Kvalm av nøytraliteten

Rektor ved Nylund skole opplyser at elevene skal synge julesanger, men ikke gå i kirken under årets juleavslutning. Foto: Google Maps

«- Tanken er en slags nøytralitet, sier FAU-leder Arvid Berentsen til Aftenbladet, som sier at skolens juleavslutning har vært et betent tema i flere år.»

Tanken er identitetløshet. Tanken er å miste alt som kjennetegner norske verdier og demokrati. For meg er denne nøytraliteten kvalmende. Hvordan kan man hate seg selv og sin kulturelle identitet slik at man vil erstatte alle ord som har med jul og julesanger, som er en del av den norske tradisjon, å gjøre. Hvorfor skal vi i helvete være så nøytrale? Vi bor i Norge og vi trenger den norske identiteten, det norske språket, den norske kulturen , den norske musikken og norske verdier.

Skolen har nå tilbakevist at de vil sensurere julesangene, men at dette kun ble diskutert innad på skolen. 

Hvorfor skal vi være nøytrale slik at hvilken som helst religion og farlige ideologier kan farge oss så fort. Det er ikke rart at 3000 nordmenn har konvertert. Det er ikke rart at norske ungdommer blir konvertert og dra for å bli IS-krigere, fordi deres identitet er borte. De har ingenting å stå for. Hver gang jeg snakker om hvor god norske mat er sier mine kollegaer «nei, vi har bare poteter og kålrabi» og de roser karri og sushi.

Innlegget fortsetter under bildet. 

Foto: Paul Weaver/NA Bilder

Hvis jeg sier jeg liker norske folkemusikk sier de «Nei, den hardingfela og hallingdans.» Og så beundrer de salsa og hiphop. Hvis jeg sier Norge er paradiset , sier de «Nei det er kaldt, Spania og Thailand er best». Norske verdier blir redusert til pinnekjøtt. Hvor kommer dette selvhatet hos etnisk norske fra? Hvor er deres patriotiske følelsene for landet sitt? Dere klarte å vise motstand mot tyskere og dere er stolt av deres historie. Nå tar dere flagget under foten og tråkker på det. Hvor er dere på vei? 

Les også: Jeg er for en sekulær skole, men vi må feire jul på skolen

Når en dame skriver «vi trenger ikke at de som kom til Norge lærer norsk, fordi engelsk er internasjonalt og vi må snakke engelsk» Når mange skoler går inn for å erstatte ord jul og nisse og julefeiring og sang med «nøytrale ord», er ikke rart at norske ungdommer blir identitetløse. Det er ikke rart at de som kom til Norge ikke vil lære norsk eller intrigere seg i det norske samfunnet.

Når etniske nordmenn har satt i gang en «utslettelse» av seg selv,  hvorfor skal andre bry seg med å bli integrert og få norske verdier? Nå er det nok av nøytraliseringen. Nå er det tid for en porsjon av det forbudte ordet «nasjonalisme» for å vekke etnisk nordmenn. 

Kjære rektoren på Nylund skole. Du kan hate deg selv, men du kan ikke hate Norge og norske tradisjoner og kulturen og språket. Jeg er her for å være i Norge, med kjøttkaker, med hallingdans, med hardingfela, med jul og julenisse. Jeg oppdrar mine barn og mine barnebarn til å synge julesanger av full hals, de gleder seg over julaften og julenissen. Og jeg gleder meg til julekonserten. 

126 kommentarer

ACAB

15.12.2016 kl.10:02

det er mange nordmenn som murrer men du ser det ikke. vi er høflige opptil et punkt.

hvem disse nordmennene som "utsletter" oss er vet ikke jeg men jeg tror de er "folkevalgte".

god jul lily. du er en ålreit innvandrer og et passe kult menneske.

Simen

15.12.2016 kl.10:03

Tja... Nå var dette "brevet" et internt arbeidsnotat, da, som et illustrerende innlegg for å sette ting på spissen og spørre om det var slik man ville ha det:

http://m.nettavisen.no/nyheter/rektor-avviser-sensur-av-julesanger/3423293308.html

ACAB

15.12.2016 kl.10:07

når jeg tenker meg om tror jeg media er de værste eksekutørene. de er folkefiender.

Monica

15.12.2016 kl.10:13

Jeg stemmer for at Lily Bandehy blir kåret til årets nordmann.

15.12.2016 kl.10:13

Simen: Dersom dette bare var et arbeidsnotat (jeg synes rektor og andre intervjuede ved skolen taler mot seg selv og er svært ulne her...), hvorfor i all verden i det hele tatt lage et slikt "arbeidsnotat"? Hvorfor har det i det hele tatt vært diskutert å fjerne ord som "nisse" og "jul"? Er ikke dette et symptom på dumme, kulturutslettende nordmenn? Er selv ateist, men ser det som svært viktig å ta vare på vår kulturarv.

Frode

15.12.2016 kl.10:16

Flott skrevet. Men når media i dag gir de største tullingene i verden største spalteplassen, og selv Anders Behring Breivik er popstjerne hos de store mediahusene. Det virker for meg som om demokratiet er selvutslettende.

lucifer

15.12.2016 kl.10:16

Det er helt ok å kutte ut kristne juelsanger, De kristne har jo stjålet julen fra hedningene.

Kidza kan vel synge på "låven sitter nissen"?

Men jeg ser jo her at de skal begrense julen for å ikke støte andre religiøse.. Både kristendommen og islam hører hjemme i midt-østen.. Det er på tide å avkristne norge, men ikke pga hensyn til islam, men pga at kristendommener er noe vrøvl slik som alle andre religioner... Vi er vikinger ikke idioter

Vallhall

15.12.2016 kl.10:20

Ingen nåde for de som ønsker vaske ut Norsk kultur og tradisjon. Ingen nåde, overhodet. De skal anses som svikere og forrædere, og behandles deretter. De som ønsker å vaske ut befolkningen demografisk like så. De må tas.

Lars

15.12.2016 kl.10:23

Nordmenn er et selvutslettende folk!

ACAB

15.12.2016 kl.10:31

sludder og vas lars

Sigurd

15.12.2016 kl.10:37

Er såå enig. Innvandrerne må lære seg til å leve med vår fantastiske kultur. De må gjerne dyrke sin egen, men vi skal ikke la den overskygge vår.

Rune

15.12.2016 kl.10:45

Svært mange av oss bryr oss Lily, og blir minst like kvalme som deg over samfunnsutviklingen. Dessverre og uforståelig nok synes dog idealistene og fjolsene til å være i flertall.

Anne Heed Kvile

15.12.2016 kl.10:53

Merkelig at noen vil "tilpasse" sitt eget på dette vis. Vi bör få vite hvem det er som bestemmer slikt, bör komme ut i media. Dessuten bör nykommere til et samfunn ha noe å forholde seg til i en ny situasjon. Det har de ikke når samfunnet nedlegger sin egen kultur. Hva er bakgrunnen for slike tiltak-?

Espen

15.12.2016 kl.10:57

Bra skrevet - og dessverre helt sant.

For mange PK'ere i ledende stillinger her i landet som prakker på oss sine idiotiske oppfatninger om hvordan vi skal være. Når de blir imøtegått tør de selvfølgelig ikke stå fram som ansvarlige men skyver, som saken i Stavanger nå, FAU foran seg.

Pelle

15.12.2016 kl.11:02

Man kan like det eller ikke like det, men man må innse at verden har endret seg. Da Norge skulle velge representanter til nasjonalforsamlingen i 1814 gikk det ut beskjed til alle landets fylker. Det hadde to måneders frist. Ingen av de nordnorske fylkene fikk denne beskjeden tidsnok, og ingen var representert på Eidsvoll. Avstandene var enkelt og greit for store til at dette var mulig.

I dag drar "folk flest" på dagsmøter til Brussel og helgeturer til Thailand. Norge produserer nesten utelukkende varer for et internasjonalt marked. I jobbsammenheng er engelsk i ferd med å bli minst like viktig som norsk.

Det er ingenting selvutslettende med dette. Det er ingenting som tilsier at hanseatene har gjort vestlendinger mindre norske enn dølinger, selv om vestlendinger har hatt aktiv kontakt med utlandet siden 1300-tallet.

Samtidig er det å være norsk noe helt annet enn det var for 200 år siden. Det vil ikke si at vi er mindre norske i dag enn da. Valget står vel mellom å selge poteter til hverandre, eller olje/fisk til utlandet. Jeg velger det siste.

Petter

15.12.2016 kl.11:10

Hvorfor tør ikke nordmenn å sette pris på sin egen rike kultur? Er alt annet virkelig bedre? Takk til forfatteren for nok en tankevekkende artikkel.

oddbjørn

15.12.2016 kl.11:12

Hvor nøytralt er egentlig dette? Forfeilet nøytralitet. Det er et innlegg fra Humanistisk Forbund som kamufleres i noe de kaller nøytralitet.

ACAB

15.12.2016 kl.11:13

"innse at verden har endret seg" - på hvilken måte? det er masse mennesker og det er grenser. masse folk som prøver å passere de grensene og masse folk som prøver å opprettholde de grensene.

verden er akkurat som før. det er ikke mye som er forandra annet enn muligheten til å ta selfies når man krysser grensa.

Odd-Arne Dikkanen

15.12.2016 kl.11:19

Begynner å bli på tide å minne om noen kloke ord fra Winston Churchill:

"Du har fiender?

-Flott, det betyr at du har stått opp for noe en gang"

Steinar Stefferud

15.12.2016 kl.11:25

Lily Brandehy

Synd det her. Jeg er 70+ og kan minnes at det begynte på 65-70 tallet.

Da skulle det være frivillig å gå kirken ved juletider og så ble det slutt av hensyn til ikke Nordmenn av hensyn til deres religioner.

Tyverr da starta galskapen at vi skulle avike vår egen identitet og kultur.

Jeg sjøl blir betraktet som ikke "nordmenn" hater og Nasjonalist.

Trond

15.12.2016 kl.11:29

Lucifer, blir du aldri lei ditt eget oppgulp, du kan jo gjøre hva du vil I julen, og som rabiat ateist kan du jo drikke deg dritings og holde svart messe og la andre få fred.

Jon

15.12.2016 kl.11:31

Rektor tok en Støre.

Jan

15.12.2016 kl.11:34

Her finnes altså voksne mennesker som virkelig ønsker å ødelegge barns julefeiring, det er ikke en oppdiktet horror-historie for å skremme.

lucifer

15.12.2016 kl.11:35

Trond. hvorfor skulle jeg ha svart messe?

I julen gir folk pakker ril hverandre og spiser god mat... Det går fint ann å feire jul uten å dra inn religiøst piss

Per Magne Pedersen

15.12.2016 kl.11:38

Det forbauser meg at våre politikere er så tause i slike saker som dette.

Men politikerne prøver å være like nøytral som denne kulturelle selvutslettende rektoren.

Det kommer overhodet ikke noe godt ut av en slik innstilling.

ACAB

15.12.2016 kl.11:47

det er amerikaniseringa av norge.. kvalmt å se på

UlvePer

15.12.2016 kl.11:48

Du er vel klar over, Lily, at det er mennesker med ditt livssyn (norske ateiester) som kjemper for å få fjernet alt med jul og kristendom?

Sier ikke at du gjør det.

ACAB

15.12.2016 kl.11:48

multikulti for alle penga.. helvete faen.

Anette

15.12.2016 kl.11:56

Jeg stemmer også for at Lily blir årets nordmann <3

15.12.2016 kl.11:57

I min datters klasse i barneskolen for mange år siden var det EN elev som ikke fikk delta i juleavslutninga pga at det var juletre. Alle de andre elevene skulle vel ikke fratas dette pga denne eleven. Det går for langt nå

Trond

15.12.2016 kl.11:58

Lucifer, hvorfor velger ikke du som rabiat ateist en annen dag da? spare oss for dette ateistpisset ditt.

HaraldBK

15.12.2016 kl.12:01

Her var det mange gode tanker. For å ta det viktigste først. Jeg liker å være norsk. Jeg liker å tro at vi lever i et veldig godt land. Et land som har gode verdier å stå opp for. Et land som godt kan være et eksempel for andre på mange måter.

Men selvsagt også et land i utvikling. Som vi alltid har vært. Det er knapt noe av det vi ser på som norsk i dag som vi ikke har fått som impulser utenfra i sin tid. Men det norske er hvordan vi har tatt dette til oss og gjort det til noe norsk. Juletradisjonene våre er i veldig stor grad import. Det urnorske er nok en feiring av at vi igjen går mot lysere tider, drikker og gjerne har en fruktbarhetskultus rundt dette. Inkludert god mat.

Mye av støyen nå før jul er dette med skolens rolle. Særlig når den lar kirken ta regien. Vi er mange som mener at undervisning skal skje i skolen og i regi av skolen. Når man tar med elevene inn i et gudshus og lar prestene komme med sitt budskap uten noen forutgående kontroll på om budskapet er i tråd med læreplanene, så er det ikke sånn vår sekulære skole skal være.

(Jeg vet at politikerne våre aldri har vedtatt at Norge er sekulært. De har bare akseptert det, og fremhever det i festtaler.)

Det som skjer i skolene skal selvsagt ikke gjøres grått og tannløst. Det er bare viktig å bruke men enn et fargeskrin. Jeg husker fortsatt de settene vi fikk på skolen da jeg begynte der, med 6 eller 8 farger. De var bare en forsmak på hva vi kunne få til når vi selv skaffet oss, gjerne som julegave, et sett med 24 eller 30 kraftige farger i sett. Livet mår fargelegges.

Jan Kleven

15.12.2016 kl.12:02

"Rektor har lagt ut denne meldingen klokken 1114 torsdag:

«Mange medier har skrevet at elevene må synge julesanger der ord som «jul» og «nisse» er tatt vekk, og at de må nynne Deilig er jorden under samlingen for ikke å støte noen. Dette stemmer ikke. Elevene har i hele høst øvd på julesangene de skal synge under skolens desembersamling 16. og 20. desember. Sangene har ligget ute på skolens nettside i flere uker. Under hvert trinn på nettsiden står det hvilke julesanger trinnene skal øve på. Ved en feil ble et internt arbeidsdokument som viste hvordan julesanger vil se ut hvis de ikke skal støte noen, lagt ut på nettsiden til 6. trinn som en forlengelse av ukeplanen. Dokumentet er nå fjernet. Sangene i dette dokumentet ble omskrevet med et skråblikk i forbindelse med en diskusjon om hvordan en storsamling før jul som inkluderer alle kunne foregå.

Jeg har snakket med rektor og hun har klart opp i hva som har skjedd. Vi skriver ikke om julesanger i Stavangerskolen. Nå håper jeg elever og ansatte kan får ro til å skape en fin og stemningsfull ramme før julehøytiden, sier skolesjef Jørn Pedersen."

Trond

15.12.2016 kl.12:04

Lucifer, hvorfor gir en rabiat ateist som deg gaver I julen da? du kan jo velge alle andre dager, du som er imot denne kristne høytiden

Harald

15.12.2016 kl.12:19

Den største motstanden mot kristendom i skolen, mot julesanger med kristent budskap er og blir vanlige norske humanetikere. Dere som tror at dette dreier seg om islam tar fullstendig feil.

Brumle

15.12.2016 kl.12:23

Flott skrevet. Av en eller annen bisarr årsak så gir nordmenn avkall på seg selv og sin kultur, og er så tilpasningsdyktige at det ikke er til å holde ut. De tilpasser seg derfor raskt andres kultur. Når man ser noe galt i å feire kristen jul med tilbehør som julesanger og skolegudstjenester osv da er det vel noe galt med en selv.

Meningen med julen blir uthulet, og skal undergravingen kan vi like gjerne fjerne jul og påske og pinse. Med fjerningen hører også med fjerninger av fridager og all annen kos. Hvorfor skal vi feire kristne høytider hvis ikke grunnlaget for feiringen skal høre til?

Human Etisk Forbund bør ta sin del av skylden. Du skal ikke tro på andre guder enn Human Etisk Forbund.

Bjørn

15.12.2016 kl.12:30

Lærere, rektorer, kultureliten, politikere, journalister, dere kneler og lefler for den totalitære ideologien islam!! Det er mer enn alvorlig og dere fremmer et hat overfor dere som er mer enn farlig..!!!

Audun B

15.12.2016 kl.12:30

Jeg er ateist, men jeg er også norsk, og stolt over å være det. At det er blitt politisk korrekt å fornekte sin bakgrunn, fordi en eller annen kanskje kan ta anstøt av den, det er en tragedie.

Hvorfor i huleste skal vi skamme oss over hvor vi kommer fra? Jeg begynner å få større og større problemer med å forstå verden.

ACAB

15.12.2016 kl.12:52

du må slutte å tro på løgnaktig propaganda i norske medier.

Ann-M

15.12.2016 kl.13:03

Jeg støtter Lily fullt ut. Jeg anser ikke meg selv som rasist, men heller kulturist.

Jeg står i Den norske kirke (eller hva den heter), men er ikke personlig kristen. Jeg elsker jula (og de få andre tradisjonene vi har på lands nivå) og koser meg like mye med "Musevisa" som med "Ett barn er født i Betlehem" og kjenner meg på ingen måte skadet i sinn og sjel av den grunn. Jeg var en tenåring som syns det var kjipt å gå i kirka med skolen før jul og på 17.mai (for vi måtte det). Men kjenner heller ikke på noen skade hverken fysisk eller psykisk etter det 👼

Så til slike sterke retorikere som tøffinger bak pseudonymer som Lucifer: evner du ikke å bruke bedre argumenter enn "piss", så kan du holde tann for tunge til du har lært det. For uansett hvem eller hva vi tror på - politisk eller religiøst, så ligger det vel respekt i bunnen i vår folkesjel? Og en slik måte og ordlegge seg på har lite med respekt å gjøre 😠

Så til slutt, la vår kultur slik som vi har kjent den gjennom generasjoner bestå. La oss være stolte av at vi kan spise lussekatter (som angivelig skal minne om kvinnebryst) mens vi hører de kjente julesangene og salmene fremført av yndige små med nisselue på. Så kan vi gjerne nye vår fredagstaco når det passer. Om vi står på for det vi anser som det erkenorske (som selvsagt er individuelt), så kan vi jo likevel være åpne for alt som skjer sør for Skagerrak og øst for Svinesund.

Dag

15.12.2016 kl.13:23

For noe tøv, hele denne saken er spunnet ut av at en indremisjonskristen rektor på død og liv ville spille offerrollen og late som om det var noen som nærmest ønsket å forby julen, alt fordi noen krevde at skolen skulle gi et tilbud til de elevene som ikke ville være med i kirken, slik de jo er pålagt ved lov. Så istedenfor å gjøre jobben sin så satt hun seg ned og og forvellet seg i offermentalitet.

Stakkarslig!

ola bjarte

15.12.2016 kl.13:37

Jeg er kort sagt rasende på de landssvikere som uforstyrret kan fortsette ødeleggelsen av Norge, folk må våkne opp av komaen og kjempe for eget land og folk .

Vi må for guds skyld ikke slippe AP tilbake til makten ! hjelp til å måk AP ut av tinget.

Her er landssvikerne ved Nylund skole.

De som forbyr julesanger på Nylund skole i Stavanger.

Rektor: Frøydis M S Anthonsen

Sosialpedagog: Wivi Skeibrok

Inspektør: Grete W Pedersen.

Daniel

15.12.2016 kl.13:40

Et tips til Aftenpostens sjefredaktør, gitt at Lily Bandehy bor i hovedstaden, hva med om å gjøre henne til årets Oslo-borger. For snakk om være et gode for samfunnsdebatten. Og man skal ikke se bort fra at hvis flere med ikke-vestlig bakgrunn hadde oppført seg som Lily så tror jeg eksisterende problemer mellom majoritetsbefolkning og minoritetsbefolkning med ikke-vestlig bakgrunn ville vært ikke-eksisterende.

Og man kan vel forsiktig tilføye at Aftenposten har en jobb å gjøre m.t.p å rette opp inntrykket hvis man husker fjorårets vinner av årets Oslo-borger. Noe spesielt at en åpen homofil redaktør overrekker en pris til en av hovedstaden mest hardcore homohatere

Trond

15.12.2016 kl.13:50

Ola Bjarte, meget godt innlegg.

Bjarte

15.12.2016 kl.13:57

Forby all religion! Nei til Islam, nei til kristendom, nei til jødedom og all annen dritt. Det bringer bare med seg krig og elendighet! Religion er en U-ting som ikke hører hjemme i et sivilisertland!

Men andre norske verdier skal vi selvsagt verne om, bor selv på Stovner i Oslo, dette er et område som ikke føles som Norge. Blir forbanna når jeg hører det ropes på Urdu, Somalisk og Arabisk på t-banen og matbutikken! Dette er Norge skal du være her så snakk norsk i det offentlig rom eller hold deg hjemme!

Ove

15.12.2016 kl.14:14

Til alle foreldre og foresatte til denne skolen: Jeg vil oppfordre alle dere til å synge "deilig er jorden" for full hals under juleavslutningen, ikke desemberavslutningen som den kalles. Jeg vil oppfordre dere på det sterkeste å synge denne sangen eventuelle andre julesanger i protest mot dette nøytralitetshysteriet. Lenge leve de gode gamle tradisjonene.

Lene

15.12.2016 kl.14:27

Kultur omfatter andre og viktigere ting enn religion og julefeiring. At vi har fått religionen, "roten til alt ondt", vekk fra offentligheten, er en seier. Juletida er uansett viktig for familiene - en tid der vi slapper av og lader batteriene. Symbolsk sett er nyttårsfeiringen viktigere. Se fremover.

svein andersen

15.12.2016 kl.14:38

Jeg blir kvalm av at vi må ta hensyn til muslimer. Ingen har tatt hensyn til alle de gangene jeg er blitt krenket av de såkalte kristne. Jeg er født og oppvokst i Norge og jeg ble tvunget i skole-julegudstjeneste. Ingen brydde seg om at jeg ikke tror på noen tulle guder oppfunnet av mennesker. UANSETT - i NORGE er det norsk kultur, lover og regler som gjelder. Alle innvandrere må og skal innordne seg deretter. Intet unntak. Er livet i NORGE ikke bra nok, da får de dra hjem igjen der de kommer fra. Dette er absolutt.

Sverre Pettersen

15.12.2016 kl.14:42

"Dere klarte å vise motstand mot tyskere". Forsiktig nå, vi viste motstand mot nazistene :-)

Bodil

15.12.2016 kl.14:50

Vi har jo i Norge en trosretning som praktiseres av lestadianere. Ikke juletre, ikke pynt, ikke nisse, gaver etc. Slik var det ihvertfall for noen år siden. Dette kan jo ligne litt på det presset de utsatte skolenorge for.

La julefeiringen være. Ungene elsker den og trenger det avbruddet slike feiringer gir.

Bønna Roffe

15.12.2016 kl.14:51

Flott innsjinativ av rektor'n ved denna Nylund-sko'ern. 'N og FAU-leder'n viser at dem tar utfordringa ved mulltikullturalisma på alvor og setter opp en nøytral marrkering av sessongavslutninga. Slik bør det værra i hele landet. Bare tenk på're, åffer ska' elleva i Groru'dar'n eller på Holmlia som aldri feirer jul sjæl plutselig måtte synga julesanger dem ikke har no' forhold tel? Og marrkera no' dem ikke feirer? Kan dem ikke heller få marrkera rammada'n og idd istedet? Og for å holda på enhetssko'ern må det da gjelda i hele resten av landet 'å. Åssen ellers trur du vi kan få tel et fargerikt og mangfoldig fellesskap i et mulltikullturelt samfunn? Detta forslaget fikk tross alt gode telbakemeldinger på Blitz. Ska'rru værra, vi'rru værra?

Bjørn Arild Line

15.12.2016 kl.15:07

Hva med å faktasjekke litt mer før du skriver en kommentar neste gang?

Hele historien er jo vrøvl fra ende til annen uten rot i virkeligheten. Meningsløst journalistisk venstrehåndsarbeid.

Heilag Olav

15.12.2016 kl.15:17

Norge er et kristent land, de som skal bo i Norge må rette seg etter alle våre regler og vår kultur.

Islam må forbys her som i de fleste land i Øst Europa.

Kom gjerne innom her og si din mening.

http://spikerscorner.blogspot.no/2016/12/krise-i-es-samarbeidet.html

15.12.2016 kl.15:28

Men, er det egentlig noe annet enn nordmenns egne valg, det å ta religionen ut av samfunnet? Har dette noe som helst med "knefall" eller andre fysiske utskeielser ovenfor noen som helst religioner å gjøre? Er det ikke bare et natulig resultat av at det norske folket rett og slett er ateister jevnt over?

Vil Lily egentlig at vi skal være kristne, at det å være norsk er å være kristen?

Her i huset feirer vi "jordtiltdagen" like godt. Og kaller seansen JOl. Etter gammal skikk. Og så bruker vi gaver, tre og glitter som det passer oss, uten noen baktanker. Ungenes kommentar om å gå i kirke eller ikke, i regi av skolen; Tja, vi går jo gjerne og ser Plutti Plott også, vi ble ikke hjernevaska av det heller. Så det er sikkert greit å høre presten fortelle SITT eventyr. (De er 12 hvis det har noe å si)

Spikeren

15.12.2016 kl.15:35

Takk for en meget god artikkel som jeg støtter 100%! Stikk gjerne innom Spikers Corner, hvis du har lyst :) http://spikerscorner.blogspot.no/

Bjørn Andre

15.12.2016 kl.15:36

Er det ikke bare et natulig resultat av at det norske folket rett og slett er ateister jevnt over?

Verste sprøyt jeg noensinne har lest, bare et lite mindretall i Norge er ateister, djevelens medhjelpere.

lucifer

15.12.2016 kl.16:09

Bjørn Andre nå er djevelen likemye oppspinn som guden din.. Og guden din har vel drept flere enn djevelen? VAr det ikke guden din som druknet hele jorden med flom?

Rune

15.12.2016 kl.16:12

Bjørn Andre:

Du og dine likesinnede lever tydeligvis i illusjonens verden også når dere ikke tilbyr fantasigudene deres. Folk flest i dette landet er hverken kristne eller tror på gud (heldigvis!)

http://www.dagbladet.no/2016/03/18/nyheter/kristendom/religion/innenriks/43572974/

Nilgau

15.12.2016 kl.16:12

Det er ikke bare tilpasning til religioner som er utslettende. Amerikaniseringen er vel så påtrengende og utslettende. Vi har en tendens til å framsnakke og forgude andres tradisjoner.

Her i Skandinavia har vi hat rike mattradisjoner som på nær er borte. Folket var stort sett sunne å friske. Nå er det nesten umulig å få servert et smørbrød. Nå skal det være baguetter med en liten flis av pålegg på, Hamburger, taco eller hva denå heter. Folket blir bare feitere og feitere slik at de må gå på treningsstudio for få bort noe av fettet. Før gnikker vi en tur i skogen.

Juletradisjonene skal bort eller kamufleres pga. at vi har noen barn med annen religion.

Hva er det vi driver med?

I 2012 hadde vi besøk av en muslimsk dame over julen. Vi andre koste oss med både ribbe og aquavit. Den muslimske damen hadde ingen problemer med det. Hun storkoste seg med pinnekjøtt og vin.

Noen krefter i dette landet har blit helt hysteriske!!!! Det må være noen krefter som springer ærender for for ekstremistene??!!

MortQ

15.12.2016 kl.16:17

"Dere klarte å vise motstand mot tyskere"

Ehh, nei. Vi har ikke mye å være stolte av der.

Terje Sørensen

15.12.2016 kl.16:29

Mange nordmenn skiter i eget reir for tiden.

Marius

15.12.2016 kl.16:36

Dette viser en skremmende dårlig innsikt hva som er det faktiske norske i jula Bandehy,.

Du skriver "Norske verdier blir redusert til pinnekjøtt". Men pinnekjøttet er jo det eneste "norske" i jula. Alle andre juletradisjoner kommer jo fra Tyskland og USA

Magne R. Asperheim

15.12.2016 kl.17:15

Meget godt skrevet, og dessverre helt riktig, kjempe flott Lilly...😍😀👍

15.12.2016 kl.17:27

🤢🤢🤢🤢🤢🤢

Når bollen blir varmere enn suppa!

Alle nordmenn sitter nå og venter på råd fra deg Lilly!

Slapp av og start å se deg selv i speilet. Du er og forblir en iraner uansett hvor mye du smisker.

Yachhhhh!!

15.12.2016 kl.17:54

Meget godt skrevet Lily! Og takk for at du skriver!

Er vi rett og slett plaget av et kronisk anfall av jantelov? Vi vet at vi er gode, vi vet at Norge er et fantastisk godt land og bo i, men vi må ikke tro vi er noe, så vi prøver hardt å utslette oss selv?

Cecilie Stenseth

15.12.2016 kl.18:07

Det er en stor misforståelse at nordmenn er identitetsløse uten religion. Vårt demokrati, verdisyn og ideer kan leve fint uten kristendom.

Vi er bare mange som ønsker å få slutt på kirkens maktarroganse slik at vi kan leve i fred uten den uønskede påvirkningen.

Jo

15.12.2016 kl.18:09

Våre juletradisjoner kommer ikke bare fra USA og Tyskland, som Marius hevder i kommentarfeltet lenger opp. Vi har mange felles, eldgamle tradisjoner med land som Tyskland og andre europeiske land, ja, men det betyr ikke at tradisjonene kom fra dem. Mange av tradisjonene er svært gamle, tusenvis av år. Se bare på ordet Jul. Det er et norsk ord fra Jól, den førkriste, norrøne tradisjonen med juleblot. Mange av våre tradisjoner og overtro kan spores derfra og fra den tidens forestillinger, selv om de ble ikledd en ny kristen drakt for over tusen år siden. Julenisser, julebukker, m.m. stammer fra eldgamle tradisjoner, sammen med mange andre av våre tradisjoner. Vi har bare glemt opphavet.

ytringsfrihet

15.12.2016 kl.18:38

hun har helt rett, hva om liberalistene hadde åpnet øynene? det er en GRUNN til at muslimene tviholder på sin tro og sin kultur i sine land, nettopp for å unngå slike tilstander. de hadde ALDRI tillatt vestlige verdier( spise svinekjøtt, drikke alkohol, bygge kirke, ha hund, er noen eks) man vet meget godt hva som skjer om noen prøver, KUN fem valg der, umiddelbar deportasjon (om man er usedvanlig heldig)aller helst etter minst et av de neste alternativene. fengsel, konvertering, pisking, eller henrettelse. hvorfor skal vi være ettergivende? hvorfor skal vi tillate alt? etter hvert har ikke det norske folk egen identitet, religion eller suverenitet. hva da? man så hva som skjedde med indianerne da den hvite man begynnte å innta dagens amerika. de hadde sitt levesett, sine guder,sine tradisjoner. man vet meget godt hva som skjedde med dem de ble kalt hedninger og barbarer og drept for fote inntil de tilslutt måtte overgi seg. hvor er de nå? i egne fattige reservat hvor de bor på nåde av regjeringen. det er svært naivt å tro at ikke det samme vil skje i Norge. potensielt langt mindre voldelig, men det blir alikevel å skje med slik utvikling. vi er tross alt ikke så mange her til lands, og fortsetter asyl og innvandrerstrømmen så blir det samme å skje her med tiden. å være glad i sitt land, sin identitet, sin egen kultur er nå blitt vinklet i media som rasisme. det er det mest latterligste og tåpelige av alt. en nasjons egen avis er så avsporet politisk korrekt at det skulle ikke vært mulig. sannheten er fy-fy å skrive om, og innlegg som kan potensielt true den politisk korrekte agenda blir effektivt slettet av en moderator. ytringsfrihet og objektivitet er ord som ikke eksisterer lengre. jeg ser med gru på norsk fremtid om dette fortsetter

Jan H. Kjustad

15.12.2016 kl.18:40

Hvorfor feiere Julen i Norge ? Hvis dere er så misfornøyd

Harald hårfagre

15.12.2016 kl.18:44

Om et land og dets folk blir ateister vender Gud ryggen til det folk og land, dermed kommer islam inn i det området med død fordervelse og et liv i et evig helvete med forfølgelser mord voldtekter og fattigdom.

Bekjemp ateister med alle midler.

Are

15.12.2016 kl.19:16

Det holdte på å eksplodere når jeg hørte dette på nyhetene i sted, (for ikke å støte muslimene)

Men det er jo ikke lenge til våre barn må synge fra Koranen på skolen, ikke om det fortsetter slik ihvertfall.

Trond

15.12.2016 kl.20:04

Harald hårfagre, du har helt rett.

KS

15.12.2016 kl.20:15

Takk for at du er så tydelig i dette spørsmålet. Ja, er det ikke forunderlig og direkte sjokkerende at vi nordmenn ikke hegner bedre om vår kultur og egenart. All som en, også skoleledere, politikere - og alle vi som er glade i Norge og det landet vårt står for, burde forlange at dette settes en stopper for. Det blir både kvalmende og fordummende å ta avstand fra får egen kultur. Vi skal feire jul og andre høytider slik vi har gjort i århundrer, skolebarna skal gå rundt juletreet og synge julesanger - og et kirkebesøk er en del av vår kulturtradisjon og vår historiske forandring. Å begynne å tukle med disse verdiene bør være bannlyst.

Antisosialist

15.12.2016 kl.20:23

Jeg har tidligere forklart deg årsaken til dette Lily.

Det er det ultrasosialistiske maktaapparatet i norges byråkrati, media og skoleverk som kontrollerer dette. De har hatt makten siden 2. verdenskrig, og består av inndoktrinerte pamper tilhørende Arbeiderpartiet og LO. Dette er sosialister som historisk sett HATER kristendommen, opprinnelig hater de religion i det hele tatt. Årsaken er at de har arvet gamle kommunist-Sovjet`s hat til religion. De forfulgte og drepte flere millioner kristne, de drev statlig, systematisk forfølgelse og massenedslakting av kristne, for det var forbudt å ha annen gud enn Stalin. Dette ble adoptert i Arbeiderpartiet, og ble innsauset i byråkratiet og media. Derfor ble selvfølgelig Arbeiderpartiets ledere også kalt for "Landsfader". Som dere vet så er det bare "store" sosialist-ledere som blir kalt for landsfader, landsmoder, store far osv. Slik som f.eks. i Nord Korea. Muslimer "hjelper" Arbeiderpartiet til å ta knekken på kristendommen i landet, og bryte ned tradisjoner og skikker. Derfor er Arbeiderpartiet, eller sosialister generelt positiv til muslimsk innvandring.

Dette fenomenet har grodd fast i folk generelt, og vi er flaue over å kalle oss for kristne.

Arbeiderpartiet har en politikk for systematisk avkristning av Norge, og legger dermed tilrette for islamsk styre i fremtiden.

Kjella

15.12.2016 kl.20:37

Der kom innlegget som fikk brikkene til å falle på plass, du har ikke forstått det moderne Norge i det hele tatt. Du har bare konvertert fra et Iran der alle skal hoppe i takt til et Norge der du vil at alle skal hoppe i takt.

Her er det opp til hva *du* vil, du trenger ikke spise kjøttkaker om du heller vil ha sushi. Du trenger ikke høre på hardingfele om du heller vil ha reggae. Du trenger ikke gifte deg med den foreldrene dine vil. Du må ikke gå i kirka fordi foreldrene dine gjorde det. Du er et individ som gjør dine egne valg.

Noen få takler det ikke, de bare virrer rundt og venter på at en eller annen sekt skal komme og gi de mening og retning. Stakkars dem, de er som fugler i bur som blir satt fri og ikke vet hvor de skal gjøre av seg så de flyr tilbake. Det store flertallet av oss derimot, vi liker å leve våre egne liv.

Vi har fått til mye bra her. Men Norge er nå en gang mindre enn en tusendedel av jordas befolkning, du skal være ganske sveiseblind på nasjonalisme for å tro at vi er best i verden på så mye. Dessuten er alt som er eksotisk spenndende, hvorfor skal vi ikke prøve litt fra hele verden? Det er faktisk ikke alt som er så fantastisk selv om det er typisk norsk. Vi er kanskje litt for objektive, men du får sjelden noe så klysete som en franskmann som legger ut om hvor fantastisk Frankrike er. Selvskryt er sjelden sjarmerende for noen andre enn deg selv.

Hans Lund

15.12.2016 kl.20:39

Takk Lily Bandehy. Du fortjener en ærestittel for dine forstandige kommentarer. Kong Harald burde ha deg som ideal, og nevne deg spesielt i sin nyttårtstale.

Vi har hatt nok av uforstand i norsk akademia og medier. Venstresiden har i altfor lang tid hatt kontrollen med norsk debatt og meningsdannelse. Vi - den tause majoritet - skal ikke tåle mer juling fra dem. Venstresidens ødeleggende forsøk på meningsdiktatur er ved å kulminere. Det vil komme en art "Brexit" og Trump i vårt kjære fedreland også. Vi - som våre eliter har henvist til skammekroken for vårt nasjonale sinnelag, er i ferd med å rette ryggen. Vi er mange, og vi er sterke. Lykke til med din gjerning, Lily Bandehy!

Ingvild

15.12.2016 kl.20:51

Det er da for faen ikke alle etniske nordmenn som er religiøse heller, nå må dere slutte å legge skylda på de som kommer hit til landet, Jeg husker godt st jeg måtte stå og synge religiøse sanger på skolen da jeg var liten og jeg likte det ikke. Hvis det er så viktig å synge religiøse sanger, gjør det hjemme. Skolen skal være inkluderende, og man kan da synge Musevisa, Må har vi vaska golvet og Romjulsdrøm på skolen

Dharmasena

15.12.2016 kl.20:55

Hva er greia med å påtvinge jul på ikke-kristne? hva har det med integrering å gjøre? kjenner og har sett flere etnisk Norske protestanter som ikke feirer jul siden de selv mener jul har ingenting med kristendommen å gjøre.

Er de protestantene terrorister eller ikke integrerte? Jeg er Buddhist feirer ikke jul og hvorfor skulle jeg det? Kristne i Buddhist land feirer jo ikke Buddhistiske høytider de heller og hater Buddhister generellt.

Trond

15.12.2016 kl.20:59

Dharmasena. du reagerer ikke at man påtvinger islam på ikke muslimer i Norge da?

Ove

15.12.2016 kl.21:57

Uansett hva slags type julesanger det handler om, om det er om julenissen eller Jesusbarnet. Hovedpoenget er at vi overhodet ikke skal bøye oss for muslimene men beholde vår egen kultur og våre egne gode tradisjoner. Det er heller muslimene som skal tilpasse seg etter vår kultur og godta våre tradisjoner, lover og regler. Hvis de opplever seg støtt og krenket, har de ingenting her i landet å gjøre, men se til å flytte tilbake der de kommer ifra. Vi skal faen ikke akseptere de venstrerabiates sinnsyke krav og endringer. Vi skal faen ikke bøye oss for en høyst menneskefiendtlig og antidemokratisk religion og ideoligi. Vi skal faen ikke bare se på at vi gradvis utsletter oss selv. Hvis vi gir dem lillefingeren, tar de hele hånden. Norge skal leve, lenge leve de gode gamle tradisjonene, lenge leve norsk kultur. Til slutt: Hvis vi reiser nedover til Saudi Arabia og synger den engelske versjonen av "o helga natt" midt på torget i Riyad sentrum, skal jeg banne på at vi blir halshugget temmelig fort.

Hans Bromle

15.12.2016 kl.22:07

Som en svenske skrev.

Läste idag en artikel i en italiensk tidning,

där det uttrycktes förvåning över att i de nordiska länderna som

uppvisar högst jämställdhet med kvinnor, i dessa länder sker även det

högsta våldet mot just kvinnor. Och Sverige var ledande.......

iselin

15.12.2016 kl.22:10

Er det ingen her som kjenner etniske nordmenn som ikke ønsker at barna deres skal gå i kirka i jula, eller på andre måter ønsker å holde kirken borte fra barna? For det gjør jeg. Jeg vil til og med påstå at det er ganske vanlig. Synd med dette behovet for å alltid ha muslimer som syndebukk.

Trond

15.12.2016 kl.22:30

iselin, synd med dette behovet for å alltid ha kristendommen som syndebukk samtidig som man omfavner islam.

Sverre Bremer

15.12.2016 kl.22:48

iselin selv om du heller ønsker sharia og total terror til landet i din ateist galskap, så er det en forbrytelse å holde dine barn unna kirken , de må selv bestemme om de vil gå i kirken.

Trond

15.12.2016 kl.22:51

Sverre Bremer, helt korrekt.

Dharmasena

15.12.2016 kl.23:26

@ Trond

Islam og Kristendommen er 2 av de mest søppelideologiene som har eksistert. Jeg tror på buddhismen og selv Jesus og Muhammed var ikke engang i nærheten av anklene til Buddha. Snakker man om kristelige verdier så kan jeg fint si at ifølge en dokumentar lagd av BBC avd flere relgiøse forskere innrømmet de selv at Jesus muligens så på BUddha som sin lærer altså dette betyr bare at Jesus var en lavere person enn Buddha. Kommer vi til Muhammed så vil jeg ikke engang snakke om denne erobreren. Jesus var ivertfall noen hakk bedre enn Muhammed men bare noen hakk.

Cecilie_M

16.12.2016 kl.00:13

Vikingen er død og begravet. Vår kultur er svak i den forstand at ingen tør og eller vill stå opp for den man "bøyer av" for andre sterkere kulturer. En sterkere og stoltere kultur vil snart erstatte den norske.

Reznov

16.12.2016 kl.01:53

Som vanlig skriver ex muslimen for anerkjennelsen! Jeg tror folk som er oppegående vet at dette ikke er relatert til islam. Du Lily kan inkluderes sammen med alle sneversynte zombiene her inne! Vent å se om 50 år, Norge forblir Norge, til den tid er du langt vekke 😊 Du nærmere deg 70 år, på tide å legge ned hatet ditt mot muslimer, hvorfor leve siste stadiet med så mye hat?

Bottle

16.12.2016 kl.02:19

Lily jan,

Akhe to chi begoiii berar jan? Akhe to khoshti maro to rana. Ti fada

Ove

16.12.2016 kl.04:19

Reznov: Du kan bare klappe igjen. Jeg synes Lily er ei tøff og modig dame som virkelig våger å tale islamhelvetet midt imot. Islam er ikke annet enn menneskefiendtlig og antidemokratisk. Hvis du er en sånn venstrevridd type som er infisert av PK-galskapen, ta deg en tur til no go-sonene i Malmö, Göteborg og Stockholm, god tur dit. Jeg tar av meg hatten for Lily, en dame som virkelig vet hva hun prater om, så slutt med det sure oppgulpet ditt.

Trond

16.12.2016 kl.07:23

Dharmasena, hvis du tror at islam og kristendommen er lik, bør du lese deg kraftig opp, du fremstår som en klovn. like idiotisk som å si at buddhismen og islam er like.

Trond

16.12.2016 kl.08:38

Reznov, no er det vel dere muslimer som er mest kjent for dette hatet dere har til alle ikkemuslimer, så fei for egen dør.

oddemann

16.12.2016 kl.08:51

Bra Lily. Dessverre blir landet vårt spist opp og ødelagt fra innsiden av venstrevridde sosialister. Disse jobber uavbrutt for å kvele vår kultur og egenart. En dag må disse stilles til ansvar for sitt foræderi mot eget folk.

Bergsvein

16.12.2016 kl.08:52

Flott Lily. Deg kan man være stolt av og ha som borger i landet.

Nøytraliteten og identitetsløsheten har kommet over oss, kanskje fordi alt skal være så PK.

Tenk bare hvilket ramaskrik det ville blitt om dette blogginnlegget hadde vært publisert av en etnisk nordmann. Rasiststempelet hadde sittet løst blandt mange da.

Appledore

16.12.2016 kl.09:02

Takk for at det er noen som setter ord på denne grenseløse galskapen og naiviteten. Det gjør vondt i sjela å se hvordan stolte norske tradisjoner, vår kulturarv nøytraliseres i rekordfart. Takk Lily!

Rune

16.12.2016 kl.09:12

Istedenfor å fjerne julen og andre tradisjoner som betyr mye for identitet, burde kanskje skolene og arbeidsplassene bli flinkere til å feire andres høytider, som f eks eid. Ved gjensidig respekt kan man komme langt.

Vidar

16.12.2016 kl.09:34

Pressen burde ta litt av "æren" for å ha gitt ut feilaktig informasjon.

Det er jo slik at pressen fokuserer på selgende overskrifter og innhold, samt det å være først ute med nyheter. De gir mer eller mindre blaffen i om det de skriver er den hele og fulle sannhet.

Jeg leser sjeldent aviser. Vel, jeg holder meg da lite informert, men risikoen for å bli feilinformert gjennom aviser og annet media, er stor. Da lar jeg heller være - i det minste ta nyheter med en klype salt dersom jeg leser et oppslag.

Bjørn

16.12.2016 kl.11:53

Man ser den samme tendensen her som i land som England der man for lengst ikke kan benytte ordet Christ.. og hvor nan ikke på noen måte må støte de ankomne grupper som ikke representerer landets opprinnelige kulturtradisjoner.

Det som skjer i andre land må man derfor ta lærdom av for det kommer også hit.

Steffan

16.12.2016 kl.14:23

Jeg liker å hevde meg selv over slik nasjonalisme og patriotisme.

Jeg har heller lyst å tenke på mennesker som en del av verden fremfor som en del av et land.

Vi er alle født på denne jorden og har et globalt ansvar for å ta vare på naturen.

Nils

16.12.2016 kl.14:34

Nå har jo rektoren ved den nevnte skolen poengtert at det kun var familiene til noen etnisk norske barn som hadde problemer med julesangene og julefeiringen ( http://www.tv2.no/nyheter/8802642/ ). Så beklager til alle i kommentarfeltet som så dette som nok en anledning til å klikke på muslimene. Her har dere faktisk ingenting dere skulle ha sagt.

Nå er det altså sånn at hvis man er norsk, så er det obligatorisk å synge om Jesus, spille på fele og kun leve på poteter plantet på norske gårder? Vi er uhyre stolte av det fantastiske demokratiet vårt, som gir alle borgerne våre tillatelse til å velge selv hva de skal tro på, spise og høre på av musikk. Samtidig klikker vi vinkel hvis noen sier at de ikke vil gå i kirken fordi de ikke er kristne. "Ja, men kirkebesøk er en del av det vi er! Hvis du ikke går i kirken er du en landssviker!" Jo da, søtt forsøk på et argument, for all del. Men "live and let live", som de sier på engelsk (ja, jeg brukte nettopp en frase på engelsk istedenfor å oversette den til moderspråket. Alvorlig talt, eier jeg ikke skam?!). Om du vil gå i kirken, vær så god. Om noen ikke vil at barna deres skal synge sanger om Gud og Jesus i kirken fordi de ikke er kristne, så bør de få lov til å unngå det. Ferdig med den saken.

Og forresten: kristendommen er ikke norsk. For alle som sier at dette er det vi er og det vi alltid har vært, er nok også det dessverre feil. Kristendommen er en religion som hyller et guttebarn født i Midtøsten av foreldre som var migranter. Samme typen migranter som mange av dere nå skylder på fordi en skole i Stavanger vurderer å gjøre om på julesangene sine, når grunnen til omgjøringen er etnisk norske familier som er like viking i blodet som dere er selv.

Stig

16.12.2016 kl.15:16

Norge er et svært lite land i verden men med et stort selvbilde der noen selvutnevnte elitister mener å ha rett til å definere hva som er riktig og galt. De diskuterer helst med hverandre og har ellers lite tilovers for den vanlige mann og kvinne i gata.

For tiden bedriver de noe som kan minne om en kulturrevolusjon, slik som kineserne forsøkte på 1960-tallet. Det gikk dårlig i Kina og det skal gå dårlig her i Norge. I år er det ekstra viktig å ta vare på norske juletradisjoner og julesanger. Vi skal tale den selvutslettende eliten midt imot.

Rune

16.12.2016 kl.16:31

Steffan:

GJESP!

Ove

16.12.2016 kl.16:37

Jeg vil nevne at vårt eget naboland Sverige har kommet lengre i islamiseringen og fordervelsen enn Norge. Vi ligger hakk i hæl. På den svenske nasjonaldagen 6 juni dette året ble det på SVT vist en del innslag om arabisk kultur men ikke så mye om god gammel svensk kultur og svenske tradisjoner. Jeg kan i samme slengen nevne at butikkjeden ICA sin kalender hadde 6 juni som starten på ramadan men hadde bevisst kuttet ut den svenske nasjonaldagen. Tro meg, nasjonaldagen var ikke merket av på den nevnte datoen.

Helen Andersen

16.12.2016 kl.18:23

Bra, men hvorfor kom du og din perverse sønn inn i Frogner kirke og krenket oss kristne?

Klask

16.12.2016 kl.18:28

Jul er en førkristen skikk...vintersolverv og sånt. Kan feires av alle..hvem liker ikke at sola snur og det går mot lysere og varmere dager?

Disse PK-idiotene som fjerner og endrer på ord og skikker, gjør vondt verre. Det får "etniske" nordmenn til å bli forbanna på muslimer. Og det selv om det skulle være for å tekkes Human-etisk Forbund....

Jeg er ikke religiøs, men jeg synes man skal la være å endre på juletradisjoner enten man feirer jul for ditt eller datt. Prøv å endre på muslimenes Eid, så blir det vikingenes Ragnarok i landet. Mange muslimer feirer begge deler, både Eid og jul. Og hvorfor ikke? De har da vitterlig integrert seg.

Ove

16.12.2016 kl.19:42

Det er for jævlig at en liten gruppe PK-skrullinger bestående av skoleledelse skal ødelegge julegleden til majoriteten av barna og de foresatte til denne skolen. Disse PK-hurpene skulle blitt sparket på huet og ræva ut av skolen. Ærlig talt, hvis noen blir støtt av "deilig er jorden", skal de for faen holde seg hjemme, ferdig snakket !!

Kritisk

16.12.2016 kl.21:24

Det underlige er at det er de radikale kvinnene som er mest selvutslettende og skal avskaffe norske tradisjoner, inklusive julefeiring og julesanger. De befinner seg i skoleverk og i barneomsorgen - og skal være politisk korrekte.

Tradisjonelt er det kvinnene som har holdt tradisjonene oppe, men innen eliten er det nå de som er de mest kritiske til våre norske kultur og kulturarv.

Cecilie_M

16.12.2016 kl.22:40

Tilgi dem ikke! De vet hva de gjør. Ikke la de slippe ansvar ved og tro annet. Bra innlegg Lily :-)

Ola

16.12.2016 kl.23:48

Er muslimer skyld i at skolegudstjenester avvikles? Vårt Land spør: http://www.vl.no/nyhet/humanetikere-klager-pa-skolegudstjenester-muslimer-far-skylden-1.902765

Ola

16.12.2016 kl.23:52

Det er ikke av hensyn til muslimer at skolegudstjenester avvikles, men ateister og kristne sekter som bl.a. Jehovas Vitner.

http://www.vl.no/nyhet/humanetikere-klager-pa-skolegudstjenester-muslimer-far-skylden-1.902765

Jostein

17.12.2016 kl.01:10

Nordmenn er blitt til en type søvngjengere der apatien har overtatt for gnist og stolthet, nasjonalisme og patriotisme. Nordmenn flykter fra sin tradisjon, sin kultur og begir seg ut i verden og tror at andre kulturer er saa mye bedre. De reiser og tror at den eksotiske atmosfære de finner i Spania, Thailand eller kanskje i Mali er den rette. Det nordmenn ikke har skjønt er at i NORGE har vi noe felles, noe alle kan delta i! Vi har ikke bare jula, 17 mai, paaska og pinsa, vi har ett samfunn der alle er inkludert, det vil si at alle har en trygghet, rett til bolig og mat, til skolegang og legehjelp, GRATIS! Og rettssikkerhet for alle, ikke bare de rikeste. Har de det i de land nordmenn reiser til paa ferie? Nei, gapet er stort mellom fattig og rik! Nordmenn maa naa reise seg og forsvare ikke bare Jula, men demokratiet og friheten! Den forbaske islam vil nemelig ødelegge dette, innen islam er hygge forbudt! Visste dere ikke det? Naa vet dere det!

Hans nielsen Hauge

17.12.2016 kl.12:12

Det står gjentatte ganger i Bibelen at Jesus skal komme som en tyv om natten. De som har tatt imot Jesus som sin Herre og Frelser får være med til Himmelen, de andre må belage seg på en tid verre enn alt som har vært tidligere. Gud advarer flere ganger i Bibelen om ikke å bli latt tilbake når Jesus kommer. Gud vil jo ikke at noe menneske skal gå fortapt - men alle mennesker har fri vilje og de velger selv hvor de vil tilbringe evigheten.

Manfred

17.12.2016 kl.15:09

LUCIFER........bare brukernavnet ditt forteller nok om deg som person. Kommentarene dine er meningsløs pissprat for å bruke dine egne ord.

Gammel Bestemor

17.12.2016 kl.15:20

Nå har jeg prompet uten stans i 2 uker.

Kan dere hjelpe meg med dette?

Amandus

17.12.2016 kl.15:21

Amen! Godt skrevet. Ære være deg og den tradisjonelle norske kultur.

Karl Max

17.12.2016 kl.19:06

Mens flere og flere nordmenn velger å bli pint evig i helvete velger polakker en fremtid for seg selv og sitt land.

Polen har krönt Jesus till kung över landet.

http://www.friatider.se/polen-har-kront-jesus-kristus-till-kung-over-landet

Liv

17.12.2016 kl.22:35

Nå har jeg nettopp hørt at det er humanetisk forbund som har kommet med disse forslag. Bare så det er sagt.

Ove Andre Berg

18.12.2016 kl.09:51

Oj oj oj...her er det mye drittsleng om Lily i bloggen hennes, det er ikke måte på med all personangrep rettet mot henne. For å være helt ærlig, er Lily en utrolig modig og tøff kvinne som virkelig taler islamhelvetet midt imot til stor glede for andre islammotstandere og til stor ergrelse for de venstrevridde PK-skrullingene og islamistmiljøene i Norge. Lily, jeg tar av meg hatten, du har gjennomgått islamhelvetet på kroppen og i sjelen da du bodde i Iran, du har overlevd, du har reist deg opp og børstet av støvet, så nå er du en iherdig motstander av islamtyranniet som de venstrevridde PK-skrullingene ønsker så hjertelig velkommen. Lily, ikke bry deg om disse som slenger dritt til deg, du er en god del hakk bedre enn de som febrilsk prøver å knekke deg men som garantert mislykkes i sine forsøk. Du har allerede bevist det når du ikke lar deg knekke. Du er en rakrygget person med bein i nesa, en sterk kvinne med en fantastisk god personlighet som likevel blir stående oppreist etter alle angrepene mot deg. Stå på i kampen mot islamtyranniet her i Norge Lily, du er sterk, du er modig, vi behøver sånne som deg. Lily, du er de aller sterkeste talerørene mot islamtyranniet. Jeg sier igjen: STÅ PÅ :) Ønsker deg en riktig god jul. Klem :)

Boris_RUS

18.12.2016 kl.20:40

Den eneste fornuftig person i Norge som er rasende for at Nordmennene gjøre med deres kultur....opprinnelig fra Persia...Respekt og Ære deg fra Russland.

18.12.2016 kl.22:14

Da i poh!

Ingvar from russland

18.12.2016 kl.23:46

Sunn nasjonalisme er nødvendig for alle landene i Europa.

Heidi Baardsen

19.12.2016 kl.18:51

Er enig me mye her men... Her er det mye snakk om Norge; norsk mat, vær i Norge, norsk idenditet, norske verdier, å være etnisk norsk...osv. Men jul er først og fremst en KRISTEN høytid. Det som er trist er det at DET er blitt glemt. Ikke mye snakk om det i denne artikkelen.

Midnight Moonbeam

20.12.2016 kl.19:00

Den som prøver å ta fra meg Juleribba og surkålen, får krig! Jeg er enig i at det tas altfor mye hensyn til nye landsmenn og kvinner fr Islamske land, men vi skal ikke glemme våre egne Norske verdier oppi alt sammen. Vi er oppdratt medvåre verdier og de er bra nok for meg. Jeg blir ikke fornærmet av julesanger eller salmer selv om jeg ikke lenger står i statskirken. det blir bare aå altfor dumt for meg!

Midnight Moonbeam

20.12.2016 kl.19:01

Den som prøver å ta fra meg Juleribba og surkålen, får krig! Jeg er enig i at det tas altfor mye hensyn til nye landsmenn og kvinner fr Islamske land, men vi skal ikke glemme våre egne Norske verdier oppi alt sammen. Vi er oppdratt med våre verdier og de er bra nok for meg. Jeg blir ikke fornærmet av julesanger eller salmer selv om jeg ikke lenger står i statskirken. det blir bare så altfor dumt for meg!

Tor

20.12.2016 kl.23:39

I barnehagen der ungen min går i , ville de at hu skulle vær med i kirken

Men Nei takk

Vi er borgerlige i denne familien så kirke blir ingenting utav

Ikke noe kristen greie her heller andre religioner takk :-)

Det har seg sånn at i Norge bestemmer vi selv og jeg gikk heller ikke i kirken når jeg var liten med skolen heller barnehagen :)

Ha en fin jul alle sammen :-)

Mvh Tor

Anders

21.12.2016 kl.03:40

"Det er ikke rart nordmenn konverterer for å bli IS-krigere" skriver du.. Haha noe av det dummeste jeg har lest på lenge!! Det er kanskje maks 10 etniske norske nordmenn som har reist ned og verva seg hos IS. Av over 5 millioner mennesker..

Skriv en ny kommentar

hits