Hvem er rasist?

 

Shurika Hansen har blitt kjent for sitt engasjement mot æreskulturen og kontrollering av kvinner i minoritetskulturer.

«Noen sitter bak burka og hijab, noen sitter på jenterommet og ser drømmende ut av vinduet, mens brødre og andre privilegerte jenter leker ute side ved side uten anstrengelse. 

Andre er fengslet i sine egne tanker. Tanker som omhandler hvilken plass hun har i verden, om hun i det hele tatt har en verdi. Et fåtall av disse jentene befrir seg fra dette fengselet. Enda færre blir sluppet ut av den kontrollerte sonen.» Shurika Hansen

Tusen takk kjære Shurika Hansen for din fantastiske kronikk i VG. 13 september. Du skriver fra ditt hjerte. Du kjenner på smertene, på blemmen i hjertet til en jente som er fanget av æreskulturen. Du kjenner på de smertene som jeg og mange millioner av dine bestemødre og mødre har opplevd. De smertene i fangenskapet som jeg trodde din generasjon, spesielt de som bor i Europa, ikke skulle ha.

Jeg føler meg sliten av å skrive om kvinnelivet i et mannssjåvinistisk samfunn basert på religionen islam. Men når jeg leste din kronikk fikk jeg en ro i hjertet. Og at den dagen som min penn ligger stille ved siden av min kalde kropp, vil du og mange andre som deg skrive om kvinnens fangenskap i burka, bikini, hijab, tvangsekteskap, æresdrap, æresvold, æres-selvmord, steining og alt som har tatt friheten fra kvinner. Friheten til å være et individ med rett til å ha en verdi lik sin bror.

Ja, vi kvinner har ikke samme verdi som en mann, vi er ikke privilegert i hverken Guds øyne eller hans profet. Vi er skapt med vinger, men fra første dag blir vingene klippet brutalt av oss i form av kjønnslemlestelse og barnehijab. 

Gitteret blitt normalisert for oss

Og vi vokser med i fangenskapet fra vi blir født til vi dør. Våre små jentebarn går med fangenskapsdrakten ikke bare i Jemen, men i Oslos gater. Vi ser dem i barnehagen, på bussholdeplassen og lekeplassen. Vi smiler til dem også, men vi ser ikke gitteret. Takket være media har gitteret blitt normalisert for oss.

Vår statsminister feirer Eid med de ulykkelige jentene som sitter bak gitter, med kvinner som sitter fengslet uten å se virkeligheten. Feirer med dem en kultur, en religion som aksepterer at kvinner er i fangenskap. Hun besøke islamskoler og roser dem mens hun ser små jenter sitte adskilt fra gutter og de er bak gitter mens guttene er frie.

Støre går lengre «vi må aksepterer at noen ikke vil håndhilse på motsatt kjønn». Har Støre tenkt på hvorfor de ikke kan håndhilse på motsatt kjønn? Hva er tanken bak dette? 

Kjære Jonas Gahr Støre fordi det er mann og kvinne, fordi der er bomull og flamme, fordi mannen bli hisset opp hvis han tar på en kvinnes hånd? Fordi islam har reduserte meg til et kjønnsorgan?  Du forstår ikke årsaken bak handlingen, du er opptatt med økonomien og partiet.

Som. Krf-leder Knut Arild Hareide mener arrangerte ekteskap ikke er tvang, og ikke bør forbys». Kan det være fordi Krf-lederen ikke forstår at arrangert ekteskap er det samme som tvangsekteskap? I begge tilfeller blir ekteparet satt sammen av to familier og blir giftet sammen på grunn av familienes interesse. 

Dette er ok. Men han forstår ikke at denne kvinnen som blir plassert i en «arrangert «ekteskap aldri får lov til å skille seg. Hvis hun nevner skilsmisse blir hun drept. Krf-lederen forstår ikke at «En rose er en rose uansett hva du kaller den» og en livstid i fangenskap kan kalles tvang eller arrangert. Begge to er ett.

Alle politikere ser barnehijaben, ser burkaen, ser hijaben, ser æreskulturen ,men de gjør ingenting fordi det er religionsfrihet. De diskriminerer minoriteters jentebarn og kvinner under navnet toleranse, under navnet religionsfrihet, respekt for andre kulturer. De aksepterer æreskultur, lar jentene være i fangenskap, la de jentene sitte på jenterommet og se andre barns lek og frihet, fordi det er «deres kultur». Slike antirasister er de verste rasister.

De skal befri oss bare med «dialog». En dialog er tragikomikk i sin verste form. En på en side av bordet snakker om kvinners frihet og den andre på andre siden av bordet smiler og nikker, men tenker på «horeri». 

Staten har ansvar for å frigjøre våre kvinner fra fangenskapet med å se på muslimske kvinner med perspektiv fra norske lover, fra den europeiske menneskerettigheter og ikke fra kulturelle og religiøse verdier som er baser på mannssjåvinisme.

Våre politikere, feminister, antirasister er de verste rasister fordi de ser fangene, men de går på premisser med vokteren. De innvilger til og med store summer fra stat og kommune, slik at fangevokteren får mer makt over fangen. De vil stoppe æresdrap med «dialog». Hvor mange år det tar, hvor mange liv går tapt, hvor mye smerte blir påført våre jentebarn, mødre og døtre er ikke viktig. De er døve og hører ikke våre skrik, de er døve som Gud.

For å frigjøre jentebarn og kvinner trenger vi lover og regler som kan hjelpe oss å kaste hijaben og burkaen som er symbolet på fangenskap for å kunne si "Nei, det er mitt liv, og jeg vil leve det som jeg vil» «for å si «Ja. Nå er det nok, jeg vill skille meg". For å si "Stopp, du har ikke lov å slå meg fordi jeg vil dra på klasseturen" for å si «Gud skapte meg med vinger, la meg fly».

 Slaveriet hadde aldri tatt slutt hvis det ikke hadde blitt et lovforbud mot det.

Vi trenger nasjonale lover for å beskytte oss. Vi trenger et lovforbud mot alt fangenskap i form av hijab, burka, arrangert ekteskap slik at foreldrene våre kan unngå press fra naboer og familien og de kan stå ved siden av sin datter med loven i hånden. 

Toleransen i religions navn kostet mange jenters liv. Nå er det nok. Med takk til Shurika.

39 kommentarer

Baluba

25.09.2017 kl.12:27

Noen veldig viktige problemstillinger som alle som har noe kjennskap til islam kjenner til. Utrolig nok gjelder dette ikke noen av våre framste folkevalgte. Toleranse for intoleranse og undertrykking er naivitet og idioti. Paralellen til slaveriet er veldig god. Hadde vi hatt en Støre som ville løse dette med dialog og forståelse ville vi fremdeles hatt slaveri. Av og til trengs det sterke politikere. Med visse hederlige unntak er disse dessverre i skremmende mindretall i dag.

Nils

25.09.2017 kl.12:29

Flott skrevet. Jeg tror vi trenger mange hyppige og små drypp for å vaksineres mot det voldsomme presset i media. Det er så lett å gi etter, og til sist tro at man er tolerant hvis man aksepterer dystre mørkemenn. Du hjelper oss å huske at den toleransen har en høy pris. Takk.

Unni Hellvik

25.09.2017 kl.12:38

Hei Lilly. Bra skrevet og lykke til videre.ZFølger med på dine innlegg🌹😍

iDontCare

25.09.2017 kl.12:56

Veldig bra skrevet. Og jeg er enig i alt du sier.

Hilsen en potet. :)

Rune Jansen

25.09.2017 kl.13:08

Her i landet har alle mennesker samme verdi og muligheter, både jenter og gutter er likeverdige. Det er dette vi må forklare NÅ til innflytterne, og med norske lover beskytte de jentene som blir utsatt for en religion og kultur som pröver å gjöre dem mindreverdige og holde dem i fangenskap.

Marianne

25.09.2017 kl.13:48

Meget bra!!! Du har også helt rett i at slaveriet hadde aldri blitt avskaffet om det ikke hadde blitt forbudt. Et forbud er regler for hvordan vi vil ha det i vårt samfunn. Og likestillingsloven går foran religion! Takk for din klare og tydelige stemme!

Du må bare rette opp fanget i: fra bikini til burkini, som jeg antar du mener!

Odd Karlsen

25.09.2017 kl.13:58

Spot on Lilly, men det er bare kvinnelige "utlendinger" som kan si det du sier. Hvis jeg sier det er jeg enten rasist, islamofob eller nazist :-(

Kopier innlegget ditt i 169 eksemplarer og send det til Stortinget! :-)

Freud

25.09.2017 kl.14:22

Riktig alt som skrives, men det er noen problemer her.

Muslimske kvinner som lider under dette i Norge, kan frigjøre seg selv. Dersom det er slik at de lever i tvang. Hvor mange dette er, vet ingen. Med barna er det annerledes, fordi foreldrene bestemmer over dem. Det kan ingen lov forby eller endre på.

Å lage nye lover som forbyr visse klesplagg for kvinner i privatlivet er som kjent ikke mulig. Ingen politikere vil ta i en slik sak. Tvangsekteskap er allerede forbudt. Men at grensen mellom arrangert og tvang er flytende eller ikke-eksisterende gjør saken meget vanskelig.

Bandehys utbrudd er forståelig og godt, men faller dessverre på stengrunn.

Geir

25.09.2017 kl.14:35

Verken gud eller staten finnes. De er bare tanker. Du eier deg selv. Våkn opp. Å se fengselet er å forlate det.

Ja

25.09.2017 kl.15:03

jeg har hørt at familiens ære sitter imellom bena på jentene.

Forøvrig kan du stort sett gjøre som du vil og skulle noen kritisere noe kan du kalle dem rasist.

Rasisme er noe som kun hvite mennesker bærer på og er som niqab et heldekkende uttrykk for å skjule kritikk.

Det snakkes alltid om at vi skal integrere innvandrerne, vi ser lite til at dette er særlig ønskelig for de som kommer.

Ordet samfunn kan jo ha noe med å finne sammen og gjøre.

Det blir jo ikke enklere av at alle på død og liv skal dyrke sin religion, sine skikker og verdier.

Men det går seg nok til med tid og stunder, og ved hjelp av under.

Frode

25.09.2017 kl.15:18

Noen sa en gang: "Vi er så tolerante her at vi tolererer intoleranse". Det er noe av det beste som er blitt sagt i rasismedebatten.

Vest

25.09.2017 kl.15:32

Flott inlegg Lily.

Hele venstresiden, de politisk

korrekte,Krf,V og H svikter de muslimske kvinnene.

torkel

25.09.2017 kl.15:42

Lily du sier det på en så bra måte, og jeg håper du fortsetter å skrive i mange år til. Du er en fornuftens røst i all denne galskapen.

torkel

25.09.2017 kl.15:42

Lily du sier det på en så bra måte, og jeg håper du fortsetter å skrive i mange år til. Du er en fornuftens røst i all denne galskapen.

Andreas

25.09.2017 kl.15:56

Jeg er saktens enig med deg, Lily. I alt du skriver her. Jeg er såååå lei av religion, jeg er sååå lei av at muslimene skal trøkke denne religions fanatismen med hijab bruk og andre virkmidler ned gjennom halsen på oss. Vi vil IKKE ha det slik i Norge. Kjære Muslim, Kle av deg hijaben om du skal bo her, du trenger den ikke. Du er fri

25.09.2017 kl.16:15

Hei Lily, som innvandrer kvinne fra en mannsdominert kultur, berømmer jeg din mot å ta opp denne kampen. Men jeg er overrasket om din manglende kunnskap om et punkt, nemlig arrangert ekteskap. I din verden, i de kulturene du kjenner til kan det være slik at arrangert ektesap er tvangsekteskap. Men verden er ikke bare det du kjenner til. Det finnes mer. Jeg kommer fra en ikke-muslimsk innvandrer kultur hvor arrangert ekteskap er veldig vanlig og skilsmisse initiert av kvinner er også akseptert. Jeg er lykkelig gift i en arrangert ekteskap. Mens min store søster ble giftet i India med en feil man (den også arrangert). Men hun søkte skilsmisse og retten innvilget det og familien aksepterte det. Den islamske verden kan være mørk og brutalt. Men verden er stor. Innvandrere er ikke bare muslimer.

En ting til: Jeg har hørt fra mine muslimske venninner at det ikke er bare mann som bestemmer over jenter. I de fleste tilfellene, er det de eldste damene i familien som bestemmer hvordan de jentene må kle og oppføre og gifte seg.

john

25.09.2017 kl.16:20

Nå må vi slutte å importere muslimer. Det er bare bråk med dem, de blir aldri integrert i Norge. I usa er det derimot godt integrert. Der må de jobbe hvis de skal ha hus og mat. I Norge får de betalt for ikke å jobbe!

me

25.09.2017 kl.16:57

Denne ACAB (all cops are bastards) har kommet med ulovlig hets og sjikaner her i lang tid. Hvorfor blir ikke vedkommende stoppet? Flere av uttalelsene er straffbare.

vest

25.09.2017 kl.17:28

Til dere klovner som drar støre inn i dette😂

Frp og H har styrt Norge og landet har blitt oversvømt som mange sier.

Vår kjære regjering som Listhaug er minister i har på nytt sendt ned et flott stort skip som plukker til nå opp over 60000 imigranter utenfor Libya og frakter disse til Europa.

Dette støtter Frp som er i regjering og likevel står Listhaug hos våre naboer og klager på de.

Hvor mange av disse svenskene har tatt inn har den Norske regjering fraktet over middelhavet..

Vi frakter de over så kan andre landt slite med de😂Typisk Frp.

Ps. jeg sluttet og stemme for mange år siden og når folk som stemmer H stemmer v for og få de over grensen er det bare tull og stemme.

Judas Iscaroit

25.09.2017 kl.18:19

Nå er det slikt at slikt primitivt tull hører ikke i Norge, heller ikke i vesten.

Disse unyttige tanker og "tro" hører hjemme der dem komme i fra. Derfor er det viktig å integrere disse i sitt eget land. Så kan dem steine, kaste folk utenfor høye bygninger, halshugge osv.

Slikt primitive og tilbakestående personer er en bremsekloss på vår samfunn og hører ikke hjemme i et oppegående samfunn.

Avskaff multikulturen, den er en løgn og en bløff, presset på oss av korrupte og gale globalister og deres medløpere.

Sven

25.09.2017 kl.20:13

Fint med din røst, og takk for ordene. Det er likevel trist at du er så lite nyansert i dine problemstillinger og forklaringer. Dermed blir også kommentarfeltet deretter.

Skulle ønske du og vi brukte mindre tid på å diskutere et klesplagg som hijab og heller diskuterte holdninger og løsninger. Klesplagg er ikke viktigst. Verden er i endring. Folk lider i mange land. Å sidestille hijab med æresdrap og tvangsekteskap er i mitt syn kun følelsesladet argumentasjon, og forbedrer ikke verden.

Det er synd å lese at så mange i kommentarfeltet har en feilplassert klokketro på at alle muslimer er like, at det norske er og har vært monokulturelt - og at troll som ACAB ikke får mer ut av det lille personen har lest. Kanskje bedre å reise litt mer og snakke med folk.

Selvsagt er det mye drit blant noen erketradisjonelle og ekstrem folk i verden. Jepp, noen få er muslimer, noen få bor på vestkanten i Oslo og er advokater, noen få er kristne og noen få bor i Telemark og har aldri erfart mer enn det aksjonsradiusen de billige drinkene i Syden ga mulighet for. Faktum er likevel at de aller fleste uansett fødested faktisk vil ha et liv i fred og ro, arbeid og trygghet for sine. Undertrykkelse skal vi aldri tolerere, men la oss gjøre noe mer enn å løpe etter den røde kluten. Kanskje matadoren?

kjell e høiland

25.09.2017 kl.22:07

synes det er rart at folk som er imot islam blir kalt rasist. rasist er vel noen som har imot folkeslag og ikke relegion og da siden det er maange forskjellige folkeslag som er muslimere så kan en jo ikke være rasist

marianne

26.09.2017 kl.01:10

Det er for meg helt uvirkelig, et mareritt som har åpenbart seg, at vi som har vokst opp med fedre som har sloss for Norge, nå må vi altså gå i kne for deres krav, en ideologi som ikke er kompatibelt med vårt lille Norge. Fatter dere ikke at hijabene deres får oss nordmenn til å føle oss fremmedgjorte i vårt eget land? Eier dere ingen form for respekt?

Niri Baklid

26.09.2017 kl.02:00

Jeg kommer herved ut av skapet

per

26.09.2017 kl.07:33

ACAB DU MÅ VÆRE SYK .

Det er ikke normalt at et menneske har så mye hat i seg.

Slik jeg ser det som du har skrevet her er jeg bekymret .

Håper du er litt opp i årene og ikke en ungdom som sitter og spiller spill så hjernen blir påvirket seg mer.

Et sterk råd til deg er og søke hjelp snarest..

vest

26.09.2017 kl.08:05

Finnes mange flotte og kjekke muslimer.

Flott skrevet av dere begge.

Er jeg en rasist..

Jeg har et firma og ansatte en som hadde drevet et Transportfirma i Irak.

Dette noen år siden.

Han kom til meg og spurte om jobb og fortalte om seg og firmaet han hadde.Og denne mannen kunne alt fra og skru,kjøre og kontorarbeid.

vi var /er en tett og god gjeng som jobbet der så jeg var litt i tvil🤔 Jeg spurte han rett ut om hans kone/døtre dekte seg til.

Han så på meg en stund og smilte og sa.

Jeg hadde aldri giftet meg med min kone hadde hun brukt det.

Denne karen og familien gled rett inn i gjengen og nå kommer 2 genrasjon inn👍

Ps. I dag er han sjef og de andre kan ikke skryte nok av han og hans familie,

Skeptisk

26.09.2017 kl.08:06

+Niri

Og ramler ned i brønnen....

+Bandehy

Når det gjelder innvandring, Sharia, tvang og dritt, så gidder jeg ikke å bry meg lenger. Det har blitt for mye, så når det smeller mellom feige mannslinger/feminster på den ene siden og Profeten's Umma på den andre siden, så sitter jeg på sidelinjen med pepsi og poppkorn og ser på galskapets skuespill.

Arnulf Øverland

26.09.2017 kl.08:10

Det er da på tide å kunne definere religion som det det er, ett psykologisk våpen.

For de som er interessert i fordypelse rundt tema: http://files.meetup.com/411954/Intelligence.pdf

26.09.2017 kl.08:31

Du har en god penn! Jeg bare har et spørsmål. Hva med når kvinnen er den mest fanatiske muslimen? Jeg kjenner en familie hvor det er tillfellet. Hun er hele veien drevet av frykt... hvis hun går uten hijab blir hun voldtatt for alle menn er voldtektsmenn? Hvilken holdning er det å ha når du har vært 9 år i Norge? Dattera som ble 14 år fikk ikke lov til å åpne bursdagsgaven selv? Hvorfor? Faren i denne familien virker mye mer vestlig..Er lokaliteten til islam for kvinnenes del kun basert på frykt?

toto

26.09.2017 kl.12:25

Undskyld , men det er bare en stor rasisisk gruppe i Norge . Blandt Nordmenn og andre ikkemuslimer , er det en sporadisk form for rasisme . Rasismen i Norge kommer fra hele det muslimske miljøet . Det er vanlig å snakke nedsettende om ikkemuslimer og spesielt Nordmenn . Vi ser muslimer segregerer seg , forlanger andre lover og regler for seg . Muslimer kan ikke ha norske eller andre ikkemuslimske venner .

Muslimer ser på seg selv som høyt hevet over alle ikkemuslimer . Det er hele problemet i Norge .

Muslimer burde bo i muslimske land , de er ikke integrerbare i et demokrati . Og vesten er demokrati .

Kentaxx

26.09.2017 kl.12:30

Noe av det som overrasker meg mest, er kristenfolket (les: KrF) og liberale Venstre som ønsker så mange muslimer som mulig velkommen, uten å se at de samtidig undergraver både sin egen kristendom og sin liberalisme. Skulle islam og sharialovene bli herskende, kan man bare glemme kristendom, ytringsfrihet, pressefrihet, religionsfrihet og demokrati, men det forstår de åpenbart ikke.

Vest

26.09.2017 kl.12:59

Acab vet du hva jeg fikk en melding fra min gode leder at vi fikk en ny kontrakt:)

Og vi må ansette 2 stk...

Jeg sa at finner du en som deg så ansett han( muslim)

Jeg blir provosert av deg og dine rasistiske utalelser.

Så lenge de ikke driver og dekker seg til de har et normalt kvinnesyn. De kjempeflotte arbeidsfolk som jeg kjenner..

Vest

26.09.2017 kl.16:04

Så jeg er ikke god nok i din verden jeg heller fordi jeg er litt ordblind😂

Dette sier bare litt om deg og at du har alvorlige problemer..

Selv med min ordblindhet har jeg jobbet hardt og fått det til og nyter livet og kan gjøre akurat som jeg vil i en alder av 52.

Nok om det😂

Sytes synd på deg som ikke kan oppleve verden og må bare sitte hjemme fordi du hater noen så mye...

Jeg utlendig😂😂😂

Gry

26.09.2017 kl.17:35

"In recent times, the resurgence of the hijab along with various countries? enforcement of it has led many to believe that Muslim women are required by their faith to wear the hijab. In this informative talk, novelist Samina Ali takes us Samina Ali forteller historien On a journey back to Prophet Muhammad's time to reveal what the term ?hijab? really means -- and it's not the Muslim woman's veil! So what does ?hijab? actually mean, if not the veil, and how have fundamentalists conflated the term to deny women their rights? This surprising and unprecedented idea will not only challenge your assumptions about hijab but will change the way you see Muslim women". Anbefaler alle å se denne videoen fra Ted talks, informativ og lærerrik.

https://www.youtube.com/watch?v=_J5bDhMP9lQ&feature=share

Kvinne

26.09.2017 kl.20:02

Enig i dette, som er kopiert fra ditt innlegg :

De skal befri oss bare med «dialog». En dialog er tragikomikk i sin verste form. En på en side av bordet snakker om kvinners frihet og den andre på andre siden av bordet smiler og nikker, men tenker på «horeri».

Staten har ansvar for å frigjøre våre kvinner fra fangenskapet med å se på muslimske kvinner med perspektiv fra norske lover, fra den europeiske menneskerettigheter og ikke fra kulturelle og religiøse verdier som er baser på mannssjåvinisme.

Våre politikere, feminister, antirasister er de verste rasister fordi de ser fangene, men de går på premisser med vokteren. De innvilger til og med store summer fra stat og kommune, slik at fangevokteren får mer makt over fangen. De vil stoppe æresdrap med «dialog». Hvor mange år det tar, hvor mange liv går tapt, hvor mye smerte blir påført våre jentebarn, mødre og døtre er ikke viktig. De er døve og hører ikke våre skrik,.... Helt enig med deg, vi trenger modige politikere !

Rasisme fra muslimer..De som kaller oss og vår tro for vantro ! De som forakter vår kultur, men ikke ser sin egen stilling i forhold til det hele.- Hvis disse har ære og stolthet, så burde de føle seg for gode til å bo i ett land der menneskene er hva de mener "vantro".

Til dere muslimske jenter og kvinner, våkne opp og stå sammen. En oppegående mann vil ikke ha en sau til livsledsager ! En sterk mann vil ha en kvinne som bruker hodet til annet enn pynt ! Stå opp for deres liv og for hverandre!

Camilla M Småbach

27.09.2017 kl.09:09

Takk Lily!

Dette er det beste du har skrevet og jeg skal sende linken til alle jeg kjenner som hittil ikke har evnet å forstå.

Jeg håper og tror at denne kan vende flere av de

Blir rent glad i deg jeg :-)

ingrid

02.10.2017 kl.11:14

Jeg støtter Camilla M Småbach, vil gi dette flotte

innlegget til så mange som mulig. Veldig bra skrevet.

Vi må sende dette til Hareide, som IKKE vil forstå,

han skjønner ikke hvor alvorlig dette er.

Barnehijab må bort først, NÅ, hvorfor vente ?

Fordi våre feige politikere ikke bryr seg, det er sånn

det dessverre er. De må slutte å late som.

I Norge har vi likestilling, men så mange jenter som

bor her, aner ikke hva det er. Dette er feil. Så nå

må våre politikere endelig ta beslutninger i hh. til

norske regler.

Elin Hege B B Lona

08.10.2017 kl.17:21

Hei! Du er en bemerkelsesverdig kvinne, en sterk røst som utvilsomt har bidratt til at mange har fått det bedre i Norge, all ære til deg for det!

Er også imponert over tøffe Shukira som står stødig og uredd i møte med gammelpatriarkalske æreskulturer, samt alle de andre flotte, "skamløse" kvinnene!

Det er godt å se at stadig flere bryter ut og roper opp mot tvang og sosial kontroll, både blant voksne og ungdom.

Svært viktig at vi samler oss og støtter og heier frem disse modige stemmene, de åpner dører som har vært boltet fast!

Når det er sagt, så er det et par premisser som benyttes av mange støttespillere, tidvis også deg, som ikke er helt greit.

Fakta er jo at selv om kanskje de fleste av disse gammelpatriarkalske miljøene er knyttet til muslimer, så er det jo absolutt ikke sånn at de fleste muslimske miljøer er gammelpatriarkalske. Og dette er faktisk viktig å få frem, folk behøver ikke å se på muslimer flest med skepsis og fordømmelse - det å være muslim er på ingen måte ensbetydende med å være kontroll- og æresorientert. Tvert i mot ser vi jo i Norge i dag fri, stolte muslimske kvinner, både enslige og gifte, som lever sine liv nøyaktig slik de ønsker. De studerer, de har gode stillinger, de er aktive i politikk, de er fremtredende samfunnsdebattanter, de er mødre og døtre og søstre som overhodet ikke kjenner seg igjen i beskrivelsene av "muslimske miljøer" eller Islam som fengsel og tvang.

Ved å male over alle med bred pensel blir det svært vanskelig å nå frem der det trengs, fordi så mange føler seg fremmedgjort i beskrivelsene av hvem og hva de er simpelthen fordi de er muslimer.

Vi har lover mot tvang, psykisk og fysisk vold, og selvfølgelig drap. Dialog er et svært nyttig verktøy i formidlingen av hvilke lover og regler som gjelder her, og konsekvensene av å bryte disse.

Selvfølgelig skal verken barnevern, politi eller lovgivende autoriteter akseptere at barn og ungdom stenges ute fra samfunnet pga "kultur", det må være klinkende klart at både barnelov og menneskerettighetene står over kulturelle preferanser.

Er det et forbud mot barnehijab du tenker burde løse alle de nevnte problemene? Regner ikke med du vil forby kvinner å velge bekledning selv?

Hvilke andre tiltak tenker du bør legges inn i lovverket?

Jeg er helt for at vi må gjøre alt vi kan for å få forhindrer alle former for undertrykking, tvang og sosial kontroll, men etterlyser tiltak som er effektive uten at de også ender opp med å bli undertrykkende.

Skriv en ny kommentar

hits