Tre års fangenskap

 

Hispanic Mature screaming at her wife
Illustrasjonsfoto: Istock


Klokka er rundt ni på kvelden. Vi hører en kvinne skrike. En mannlig stemme banner på norsk. Han er kjent. Når han drikker blir det bråk, og han mishandler kona si. Naboene har ringt til politiet. Vi er alle bekymret. Politiet kommer og etter hvert finner de den vettskremte damen midt i buskene langs veien.  Det tar ikke mer enn noen dager så ser jeg henne tilbake i hagen hvor hun holder på å rydde og vaske. Jeg hilser og smiler. Hun prøver å smile tilbake. Hun kan ikke norsk. Hun er fra Filippinene. Mannen er oppe i alderen og hun er den tredje kona hans. De andre har klart å komme seg ut med livet i behold. Jeg tenker mye på henne. Hvorfor hun er her? Hvordan livet hennes var i hennes eget land når hun måtte gifte seg med en ukjent mann og flytte hit uten å ha noe kjennskap til språket, landet eller lovverket.  

Hun er her på grunn av treårsregelen som åpner veien for lovlig slaveri og misbruk av et menneske i nåde. Hun har en jente på 14 år også. Hun ønsker å få henne hit. Hun er redd, ikke for at mannen skal drepe henne, men for at hun skal bli kastet ut av Norge, og for at hun ikke får datteren hit. Mannen har makt og han kan misbruke makten så langt han vil. Denne treårsregelen skaper ubalanse i dette partnerskapet.

I A-magasinet den 9. juni 2017 står en lang rapport om Belt og moren. Belt var bare tolv år gammel da han kom til Norge fra Thailand etter at moren hans hadde giftet seg med en norsk mann. Mor jobbet om natta på en bensinstasjon. Sønnen sov hos henne fordi han var redd for stefaren som drakk seg full og mishandlet dem psykisk. Han og moren ble drept av Belts stefar.

Dessverre, det er ikke bare Belt og moren, det er tusenvis av kvinner fra Filippinene, Thailand, Vietnam, China, og mange andre land som flytter til Norge for å gifte seg med norske menn. Og mange av dem har med seg barn eller barna kommer litt senere. De drømmer om et bedre liv for seg og sine barn. Men mange av dem blir sexslaver, utsatt for psykisk og fysiske vold. De er kvinner i en meget sårbar situasjon som blir avhengige av sin mann for å kunne få opphold her.

De som jobber i UDI eller UNE møter veldig få av disse kvinnene. Det finnes et unntak fra treårsregelen som gjelder for dem som blir mishandlet. Men hvor mange kjenner til dette unntaket? Jeg bodde i over 29 år i Norge og visste ikke om dette før jeg begynte å jobbe på dette feltet. Det er en lang vei å gå gjennom lang saksbehandling i UDI og en sjanse å ta. Treårsregelen åpner for at kvinnene blir tvunget til å være i et forhold hvor partnerne ikke er likeverdige. Disse kvinnene må gå på tå hele tiden og tåle all nedverdigende behandling i tre år for å få opphold.

 Det må gis opphold til disse kvinnene på deres eget grunnlag og ikke på grunn av ekteskapet.   Rapporter fra krisesentrene og politiet kan bekrefte mishandling, vold og drap mot disse kvinnene som flytter til Norge gjennom ekteskap. Treårsregelen er fangenskap for mange og må stoppes.   

 

11 kommentarer

Ottar Engtrø

25.06.2017 kl.14:34

Jeg er så enig i dette: Det må gis opphold til disse kvinnene på deres eget grunnlag og ikke på grunn av ekteskapet. Rapporter fra krisesentrene og politiet kan bekrefte mishandling, vold og drap mot disse kvinnene som flytter til Norge gjennom ekteskap. Treårsregelen er fangskap for mange og må stoppes.

Judas Iscaroit

25.06.2017 kl.14:44

Hun "glemmer" at dette er fundamentet i Islam. Undertrykking av kvinner, sex-slaveri og vold mot andre. Så det skal vi akseptere? Nei pokker. Kast ut alle sammen.

Men når det gjelder de norske, kan dette ikke forsvares. Men dette er det sanne ansiktet til multikulturen.

Nå når det er sagt. Disse menn har betalt for dette. Men vi har kvinner som er identiske, men dem får betalt av staten. Fordi dem tar var på "asylbarn" som egentlig er voksen.

Ironi og fakta tas opp her. Men som forventet er det tyst i media for det som virkelig skjer.

"rör inte min thailändska för vi står inte ut om ni gör det"

https://toklandet.wordpress.com/2017/06/20/det-kommer-alltid-lukta-trafikdodad-gravling-om-de-har-fragorna-i-svensk-media/ror-inte-min-thailandska-for-vi-star-inte-ut-om-ni-gor-det-3/

Molemi

25.06.2017 kl.14:45

Ja hva er det med desse kvinnene som går inn i et forhold på falske grunnlag. Utholder alt for seg og sine barn for å få statsborgerskap. Tørr de å dra verden rundt for å bo med et vilt fremmed menneske. Vi vet at det finnes drittsekker i alle kulturer.

Norge var en gang lutfattig, våre fedre og mødre jobbet det opp. Nå blir det revet ned igjen (avsporing)

Selv om de kommer fra fattige kår, så går det åbygge seg opp.

Det kan ikke skyldes det hele norske samfunnet at det kommer folk fra den 3-verden til ukjente og at detforventes at alt skal gå som normalt......jodet kan det, en sånn er det ikke.

Det er ikke alle som er snille her heller. hverken i den ene eller den andre kulturen eller religionen

Jeg kjenner også snille menn som har fått seg dame fra utlandet. Som i ettertid viste seg å vere et monster.

Judas Iscaroit

25.06.2017 kl.14:46

Korreksjon

https://toklandet.wordpress.com/2017/06/09/rorinteminthailandska-for-vistarinteut-om-ni-gor-det/

barry rusk

25.06.2017 kl.17:10

Hmm. en missoppfattelse mange innvandrere spesielt har. Nordmenn har giftet seg med sin sør øst Asiatiske kone på slavkontrakt. Selvfølgelig finnes det råtne epler i kurven der som alle andre kurver men det er nok neppe noen kurv hvor en finner fler råtne epler enn andre.

Ekteskap mellom Norsk mann og og sør øst Asiatisk kvinne ligger på bunnen i skilsmisse statistikken. Forklar den du Lily?

Espen

25.06.2017 kl.22:09

@Judas. Angående de norske så er det fortsatt multikulturen som er problemet? Litt av en virkelighet du lever i :-)

Espen

25.06.2017 kl.22:13

@Molemi. Argumentasjonen din minner om de som beskylder voldtektsofre for enten å være for fulle eller for utfordrende kledd..

svein andersen

26.06.2017 kl.10:03

Flere ting må gjøres - 1. det må bli enda vanskeligere å hente seg sexslavekoner og 2. 3-års regelen må forkortes. 3. I tillegg må disse kvinnene før de får evt reise til Norge bli informert om alt det politiet vet om mannen. 4. Han bør også undersøkes om han er skikket slik man gjør ved adopsjon av barn. 5. Mannen må ha så god økonomi at han kan forsørge dem. 6. Disse kvinnene som får komme må få tildelt personlige faddere som kan følge dem opp og se til at de har det bra, spesielt når det er barn involvert. Men det viktigste er at det må bli svært vanskelig å få komme hit. Det vil si at det må settes en stopper for at man kan hente seg både 1 - 2 - 3 slike kvinner over en kort periode.

Affer'n

26.06.2017 kl.12:16

Ja, ja, men hvis ikkje middagen va' klar så kan eg nå skjønna han óg, eller hvis det ikkje va' kaka te' kaffen. Ja, ja, det e' ingenting så ein gode krangel.

Daniel

26.06.2017 kl.13:02

Man må få etablert et varslingssystem som inntreffer når disse såkalte menn, i virkeligheten avskum prøver å hente hjem ny kone. Hvor det er en historie med anmeldelser mot samme mannen og kvinner som fyller opp krisesentre

Kjenner til en historie om to "svirebrødre". Den første av dem hentet seg en russerdame. Henne rundjulte han, så hun søkte beskyttelse på krisesenter. Så dro han over og fant ei ny. Denne gikk han lei, så da var løsningen å dumpe henne over hos svirebroren. Før han dro og hentet sin tredje. Da ble visst "svirebroren" bitt av basillen og kvittet seg med eks'en til svirebroren og dro over selv

Kai Inge Buseth

26.06.2017 kl.22:34

svein andersen

Med dine forslag til praktiske løsninger vil vi komme et godt stykke på vei til å løse problematikken, uansett om problemet er stort eller lite i landsmålestokk.Glimrende forslag.

Og som vanlig er Lily på ballen og står opp for de som er i en utsatt posisjon i samfunnet vårt.

Stå på Lily!

Skriv en ny kommentar

hits