Død over eks-muslimer

Walid al-Cubaisi, Lily Bandehy og Cemal Knudsen Yucel i Ex-muslims of Norway

Ofte brukes ordet frafalle i media når de skriver om dem som har snudd ryggen til islam og har konvertert til andre religioner eller har valgt å være uten religion. Det er viktig å bruke riktig begrep, og erstatte ordet frafallen med eks-muslim. De to begrepene har meget ulikt innhold og har ulik juridiske tyngde. For eksempel: Vi i organisasjonen Ex-muslims of Norway er eks-muslimer og er ikke frafalne, fordi:

1. Frafalle har en negativ tone som å falle fra noe som er positiv. Men islam på denne måten den blir praktisert under Muhammad, hans kalifer, Khomeini, IS og islamisme har ikke noe positivt i seg. Disse folkene praktiserte og praktiserer islam med slaveri, bigami, barnebruder, halshugging, tortur, salg av kvinner som er fanget i krigen, utryddelse av jøder, kvinnediskriminering, steining av kvinner, lemlesting og ikke minst total underkastelse. Konklusjonen er at islam ikke er noe positivt som jeg eller andre har falt fra.

2. Frafalle er en negative ord som ble brukt av Muhammad for 1400 år siden for å kunne slakte sine motstandere som hadde forlatt ham etter at de hadde funnet ut at han er ikke profet. Som den første «katebe», den første som skrev koranske vers hver gang Muhammad fikk en «åpenbaring». Han skrev litt ekstra for å teste Muhammad og da han leste det som han hadde skrevet selv, reagerte ikke Muhammad på disse versene. Han forsto at dette er Muhammad påfunn og ikke Guds åpenbaring, så han forlatot islam og dro tilbake til Mekka. Muhammad stemplet han som frafallen og halshugget ham ved første anledning.

3. De er rart når en journalist i en avis eller tv-program bruker samme ord som Muhammad brukte for å rettferdiggjøre drap. Fordi media er et organ som har definisjonsmakt og som påvirker samfunnet.

4. Når satan ikke bøyde seg for mennesket som Gud hadde skapt av leire, ble han utvist fra Guds rike og ble kalt frafallen. Dette er en eventyrtekst. Gud skapte mannen av leire, så skapt Gud kvinnen av mannens ribbein. Og alle englene bøyde seg for denne skapningen, bortsett fra satan. Skal vi fortsette å tro på julenissen i voksen alder?

5. Frafall betyr Svik (norsk ordbok). Men det er ikke vi som svikter, men de andre definerer oss som svikere. En objektiv oppfating uten å ta hensyn til subjektiviteten i dette begrepet. Hvis en skribent eller journalist bruke ord frafallen om meg eller andre eks-muslimer betyr det at han definerer oss som svikere.

5. Eks-muslim betyr at vi har valgt å være eks-muslim, etter at vi ble født muslim og vokste opp i en familie som var muslimsk. Etter jeg eller de andre i min situasjon vokste opp med islam og praktiserte islam, begynte vi i å tvile, tenke og lese Koran og senere haditene og historien. Vårt valg som eks-muslim er et subjektivt valg, basert på erfaring og kunnskap om islam. Vi har bevisst valgt å bli eks-muslim. 

Til slutt ber jeg alle som jobber i media bruke ord som er nøytrale og ikke ord som er negativt ladet og straffende. Frafall tilhører Muhammads tid og hans rette etterfølgere i IS. Ordet frafall har ingen plass i media i det moderne Europa i år 2017. De som bruker ord frafallen er med å opprettholde dødsstraffen mot eks-muslimer. Vi kaller oss eks-muslimer fordi vi vil fremheve kampen mot alt vold i islam og normalisere å akseptere at noen velger bort islam som religion. I 14 land er det fengselsstraff for å være eks-muslim og i fire land er dødsstraff for eks-muslimer. I alle disse landene brukes ordet frafallen som juridiske begrep for å fengsle, torturere og henrette eks-muslimer.  

Lily Bandehy, nestleder i Ex-muslims of Norway

44 kommentarer

ingrid

20.01.2017 kl.13:25

Lily, jeg håper at media tar hensyn til det du skriver,

frafallen er ikke et bra ord. Du er flink til å forklare

leser alltid det du skriver og lærer mye.

Du er en sterk kvinne med stort mot, synd det ikke er

mange flere som deg som tør å si som det er.

Takk, Lily Bandehy.

Anette

20.01.2017 kl.13:44

<3 Skulle ønske alle i media var like tøffe og snakket like mye i klartekst som deg

Epic History

20.01.2017 kl.13:49

Det var ikke vesten som startet korstogene. Det var muslimene som startet korstogene ved å erobre landområder fra Byzantine.

Epic History forklarer alt på Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=ydVFqpbIIwA

Torkel

20.01.2017 kl.14:33

Nok en gang skriver du en glimrende artikkel, håper at våre journalister forstår dette, men det har jeg mine tvil til at de gjør.

Stine

20.01.2017 kl.14:39

Tusen takk for at du er et så stort forbilde for mange andre mennesker. Spesielt kvinner. Det du gjør er veldig modig og jeg håper det bidrar til at flere tørr å stå frem om hva de egentlig mener.

Media bør lese og lære av dette, fordi dette er et budskap som trenger å bli videreført på korrekt vis.

Du er meget dyktig til å ordlegge deg og når man leser det du skriver så forstår man alt uten å måtte lese flere ganger.

Selv hater jeg alt som har med alle religioner å gjøre. Men denne kampen er viktig fordi det i alle land burde være religionsfrihet. Alle mennesker er like mye verdt og ingen andre har rett til å bestemme over et annet menneske sitt liv og når det livet skal ta slutt.

Stå på videre! Jeg heier på deg!

Geir Gundersen

20.01.2017 kl.14:41

Stoooor respekt for dere Ex-muslimer.

Martin A. Engeset

20.01.2017 kl.14:47

Hallo Lily Bandehy.

Noko som undrar meg, er kvifor ex-muslimar ikkje langt sterkare dreg fram det faktumet at det er så mange faktafeil, andre ikkje-religiøse feil, sjølvmotseiingar, etc. i Koranen, at boka ikkje er frå nokon gud. Ingen gud leverar si "heilage" bok så full av feil. Cfr. td. "www.1000mistakes.com" som påviser utrulege 1750+ faktafeil, 350+ andre ikkje-religiøse feil, 300+ sjølvmotseiingar, etc. Pluss alle glorifiseringane av og oppfordringane til krig og undertrykking. Ingen gud bak Koranen = ingen gud bak Islam = Islam er ein oppdikta religion = ingen gud bak islamsk terrorisme og undertrykking. NB: "Regeringskontoret for Religion" i Malaysia prøvde å stoppa "1000mistakes", men fann ingen feil i den alvårleg nok til å nytta for å få den stoppa. Listene over feil og opplysningane er kort og greidt rette.

Alisina

20.01.2017 kl.15:02

OK, nå vil jeg beklage for at jeg trodde at du sa du var muslim, men skrev islam kritiske artikler hver måned. Du kritiserte ikke bare muslimske samfunn men også koranen og andre ting som er hellig for muslimer. Men nå skjønner jeg at du ikke er muslim. at du er eks-muslim. Og jeg reskpekterer deg for det. Håper du lever lenge og igjen jeg beklager at jeg misforsto deg.

Brith

20.01.2017 kl.15:09

Kjære Lily

Dere som har innvandret fra Iran til Norge er glimrende

innbyggere.Vi representanter for urbefolkningen ønsker

oss flere av dere.Flott sønn du har også.

Takk for alt hva du skriver i bloggen din.

Lykke til videre

Tor

20.01.2017 kl.15:09

Vil bare poengtere noe.

Man blir ikke født muslim

Man blir heller ikke født kristen.

Religion er noe folk blir påtvunget gjennom oppveksten.

I min husstand snakker vi ikke om religion fordi hverken meg eller min samboer tror på noen Gud.

Ungene våres slipper dette åket over seg, men kan om de vil gjøre et valg når de blir store nok.....av seg selv.

Frode

20.01.2017 kl.15:21

Veldig godt og klart skrevet.

tormod olsen

20.01.2017 kl.15:37

I norge støtter vi sekter som hjernevasker barna og tar fra dem deres rettigheter. Nå synes jeg det er på høy tid slik støtte blir fratatt slike fanatikere. Mener all religion er privat og skal betales av dem som driver vanvidde. Vi er som nevt ovenfor i 2017 og ikke på 1600 tallet.

Freud

20.01.2017 kl.16:26

Takk for en utredning, men jeg er fortsatt like klok. Tror du det finnes en allmektig Gud eller Allah, eller er du gudsfornekter og ateist?

Dersom du er ikke-troende, hvorfor bruker du ikke det ordet eller kaller deg ateist?

Hvilke egenskaper har en "eks-muslim"?

A.K

20.01.2017 kl.16:34

Hvorfor er det slik at de fleste kurdere har et anstrengt forhold til Islam? Føler det er noe som går igjen særlig hos kurdere her i Norge.

I og med at du er kurder kunne du kanskje svart?

Hans T.

20.01.2017 kl.16:47

FREUD; Du skriver "eller er du gudsfornekter og ateist?

Dersom du er ikke-troende, hvorfor bruker du ikke det ordet eller kaller deg ateist?"

En ateist er ikke nødvendigvis en gudsfornekter. En ateist tror ikke at guder finnes. Ikke noen påstand, bare fravær av tro. Bevisbyrden ligger hos dem som påstår at guder finnes.

Hun har ikke kalt seg ikke-troende, men ikke lenger muslim. Hva hun tror eller ikke har ikke noe med saken å gjøre. En kristen, hinduist, ateist etc kan kalle seg ex-muslim. Slik som en muslim kan kalle seg ex-kristen.

Jon Gulbrandsen

20.01.2017 kl.17:12

Jeg er redd du ikke får noe særlig forståelse fra media. Journalister flest tilhører den politiske venstresiden, og de har (slik Mullah Krekar påpekte før forrige stortingsvalg) en bred felles ideologisk plattform med islam, og ditto sympatier med et tilhørende fiendebilde. Men dere kan regne med meg, og mange mange andre!

Harald Søvdsne

20.01.2017 kl.18:17

Lily Brandehy! Med bakgrunn i innholdet du skriver i innlegget ditt, synes jeg at Du er ihvertfall en stigende Engel!

Oddemann

20.01.2017 kl.19:35

Lily, jeg leser alltid dine blogger.Du er modig. Hvorfor? Du har en stor andel norske journalister mot deg, i tillegg til alle de muslimene som mener du en representant mot islam. Det hadde vært enklere for deg og bo i dette landet, dersom du hadde hatt politikere som kunne støtte deg. Desverre, slik er det ikke.

Du har min støtte👍

ACAB

20.01.2017 kl.20:46

https://www.youtube.com/watch?v=tpH5L8zCtSk

t..

20.01.2017 kl.22:22

Det er modig å stå frem som eks-muslim. Eller ikke troende fra ett muslimsk land. Håper att om 100 år så er dette like vanlig som i kristendommen. Islam slik den praktiseres mange steder nå, er en totalitær og reaksjonær uting.

Helge Espeland

20.01.2017 kl.23:18

Islam støtter IKKE vestlig kultur.

Det er få/nesten ingen muslimer som offentlig uttaler at vestlig kultur er god. Dette er viktig og FARLIG. Jeg er svært glad i vestlig kultur. Dette er ektefølt. Vi har utkjempet kriger for å bevare vår svært gode kultur. Det må gjøres påny - helst FØR ukultur innføres - det er enklest. Er det nå?

Audun Berg

21.01.2017 kl.07:02

Godt skrevet Lily. Jeg vil anbefale å se en kommentar i tv som omhandler Saudi Arabia og deres whabatisme. Skremmende. Jeg kan ikke med min beste vilje forså folk som sverger til slikt perverst svineri av tankegods. På toppen bruker de sine rikdommer til å undergrave våre demokratier og kultur. Stopp galskapen før det er for sent.

Reznov

21.01.2017 kl.08:33

Men korrekt ord for en som forlater noe er frafallen. Hvorfor lage et tåpelig ord : ex muslims? Var dere i et forhold med islam? Jeg sier det samme som alle ville sagt at du er en frafallen. Aksepter fakta

M

21.01.2017 kl.08:35

Kall deg hva du vil, men synes du burde ha fakta på bordet før du blogger. Punkt nr2 er så feil som det kan bli. Hvor er dine kilder?

Akkurat som du påstår Islam er eventyr, så lager du eventyr om Islam selv, noe som er årsaken til hat mot Islam. Virker tydelig på meg du aldri har lest et eneste vers i Koran eller hadither.

For øvrig kan du lese denne:

https://www.quora.com/Who-was-the-first-person-to-write-down-the-verses-of-the-Quran

Forventer du kommer med troverdige kilder for dine argumenter neste gang du finner opp ting om Islam. Skal man være kritisk til noe bør man seriøst vite hva man snakker om.

Harley man

21.01.2017 kl.09:42

Må bare igjen få takke deg for ett godt og konstruktivt innlegg Lily 👏🏼😊 Du er ærlig , modig , tøff og skriver rett fra hjertet slik du selv har erfart og følt islam på kroppen ! Det finnes massevis av fakta underlag for dine utsagn og jeg betviler ikke ett av dine ord Lily 😊Er også enig med deg i at "frafallen" blir feil ord å bruke for en tidligere muslim født inn i islam eller ikke ! Ex- muslim er ett passende godt ord som understreker at du/dere ikke lenger er muslimer. Hvilken tro eller synspunkt du i dag måtte ha på religion-ateist spiller ingen rolle ! Du er Ex-muslim og ønsker å dele dine synspunkter og erfaringer i denne sammenheng og thats whats matter gode Lily 😊 Stå på og lykke til videre med dine konstruktive-opplysende blogginnlegg og det arbeider du legger ned som Ex-muslim 👏🏼👏🏼👏🏼😊 Viktig jobb i dagens Norge ! Klem 😊

Dragemor

21.01.2017 kl.11:32

Hei Lily.

Godt å ha deg tilbake igjen. Har savnet bloggen din en stund.

Jeg forstår at du og dine likesinnede ønsker å påvirke flere muslimer til å ta skrittet ut av religionen, og støtter dere helhjertet i det arbeidet. Men mennesker som TROR, enten det er på Islam eller enhver annen religion, er så irrasjonelle at de neppe lar seg påvirke. Det er i alle fall min erfaring fra utallige års kamp mot mørkemennene innenfor kristendommen.

Allikevel, det arbeidet dere gjør er utrolig viktig, for selv en stein kan uthules av en vanndråpe, selv om det tar tid.

Lykke til videre med jobben!!!

BareLurer

21.01.2017 kl.12:55

@Reznov: og hva mener Reznov bør skje med "frafalne" muslimer? Kan vi få et ærlig svar?

ACAB

21.01.2017 kl.13:39

relgiøse muslimer . altså muslimer i sin helhet skulle vært utestengt fra europa. hakke noe her å gjøre.

ACAB

21.01.2017 kl.13:44

muslimer er akkurat som de to kristenjævlene, prestene jeg ikke husker navnet på, som lekte med blod og aborterte-babydokker og leke-aborterte fostre på stortinget. de er klin gærne og har ingenting i europa å gjøre.

steng dem ute. vi i norge vil ikke ha dem her. jeg vil ikke ha dem her. få dem til helvete ut, bort, vekk.. fuck off.

John Arne Nakim

21.01.2017 kl.14:05

Hei. Takk for den jobben dere gjør. Dere er fantastiske :-) John

Innebandy

21.01.2017 kl.16:24

Hahahah her er du igjen PR kåte kjæring. Alltid morsomt å lese din blogg når man vil ha seg en latter haha

Neger'n til deg ACAB

21.01.2017 kl.16:30

Du som burde stenges ute når du håner lovens lange arm. Snakk om dobbeltmoral. Du er sikkert en white trash fra indre Østfold som vasker seg en gang iblandt haha! Pingle bakk pc skjermen

Stig

21.01.2017 kl.17:24

Kjære deg, "Lily"

Dere er og vil forbli frafalne muslimer. Aksepter det. Det er ikke noe som heter eks-muslims.

Nå tror jeg ikke på noen religioner, men et hver individ veit at en påstand skal ha en/flere kilde(r). Jeg har sett mye til ditt såkalte arbeid, og det er patetisk å se.

Jeg har sagt det tidligere og jeg sier det igjen; DU vil aldri bli en etnisk nordmann. Uansett hvor mye du rakker ned på dine egne. Hadde du vært tro mot deg selv, så hadde du brukt ditt egentlige navn #SellOut

ACAB

21.01.2017 kl.18:06

negern til acab ? fri deg fra lenkene.. fredag. jeg er ikke robinson.

BareLurer

21.01.2017 kl.23:11

@Stig, hvis Lily er frafallen, hva vil du gjort med saken om det var opp til deg? Kan vi få et ærlig svar, islamist?

Stig

22.01.2017 kl.00:48

@BareLurer

Jeg kunne ikke ha vært mer likegyldig. Alle har fri vilje til å tro og ikke tro. MEN, når hun prøver å få alle til å mene det samme som hun; med grunnløse fakta og kilder, kun personlige irrelevante meninger, da ser jeg meg nødt til å si ifra. Hun er til skadelig for alle, mest mot seg selv. Den dagen hun er tro mot seg selv, er den dagen du ser hu bruke sitt virkelig navn. #SellOut

Vi kritiserer norske konvertitter for å bytte navn, også hyller vi en som hu? Nei, hykleri er ikke en av mine norske verdier.

Stig

22.01.2017 kl.00:53

@BareLurer

Er det et godt nok svar? Eller vil du fortsatt kalle meg islamist? "Jeg bare lurer". Lol.

Jørn C. K. Pedersen

22.01.2017 kl.12:21

Reznov: Du kan selv akseptere fakta og slutte og tro at du snakker for alle. "Alle" ville ikke sagt frafallen; Ex-muslim er et fullstendig godt ord. Du burde vite nå at forstavelsen "ex" eller "eks" som vi bruker på norsk betyr "forhenværende".

Reznov

22.01.2017 kl.19:41

Frafallen fortjener å leve i fred med sitt valg! Men majoriteten her inne vet at Lily bandri spyr ut falskhet som diaré! Ex muslims er et ord som ikke engang finnes i ordboken! Du Lily er å forbli en frafallen respektløs menneske. Kun sneversynte folk tror på dine faktaløse meninger! At Gunnar Stavrum kan tillate deg å skrive her inne er for meg mystisk! Gunnar Stavrum så desperat på klikk?

ACAB

23.01.2017 kl.06:23

ja her kunne jeg skrivi litt av hvert :)

stå på du bandehy. det er mange som setter pris på dere ex-muslims som avslører åssen ståa egentlig er.

Karl

26.01.2017 kl.17:52

Det som fascinerer og underholder meg mest her i livet er at alle på ytterste høyre fløy har et så stort behov for å ha politisk korrekte ord for å beskrive egen atferd, men ellers bruker resten av livet på å rakke ned på politisk korrekthet og venstresiden. "Jeg er ikke frafallen, jeg er eks-muslim." "Jeg er ikke rasist, jeg er innvandringkritisk." "Jeg er ikke islamofob, jeg er frihetsforkjemper." Samtidig brukes ord som landssviker, fordømte sosialist, hijabspøkelse, osv om alle som er uenige med dere i politikk eller religion.

Gjør dere selv en tjeneste og vær konsekvente. Det hjelper lite å kreve fine, respektfulle ord for seg selv, hvis dere ikke er i stand til å oppføre dere. "What you give is what you get", som de sier på engelsk. Hykleri er søtt, det, men troverdig og respektabelt er det nok dessverre ikke.

ACAB

26.01.2017 kl.19:45

TRUMP2017

ACAB

30.01.2017 kl.18:03

hva tenker du om mani hussein bandehy? den ekle lille rotta som prøver å islamisere norge.

for en ekkel liten gris av en islamist. og han er spydspissen til arbeiderpartiets ungdomsavdeling. det er faenmeg kvalmt spør du meg.

men jeg ville nå ha din kommentar og ikke flashe min mening :)

ACAB

03.02.2017 kl.16:12

du må samle alle eks-muslimene og gå til kamp mot muslimene i norge bandehy. vi nordmenn har ikke så mye vi skal ha sagt, vi blir utstøtt, trakassert og sjikanert av norsk media som ønsker flerkulturen velkommen. vi trenger eks-muslimer som kan fortelle hva muslimer egentlig er og hvor farlig ideologen deres er.

mvh nordmann

Skriv en ny kommentar

hits