Amputering av kvinnen

Lily Bandehy (i midten) sammen med Oslos ordfører Marianne Borgen og Lilys sønn Tooji under årets Pride-feiring.


Da jeg kom til Norge høsten 1988 var det ikke noen med burka her. De siste årene har burkaen farget det offentlige rom her og der. Burkakledde jenter fikk stipend til å dra til skoler og holde foredrag. Etter hvert dukket de opp med helt tildekkedee ansikter på NRK-debatt og programmer. Mange aviser og NRK prøvde å normalisere burkaen i det norske samfunnet. De klarte å normalisere hijaben og nå var det tid for burkaen. Vi blir påvirket bevisst og ubevisst av det som vi blir servert gjennom media. I 2017 ble en burkakledd jente ansiktet til Islamsk Råd Norge. Det var ikke noe rart med det fordi IRN er en konservativ organisasjon med to ansikter. Nå hadde de avslørt seg.

Jeg tenkte mye på hvordan det er å gå i burka, spesielt i sommervarmen. Hvordan ser jeg folk utenfor og hvordan reagerer folk på meg med burka? Så jeg bestemte meg for å gå med burka på lørdag da jeg skulle danse med min sønn på Pride. Jeg tok burkaen, dekket ansiktet og gikk en time i stua for å venne meg til det. Så dro jeg ut for å ta bussen. Men på hodeplagget hadde jeg regnbue. Det var ikke mye reaksjon fra etniske nordmenn. På bussen trakk ingen seg vekk fra meg eller sa ubehagelige ord. Noen norske borgere med annen bakgrunn reagerte med å stirre på burkaen og Pride-symbolet. De følte at noe ikke stemte.

To ting var plagsomt vanskelig med burka på. Først var varmen plagsom, og for det andre: jeg kunne ikke drikke vann eller spise uten å løfte på hodeplagget. Det gikk greit etter hvert. Jeg lot være å spise is. Det kunne blitt svært vanskelig å slikke på en diger softis. Men utover dagen kjente jeg ikke kroppen min. Jeg hadde ikke noen kropp å tenke på, som om jeg ikke fantes. Jeg var  totalt usynlig. Ingen kunne vite hvem jeg var, hvordan jeg så ut, eller hva jeg hadde på meg under den svarte burkaen. Det ga meg frihet på en merkelig måte.

Det var ikke en verden utenfor meg. Fordi jeg var ikke en person med kropp, bein, hår eller noe tilgjengelig. Det var ikke tosidighet mellom meg og de andre rundt meg. Jeg var fysisk amputert, til bare synet. De delene som jeg hadde vokst opp med, de delene som hadde dannet Lily, de som folk kjente, var borte. Frihet og tomhet på samme tid.Jeg begynte å tenke: Det er ikke rart at i muslimske land tvinges kvinner inn i burkaen, til og med straffes med døden hvis burkaen ikke er på plass. Mennene bruker alle brutale straffemetoder til å få kvinnen i burka. Fordi under burkaen blir kvinnen usynliggjort, tilintetgjort for andre og for seg selv. Når hun er alene med sin mann, der mannen trenger henne bare for seg selv, får hun lov å ta burkaen bort. Der blir hun synlig for en bestemt person som trenger henne for sin del.

Men burkaen gjør noe med kvinnen selv også. Hun blir usynlig for andre og seg selv. Min følelse av at jeg ikke hadde kropp, var spesiell og vanskelig for meg å forstå. Fordi jeg har vokst opp med kroppen min. Jeg hadde vendt meg til det fysiske meg, som min sjel. Men de som tar på seg burkaen fra ung alder eller på en eller annen måte blir tvunget til å gå med burka eller «velger» å gå med burka, venner de seg til dette? De kjenner følelsen av frihet når de er usynlig for seg selv og andre når de ikke har kropp. De har lært at kvinnekropp og hår er synd. De har lært at de er de utvalgte, de som kommer til paradiset, de som blir likt av Gud og hans menn på jorda. Burkaen gir følelse av frihet, frihet av kropp, frihet av synd. Burkaen gir makt til de som definerer synd.

Burka er en total amputering av kvinnen. Dette plagget er urettferdig, umenneskelig og vi kan begrave det med de muslimske lærde som har funnet på det. Jeg ønsker sterkt et forbud mot alle typer klær som amputerer kvinners kropp og hår. Jeg føler meg fullkommen når jeg er meg selv, som gud har skapt meg.  Aldri en time med burka på. Jeg vil ikke venne meg til det. Jeg vil ikke la burkaen blir min frihet. Fordi denne friheten er den samme friheten som når en ligger i graven. Mørk og svart. 

 

13 kommentarer

Judas Iscaroit

03.07.2017 kl.14:52

Vi kan enkel løse dette problemet. Det er å forby islam, ved først å definere det som en kult. Deretter riv alle moskeer og returnere alle muslimer tilbake til sitt hjemland.

Trine

03.07.2017 kl.20:26

Bare skrevet! Et forbud mot heldekkende plagg i skolen er ihvertfall et steg på veien.

ACAB

03.07.2017 kl.20:30

Islam er en kreft og muslimer må ansees som en invaderende art i europa. Deporter alle muslimer.

Mari

03.07.2017 kl.20:44

ACAB: Du- min venn- er ikke bedre enn dem du hevder å tale imot. Kanskje greit å ta en titt i speilet, før du dømmer andre?

Aisha

03.07.2017 kl.21:51

Du skriver: Jeg føler meg fullkommen når jeg er meg selv, som gud har skapt meg" Vel, Gud har skapt deg uten klær og sko, så du burde kanskje kaste alt du har på kroppen og være deg selv som Gud har skapt deg!

Renny R. Toftegaard

03.07.2017 kl.22:33

Det neste du bør prøve er burka mens du synger som Knudsen og Ludvigsen

"Jeg er inne i en sekk,

alle snur seg etter meg,

men hvem som er inne ser de ei"!

Etter det bør du henvende deg til Noregs Bunadforbund for å få laget burka-versjon av alle våre kjære bunader. Tenk deg på 17. mai med en vaskeekte Hardanger-burka!

Jeg gleder med til fortsettelsen!

Layla N kuffar

03.07.2017 kl.23:37

Norge liker ikke burka. De som liker burka burde derfor holde seg unna Norge, men heller dra til et religiøst diktatur som Iran eller Somalia, eventuelt Afghanistan.

Christian Petersen

04.07.2017 kl.01:15

Burka og hijab bør forbys i Norge. Vi bør heller ikke la flere muslimer få komme hit og bygge sine moskeer. Venstresiden kommer nå med en tirade av klager om den kinesiske Nobelpris vinneren. Når kritiserte AP og venstresiden alt det negative muslimene står for: Demokrati, ytringsfrihet og likestilling mellom kvinner og menn eksisterer ikke. Mange av dem lever som i 15. århundre. Det norske samfunnet er i ferd med å bli fullstendig ødelagt. Samtidig fortsetter "Godhetstyranniet" med full styrke. AP og venstresiden sviktet fullstendig da tyskernei inntok Norge i 1940. Den muslimske invasjonen må nå stoppes. Idag utgjør innvandrerne 34% av Oslos innbyggere. Før 2030 vil de utgjøre 50%. Sharialover kommer etter hvert. Hvis vi ikke får stoppet dette nå, har AP og venstresiden sviktet Norge for alltid. "Nei til EU" kjørte på at Norge måtte være selvstendige og ikke bli styrt av andre. Når kommer "Nei til muslimer og innvandrere? AP og venstresiden har heller ikke fått med seg hva dette koster landet. Milliardene bare ruller. Vi må bruke pengene på å hjelpe til i nærområdene i mange land.

Det må bli slutt på flere "innvandrermillionærer" (=Lottomillionærer"). Brochman 2 har beregnet at hver enkelt innvandrer koster Norge 9,7 millioner kroner. Multipliser denne kostnaden med 1.000 personer, så er det underlig at AP lar være og vise hva dette koster

Qviss Ling

04.07.2017 kl.01:19

Det er jo en svært subjektiv opplevelse vi leser her, helt i tråd med de fordomsfulle utsagn som er skrevet og utskrevet .

Man kunne utrede dette i det vide om man ville. Hvor tettsittende må plagget være for å være korrekt?

Hvor mørke glass i solbrillene ville være tillatt? Hva med skjerf, luer?

Det er påfallende hvordan et oppegående mennesker definerer andres følelser og menneskeverd fullstendig uten forankring i kultur. Skremmende, mildt sagt, og med en forbausende mangel på innsikt . Antakelig lider muslimske kvinner langt mindre i sin kultur enn vestlige jenter og kvinner gjør under et kroppspress som tar livet av dem. Det burde psykiatrien vite litt om...

BareLurer

04.07.2017 kl.10:22

ACAB - du opptrer som en idiot. Det er pga. slike som deg at de såkalte "antirasistene" og islamist-sympatisørene vinner terreng - for alle som hører den Fjottolf Hansen-retorikken sin vil heller la seg assosiere med dem, enn komplette tomsinger som sitter og sprer trusler om drap og deportering av også uskyldige mennesker på nettet.

Du visste det kanskje ikke, men alle muslimer er faktisk ikke islamister. Vi har null problemer med innvandrere som Lily og andre med henne, enten de er muslimer eller eks-muslimer eller aldri har vært muslimer.

Olemann

04.07.2017 kl.13:36

Islam og muslimene får utrolig mye spalteplass. Har ikke lest om en annen religion som er like krevende.

Man kan jo spørre hva de egentlig ønsker, jeg mener hva de virkelig ønsker her i Norge?

Tor

04.07.2017 kl.13:55

Dette var en svært interessant vinkling på temaet. Det fikk meg til å tenke litt i andre retninger om burka. Så takk for det. Jeg har aldri prøvd en burka, men jeg kjenner faktisk litt igjen den følelsen av å være "usynlig". F.eks når jeg går i skauen om vinteren med balaklava og fullt utstyr. Da føler jeg meg litt "ninja"... Festlig en gang iblant, men neppe hver dag. Hadde jeg måttet gå med balaklava i hverdagen hadde jeg følt meg ekstremt liten og ubetydelig. Som en maur.

Audun Berg

05.07.2017 kl.22:00

Egentlig begynner jeg å bli lei hele islam debatten, men jeg kan ikke la være å slenge inn noen ord. En positiv ting er at de slåss seg imellom, men der også finnes det noen med vettet i behold. Noen ganske få. En egypter foreslo nettopp at det var på tide å stoppe opp å tenke seg om hva egentlig den ene og andre driver med. Støtte til terror og drap over alt hvor de kommer inn. Da er det en måte å stoppe galskapen på og det er ut med alle sammen. De som vil holde sammen med oss som siviliserte mennesker kan bli, men resten må ut. Ganske enkelt. Lily og de andre som har fått erfaring fra andre kulturer og har blitt siviliserte kan starte reformasjonen av islam. Denne djævelens lære har vi ikke bruk for her hos oss.

Dette helvetet starter stort sett med islam. Og diktatur. Nå reiser folket seg i Tyrkia mot diktatoren der. Snart vil andre gjøre det samme i andre land. Radio og tv skal sensureres og pressen knebles. Ytringsfriheten skal reduseres til et minimum. Ingen kritikk skal tåles. Hva slags møkk er det som disse folkene sverger til? Slaveri, mishandling, tortur, drap, og resten av svineriet de driver med i skjul. Men nå begynner verden å se hva dette resulterer i.

Begynnelsen her hjemme er tildekkingen av kvinner. Det merkelige er at så mange kvinner påstår at de vil ha det slik. Men for de fleste av oss andre så symboliserer denne tildekkingen en lære og samfunnssystem som vi absolutt ikke vil ha innført. Noen landssvikere ønsker disse kjeltringene velkomne, likedan som i 1940 dessverre. Vi får se hva det blir stemt ved valget.

Forøvrig så begynner feminismen å bli vel plagsom for mange virker det som. Men slik er naturen. Hunkjønnet skal ta seg ut. Fjas og juggel, sparkel, maling og med eller uten klær. Største ræva og største brystene. De som ikke har utstyret i orden faller av lasset. Da kan det være greit å ha en burka å dra over seg. Men det der er en enorm industri på verdensbasis og har eksistert siden tidenes morgen. Ille er det om de får oppmerksomhet og enda verre er det når de ikke får. Da er det time hos psykolog neste dag. Se til å få stoppet sex hysteriet og begynn å oppfør dere som anstendige mennesker. Voldtekt vil vi ikke ha, men at en blir tatt på er ingen ting å skrike opp om. Men en kan i det minste ha respekt for andre uansett kjønn.

Kanskje strekkte kvinnene i muslimlandene strikken for langt en gang i tiden og derfor ble henvist til kjøkkenet uten myndighet. Jeg bare lurer.

Skriv en ny kommentar

hits