siden! Det er manipulativt å skjelle ut oss som sier dette og påstå at vi polariserer. Det er det som er sannheten. Det er ingen som vil hindre islam her eller sette en grense så da går vi kun en vei, mot at islam styrer. Så vi må til slutt legge oss flata for islam alle sammen, men ennå er det lov å si nei til islam!

Og muslimer er like mye utsatt for sosialisters kontroll som alle andre! Se bare på debatten om at man ikke liker at muslimske skolebarn ikke blir med på turer. Noe jeg heller ikke alltid gjorde med min sønn. (jeg ble jo utestengt etter mitt svar der så..) Jeg har begynt å se på sosialisme og islam som omtrent likt der de vil styre enkeltmennesket så mye de kan.

.

Lily Bandehy

Utdannet lærer og psykiatrisk sykepleier

I og med at det var deg (og en lege) som jeg samtalte med på DPS da de prøvde og få meg innlagt etter å ha plaga meg i tre uker

Hehehe. Jeg må le. Det så nok ikke sånn ut, men jeg hadde det ganske moro med deg da jeg jeg kunne bekrefte ja på alle dine spørsmål. Om jeg trodde jeg hadde vært på TV. Om jeg trodde feks Gahr Støre visste hvem jeg er... og mange andre i den duren og kunne inngående forklare hvorfor på alt. Hehe

En ny samtale kunne jo vært morsomt det. Både for deg og meg

The very beginning

http://www.dailymotion.com/video/x123qx8

Robert Moseby

Robert Moseby

10 poeng igjen fra Bandehy :-)

Den største grunnen til polariseringen står de for, de som fordømmer media de ikke liker.

Les alt, fra alle kilder, da er du snart den klokeste i debatten med de sterkeste argumentene.

Er du en liten artikkelforfatter så lanser dine meninger i alle mulige medier, for som Bandehy sier, du er ansvarlig for hva DU skriver, og samtidig vil fordommene for enkelte media bli mindre.

Resett har bedt meningsmotstandere om å lansere sine tanker hos seg siden dag én, men det vil de ikke.

Dette strider mot all logikk og opprettholder og forsterker polariseringen.

The western society is seen as decadent and sinful in the main stream Islam. Because of this Muslims living in the west face a dilemma and avoid or reject integration into the western society. This (Muslims versus non-muslims) will be the major front or line of conflict or social unrest in the west. The considerable part of of Muslims living in the west are only attracted by the better material lives in the west.

Det er splitt og hersk prinsippet som brukes på alle områder. Erna Solbeg gikk hard ut mot de som er i mot eller kritisk til EU, Establishmentet (korruosjonens høyborg) og globalisering og stilte oss i bås med ekstremister. Man var Anti EU, Anti establishment, anti globalisering. Flertallet av folket var dermed radikale og i dag er det farlig å bli kalt radikal. ordene endres ved å bytte ut innholdet. Det begynner å bli farlig å uttale seg. Selv meninger kan man bli dømt til fengsel for i Europa i dag...

Det er ikke tilfeldig at en terrorgruppe får legimitet av politikere og media som den Islamske stat. Det sender sjokkbølger i verden med alle overskriftene. I det siste terrorangrepet i Tyskland sa myndighetene at det var islamsk inspirert. Slik skapes et hat mot Islam og ikke terrororganisasjonen.

Vi ser det samme i kristendommen. Nå startes det kristne millitser mot IS, men det er et absurd bilde. Kristendommen er 100 prosent pasifistisk, men fortell det til dem som rammes. Krigen mot terror er en krig mot religion. Nesten samtlige vestlige ledere som sender bombefly og soldater mot muslimske land har kristen bakgrunn.

- Bill Clinton står oppført som Baptist

- Hillary Clinton som står oppført som Metodist*

- George W Bush står oppført som metodist, samme United Metodist - Church som Hillary**

- John Kerry som står oppført som katolikk.

- Joe Biden står oppført som katolikk (Roman Catholicism)

- Barack Obama står oppført som kristen (Religion Christianity)

- Tony Blair ? Finner ingenting på religion, men han sier selv at han er kristen

- David Cameron står oppført innen Anglicanism ? The Church of England

- Stephen Harper står oppført som en C&MA ? Christian og Misionary Alliance

- Angela Merkel tilhører Evangelical Church of Germany og leder Kristendemokratene.

- Anders Fogh Rasmussen, står oppført som Lutheraner.

- Kjell Magne Bondevik ? Kristen, Prest, ledet Kristelig folkeparti

George Bush: ?God told me to end the tyranny in Iraq? ? (7 October 2005) President told Palestinians God also talked to him about Middle East peace. George Bush has claimed he was on a mission from God when he launched the invasions of Afghanistan and Iraq»

Tony Blair believed God wanted him to go to war to fight evil, claims his mentor ? (23 May 2009) Tony Blair viewed his decision to go to war in Iraq and Kosovo as part of a «Christian battle», according to one of his closest political allies.

Sjekk dette... https://www.theguardian.com/commentisfree/andrewbrown/2009/aug/10/religion-george-bush

Legg merke til at religionene først splittes. I Islam, Shia og Sunni som settes opp mot hverandre. I Kristendomme, Protestanter og katolikker, også i jødedommen er det splittelse hvor grupper slåss mot hverandre fremfor å stå sammen.

Problemet i dag er at de som skulle beskytte ytringsfriheten lar den forfalle fordi dem som straffes for sine meninger er folk man ikke liker, og da er det greit...

Honest opinion.

Honest opinion.

Islam er svært nær å ta over flete land på en eller annen måte. Det er deres mål og styremaktene i landene lar det skje...hvorfor tror dere Gilde en god stund nå har produsert halal-kjøtt? Og for de som ikke vet det: det første tegnet på at et land er iferd med å skifte religion er nettopp maten (Pluss økonomisk støtte til muslimske trossamfunn) AP med tadja hadjik i spissen ville innføre hijab i politiet på bakrommet, bygging av flere og flere moskeer, fjerning av kors på bedehus, kirker og på tv...hvor mange hint er det mulig å se før det faktisk går opp for folk??? I tillegg er myndighetene svært godt hjulpet av blåøyde snilister, antirasister og etterdiltere som er så utrolig naive at de faktisk tror at et multikulturelt samfunn er en god ide og at alle kommer overens ( tror faktisk ikke det er teknisk mulig å bli mer naiv og godtroende enn akkurat det). For og imot spiller liten rolle i den store sammenheng. For de som faktisk tar seg bryet og undersøker på youtube for eksempel, så ser dere isåfall et skrekkscenario i europa som pressen desperat prøver å dekke over. Om skummelt kort tid har vi slike tilstander her i norge om vi vil eller ei. Bare å skrive belgistan , letter from a nurse in germany , eller migrant crisis what the media refuse to broadcast på youtube. Tror det blir en tankevekker for enhver. Og alikevel lempes alt som kan krype og gå inn med gaffel. Hva med å faktisk våkne og se hva som er iferd med å skje? Kjøpt og betalt politisk korrekt presse har forlengst stemplet det å være oppriktig glad i sitt eget land og vil bevare det slik det er, som ganske rasistisk. Skammelig!!!

Skriv en ny kommentar