Når avsender er viktigere enn budskapet.

Jeg tror det var rundt 2004 da jeg ble invitert til å holde foredrag hos Røde Kors i Bømlo. Thorvald Stoltenberg, daværende generalsekretær for Norges Røde Kors var der for å åpne den nye avdelingen av Røde Kors. 

Da jeg skulle ta flyet fra Oslo hadde jeg med meg en liten paraply.  Jeg fikk beskjed at jeg måtte levere den til spesialbagasje. Etter åpningen av Røde Kors var jeg heldig og var noen timer sammen med kjære Thorvald Stoltenberg. Det var noen timers reisevei og ventetid for å komme tilbake til Bergen for å ta flyet til Oslo. Vi snakket om vår barn. Han snakket om sin kjære datter Ninni med omsorg og varme. Jeg forsto at denne klokke mannen var glad i sine barn fordi de finnes, fordi de var hans barn. Ikke på grunn av det de hadde blitt.

Jeg snakket også om Tooji og mobbing, og de andre barna. Da vi var på flyplassen i Bergen sa jeg at jeg må gå for å levere paraplyen til spesialbagasje som jeg hadde blitt bedt om å gjøre på flyturen nedover. Han sa til meg «jeg kan bære din paraply» og han tok min paraply og vi gikk rett på flyet. Alle smilte og ingen reagerte på paraplyen.

På flyet sa jeg til han at det var ikke paraplyen som var problemet, det var den som holde paraplyen som var problemet. Det var en berikelse å snakke med ham, han er en god far, et godt menneske og en dyktig politiker. Av den typen som mann sjelden treffer i dag.

Av og til  får noen stor mediedekning  uten at de fortjener den. Jeg tenker på min paraply  i 2004 på flyplassen i Bergen. Samme paraply, men to ulike personer som holder paraplyen og to ulike reaksjoner kommer frem.

I saken om HRS og gatefotografering av innvandrere synes jeg ideen var god, men det ble en stor sak av det, til og med ble det en sak på Stortinget om å kutte støtte til HRS. Men fordi Hege Storhaug sto bak prosjektet ble det totalt feil.

Og nå Boka til Bushra Ishaq. Mange har skrevet bøker i årevis, om innvandring, integrering, islam og mye annet. Men boken til Mohammad Usman Rana og Bushra Ishaq  ble anmeldt i alle aviser til og med A-magasinet bruker 14 sider på den. Gir denne boka noe nytt til oss? 1000 muslimer deltar i en undersøkelse. Er de representaitivt for alle muslimer? Hvordan ble spørsmålene stilt? Hvilken spørsmål og til hvem?

I den nøytrale undersøkelsen vil også forskeren komme med de spørsmålene som bekrefter forskerens hypotese. Og i denne undersøkelsen som Bushra har gjort, er hun ikke helt nøytral fordi hun alltid har oversett de negative sidene ved  islam. Hun og andre islamister påstå altid at islam og demokrati har ingen motsettinger.  
Hvis man spør hvert eneste individ i verden:  Er du for demokrati - vil alle svare ja. Er du for likestilling-  svarer de ja. Men hva vet de om demokrati? Hva vet de om likestilling? Hva demokrati eller likestilling innebærer for ham er noe annet. I mange land har det vært mange revolusjoner og slagordene er alltid «vi vil ha demokrati». Men det som skjer er at de bytter en diktator med  en ny diktator. For folk vet ikke hva demokrati er. De har ikke vokst opp med demokrati. Under den «arabiske våren» var slagordet likhet, frihet, demokrati. Likevel voldtok de jenter på Tahirplassen.

Jeg holdt et kurs for flyktninger. Alle deltakerne i kurset var for demokrati og likestilling. Jeg spurte en afghansk advokat: - Du er for likestilling og demokrati? 

«Ja, absolutt», svarte han.  

- Men kan din datter være ute om natten med en mann?

 «Nei. Jeg ville drept min datter for det.»  

- Men du bor i Norge sa jeg . Her er det demokrati og likestilling. 

«Min familie bor i Afghanistan og andre afghanere bor i Norge. De kommer til å vite. Min familie mister æren. De kan ikke gå ut av døra. Folk ler av dem», svarte han.

Hvor mange av den samme typen har svart på Bushras undersøkelse?

Hvis spørsmålene hadde vært : hva synes du om homofili? Og kan vi ha homofile imamer? Bigami, arv, kvinnelige imamer. Positiviteten til dette hadde vært mye mindre en  de 97 prosentene som er for demokratiet. Denne boka er ikke mer verdt en «Norsk islam». Den gir ikke mer integrering eller mindre terror. De hinder ikke polariseringen i samfunnet heller. Så hvorfor får denne boka får så mye medieoppmerksomhet? Fordi en muslimsk kvinne har skrevet  den med rosa penn.

Hvis 97 prosent av muslimer er for demokratiet,  hvorfor har vi æresvold og æresdrap? Hvorfor vi har de skamløsjentene som står frem med en hellig kamp mot sosial kontroll?  Hvorfor vi har ikke kvinnelig imam og hvorfor kvinner og menn kan ikke stå ved siden av hverandre og be i moskeen.? Hvorfor kvinner må dekke seg: hvorfor i koranskoler og Eid feiringer sitter kvinner og menn adskilt.

Hvis 97 prosent av muslimer er for demokrati og likestilling hvorfor bruker vi så mye penger og resurser på integrering? Kan vi ikke avslutte hele integreringssaken, og bruke de pengene på eldreomsorg? Vi kan sove godt på silkeputa som vi har sovet på de siste 20 årene. Nå vi har et bevis også.

Boka konklusjoner er ikke basert på sannhet, og er ingen riktig beskrivelse  av fleste muslimer i Norge eller Europa. Det er ikke boken, men det som er viktig er at Bushra har skrevet den. De islamelskerne, de som skal late som alt fungere som det skal, har ventet på at noen muslimer skulle skrive noe positivt om islam. Derfor setter de henne på pidestall. Det er ikke boken som er viktig eller hva som står i den. Det er viktig at Bushra har skrevet den. Ideen hennes er god, men hennes ærlighet er ikke god nok til å finne eller se sannheten. 

9 kommentarer

Børge Blåtind

02.11.2017 kl.14:10

Hei

Var ute å gikk tur i dag på Storhaug, en bydel i Stavanger. En førsteklasse eller siste år i barnehage gikk forbi. Jeg ville anslått til ca 27-30 barn.

Da slo det meg, kun tre barn så ut som etnisk norske. Og det rare var at alle barna gikk to og to, men siste jenta, etnisk norsk gikk alene. Burde holdt den voksne som gikk sist i hånda.

Kanskje vi burde gå forbi barneskoler og barnehager og se hvem som går der. At immigranter er kun 2-4% er en løgn, og allerede om få år er vi etnisk norske i mindretall.

Og ja jeg regner barn der den ene foreldre er etnisk norsk som etnisk norsk, unntatt der begge foreldre er muslimer.

Suleiman

02.11.2017 kl.15:10

Den oppfatningen at Nordmenn er naive og lett å lurte er utbredt blant muslimer særlig i det pakistanske miljøet.

Den ukritiske media oppmerksomhet Bushra Ishaqs bok har fått bekrefter dette. Bushra Ishaq er en Islamist med intellekt men er ikke egnet til en slik studie eller undersøkelse. Undersøkelsen er ikke nøytral eller er preget av skjev. Norske politikere og særlig de som er opptatt av integrering bør vise en alvorlig forsiktighet når det gjelder forbruk og formidling av resultatet fra denne undersøkelsen.

kim

02.11.2017 kl.15:45

når du kan dekonstruere boken og forfatterns budskap så lett og elegant som du gjør her, er det veldig bekymringsfult at ingen andre gjør det.

Judas Iscaroit

03.11.2017 kl.08:41

Løsningen er å fjerne multikulturen, så disse kan integreres i sitt eget land.

03.11.2017 kl.11:15

Du har rett. Og det er ikke noe vi kan gjøre med saken.

03.11.2017 kl.13:10

Løsningen er slike som Lily.

Jan-Dietrich Mollerup

04.11.2017 kl.11:36

Har mange av de samme synspunktene som jeg oppfatter i teksten du har, og jeg har ved flere annledninger brukt noe av samme taktikk og tatt det jeg kaller lakkmus testen: Skal det være straff for å forlate trioen Islam?, Kan muslimske jenter gifte seg med vantro?, Bør sharia loven være overordnet norsklov når det gjelder hjem og familie?, Bør homofili straffes og i såfall med døden? Og da har jeg ikke opplevd at Islam leverer svar som er sammefallende med ett moderne pluralistisk og fritt sammfunn.

Kris

05.11.2017 kl.00:20

Fra Danmark;

"Kriminaliteten er 43 prosent høyere blant mannlige innvandrere enn blant alle menn i landet. Øverst troner personer fra Libanon, Somalia, Marokko, Syria og Pakistan."

Thomas

05.11.2017 kl.15:58

En somalisk kvinne kom som asylsøker fra somalia til et veletablert somalisk miljø i en by noen timer utenfor Oslo. Kvinnen ville utdanne seg og komme ut i arbeid så fort som mulig, men på et møte blant somaliske kvinner reagerte de andre somaliske kvinnene med vantro på hennes plan. "Er du gal? Alle vet at hvis du så mye som hinter om at du er arbeidsfør, så mister du støtte og må jobbe resten av livet.

Dette har jeg hørt fra kvinnen jeg senere jobbet med. At Norge kan være så naive. Kaste verdier og kultur ut vinduet i bytte for snyltere og pøbler.

Skriv en ny kommentar

hits