Halal-poteter og norske politikere

Middagsmat på en tallerken. Kjøttkaker, poteter, saus, rotgrønnsaker og tyttebærsyltetøy. Et glass rød saft. Bestikk, kniv, gaffel og skje.Illustrasjonsbilde. Heiko Junge / SCANPIXNB Modellklarert.
Foto: Heiko Junge/NTB Scanpix

Jeg har jobbet i helsevesenet siden 1991, på ulike steder fra sykehjem til somatikk, rus og psykiatri. På de ulike stedene kommer middagen fra et hovedkjøkken. Vi serverte den og pasientene spiste. Det var store matbeholdere som inneholdt hovedretten og tilbehør. På sykehjemmet eller i geriatrien kom det «puré-mat» til dem som hadde dårlig tenner.

Eller hvert ble det mer variasjon med laktosefri og glutenfri mat. Senere også vegetarmat. Og noen ganger hadde vi pasienter fra muslimske land som de sa de vil ha vegetarmat eller kylling.

Men de siste to-tre årene kom det noe nytt. Halal-mat. Og hva er halal-mat?  Muslimer spiser ikke svin, helt ok. Det er mange andre typer kjøtt som de kan spise, men halal er kjøtt fra dyr som før slakting blir velsignet av en imam (mullah) . Han legger hånden på hodet til dyret og sier noen vers fra koranen. Så blir dyret slaktet på den måten det skal. Dette er også ok.

Men vi er i år 2016, og spiser hamburger og pizza. Og så skal det slaktes dyr på denne måten, som det ble gjort for 1400 år siden. Og mange reportasjer har blitt skrevet om at denne typen slakting ikke er dyrevennlig. Denne typen slakting av dyr og de arabiske ordene har ikke noen betydning på kvaliteten på kjøttet. Det øker ikke vitaminer eller proteiner og det reduserer ikke kolesterol i kjøttet. Men det skal skje fordi det har skjedd før. Og det har blitt en inntektskilde for imamen og for organisasjoner som Islamsk råd Norge som selger halal-stempel for 76.000 kroner.

Ok. Det betyr at kjøttkakene som skal komme fra hovedkjøkkenet skal være av type halal-kjøtt. Men når mattralla kommer er det ikke bare kjøttkakene som er halal. Men det er slik : 4 små matbeholdere. Jeg åpner første som hvor det står «halalmat», det er kjøttkaker, helt greit. Neste matbeholder står det også «halalmat» på. Da jeg tar av lokket er det to kokte poteter. Matbeholder nummer tre som også har påskriften «halalmat». Jeg åpner den og det ligger det noen få kokte grønnsaker. I den siste boksen med «halamat»-merke er det brun saus. Ingen etniske norske medarbeidere reagerer. 

Ikke visste jeg om halal-poteter og grønnsaker. Hvordan dyrkes eller høstes disse potetene og hva brukes som gjødsel? Er det en imam som sitter og lese koranen for grønnsakene i åkeren?

jeg tenkte det er gjort en feil, eller at noen fra hovedkjøkkenet setter ting på spissen og tuller med oss. Men nei, det kom hver dag de samme halal-potetene og grønnsakene fra kjøkkenet. Dette beviser to ting, kravstore muslimer og dumsnille nordmenn.  

De halal-potetene minner meg om våre politikere og moskeene. I muslimsk land har hver moské en imam. Imamen lever av almisser og leder fredagsbønn, leser koranen, vier folk og skiller folk. Hvis det er et religiøst spørsmål går folk til imamen. De guttene som ikke klarer å fullføre videregående skole pga økonomien eller intelligensen, slutter i 9.klasse og går to år på madresse (islamskole). Etterpå får de turban og blir imam og sendt til ulike moskéer. I gamle dager kunne de begynne etter folkeskolen (6. klasse).

Når disse imamene kommer til Norge blir de behandlet som en prest som har fullført videregående og sju år på teologisk fakultetet på universitet eller menighetsfakultet. Den importe imamen får statlig lån, moskéen hans får også statstøtte. Imamen og hans moské får alle typer støtte til ulike anledninger. Imamen blir invitert til ulike politihus, media og departement for å veilede og rådføres i alt mulig fra ungdomskriminalitet, integrering, hindre terror, hindre radikalisering og hindre kriminalitet.

Innlegget fortsetter under bildet. 

Oslo 20150224.Statsminister Erna Solberg (H) får en omvisning i Islamic Cultural Centre sin moské ved Tøyenbekken i Oslo tirsdag kveld.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) får en omvisning i Islamic Cultural Centre sin moské ved Tøyenbekken i Oslo i 2015. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Døra til kulturdepartementet, familiedepartement og alle andre er åpen og  imamen får klippekort av NRK og alle andre TV- og radiokanaler. I muslimske land har vi hverken sykehus-imam eller fengsel-imam. Men her får de mange tilbud. Den imamen som kommer her for å lede bønn og lese koranen får alle roller og blir satt på tronen fra første dag. Han får til og med besøk av kongefamilien og de blir talsmenn for alle innvandrere og flyktninger som bor i Norge, uansett.  De får roller de aldri ville fått i de muslimsk landene (bortsett fra Iran etter Khomeini) og de utnytter den rollen maksimalt. Akkurat som pasienten som bestiller halal-kjøtt får halal-poteter og halal-grønnsaker i tillegg.

Og nest dag ønsker han seg litt mer krydder og tilbehør. Imamen ser alle muligheter, hvorfor ikke? Hvorfor ikke mer penger? Hvorfor ikke mer makt? Hvorfor ikke større moské og hvorfor ikke større oppmerksomhet?

En vertinne med manglende kunnskap om islam i kombinasjon med snillisme, naivisme og dårlig samvittighet over kolonitiden, kan det være noe bedre? De imamene og deres menighet blir prinsessen på erten, den minste ting og de blir krenket. De har erfart at offerrollen er best. Mer oppmerksomhet, mer makt og mer penger. Og de misbruker ord og begrep for å parkere debatten og kritikken av islam og profeten. De vet at kritikk vekker tvil, og tvil har ikke plass i islam.

Kjøkkensjefen må lese mer om halal-kjøtt og politikerne må lese mer om imamens rolle. Kjøkkensjefen trenger ikke å sende halal-poteter og politikerne må stopp statsstøtten til moskéen.

38 kommentarer

Khalid Raja

01.12.2016 kl.12:48

Selvsagt skal all mat kun være halal. Ekte rettroende muslimer vil bare ha halal-falafel eller halal-curry med halal-nanbrød. Eneste grunn til at du ikke har hørt om det før er for i islamske land det er ikke nødvendig å si at det er halal, det er ikke lov å selge noe som ikke er halal, det er brudd på Sharia-lov. Men i vantro land som Norge er det helt nødvendig å nevne at all maten er halal, hvordan ellers skal muslimene vite at både poteter, grønnsaker, saus og krydder er slaktet med ære og RESPEKT mens det leses opp vers fra Quran? Hvordan norske kaffir ikke skjønner dette jeg kan ikke forstå, er de alle rasister?

Daff

01.12.2016 kl.13:31

Jaja, de får bare holde på. Det hjelper dem ikke i det hele tatt, for alle (stort sett) skal vi i jorden, og der blir vi. Intet Paradis på oss etter døden, uansett religion eller mangel på sådan. :)

BareLurer

01.12.2016 kl.13:45

Da fikk vi vel bekreftet at Khalid Raja fleiper.

01.12.2016 kl.13:54

Hvordan slakter man en potet ?😂

dag morten nielsen

01.12.2016 kl.14:02

Halal er slaktemetoden,haringen ting med potet opptaking å gjøre,desuten betyr halal ,,halleluja

Bon apetitt folkens

Judas Iskariot

01.12.2016 kl.14:04

Muslimer skal tilpasse seg oss. Ikke vi skal tilpasse dem. Dette er rasisme.

Janne Teresia Langemyr

01.12.2016 kl.15:37

Meget godt skrevet! Tusen takk!

Jampo

01.12.2016 kl.15:43

http://www.nortura.no/tatt-hand-om-av-stolte-fagfolk/pa-slakteriet/

"Halal-slakting foregår på akkurat samme måte, bortsett fra at det blir lest en kort takknemlighetsbønn for dyret umiddelbart etter bedøving. I Nortura har vi nøyaktig samme krav til dyrevelferd, bedøvings- og slaktemetode for halal-slakting som for annen slakting."

Audun Berg

01.12.2016 kl.15:49

Godt skrevet Lily. Så langt som vi har fått erfare så stemmer det slik som Lily beskriver situasjonen. Disse folkene benytter seg av vår godhet til egen vinning. Jeg har spurt flere ganger om hvorfor disse muslimene kommer hit til oss når de har så mye imot det norske samfunnet. Jeg rekner meg slett ikke som vantro eller som noen forbryter fordi jeg har en tro. Så jeg sier igjen at de som ikke liker seg her i Norge får bare flytte til et annet land. Noen stat i staten vil vi ikke ha her i landet. Stå på med informasjon om disse kjeltringene Lily.

Mr. Mister

01.12.2016 kl.15:59

Khalid Raja kan ta seg en bolle.... vi blåser langt i hva dere tenker om halal!

Den kaffir/rasisme-kommentaren din sier det meste om hvilket syn dere muslimer har på oss som ikke er muslimer! Dere ser faktisk ned på oss, så det er du som er rasisten med en slik kommentar!

Minner også om at dere er gjester i vårt land, og viser dere ikke respekt for oss så kan dere se lengt etter at vi respekterer dere muslimer!

Ploit Alekovits

01.12.2016 kl.16:05

Hello hi. Tror det er en person på sykehuset som har bestilt halal kjøtt. Da pleier kjøkkenet å merke annet tilbehør også som halal (eventuelt vegetar hvis det er bestilt) slik at man skjønner at dette hører til porsjonen med halalkjøtt.

Henry Danielsen

01.12.2016 kl.16:58

Hallaslakting er blodtapping av dyr uten en foregående bedøving. At muslimer er villig til å fravike denne slaktemetoden har jeg vanskelig for å tro.Hallakjøtt blir importert fra land som praktiserer denne slaktemetoden.

Metoden kan sees på jutoob for den som er intresert,

Spørsmålet er om den blir praktisert i Norge i dag?

Henning Jensen

01.12.2016 kl.17:15

Synes at dette halal går noe langt til tider. Selv den grease som maskiner blir smurt med er halal sertifisert.

Iqbal

01.12.2016 kl.17:32

Jampo, det du snakker om er ikke halal. Det er fullstendig mangel på ære og RESPEKT å gjøre det sånn og kalle det for halal, dessuten er det brudd på kjøpsloven, den eneste norske loven som vi muslimer respekterer. Alle muslimer må kreve pengene tilbake. Det er Henry D som har rett, bortsett fra at det skal slaktes med en pinsett. Og til deg som kaller deg Mr. Mister, det er vel ikke deg, Jølsrud? Jo, det må det være. Jølsrud! Kan du være så vennlig å se på meg når jeg snakker til deg? Vis meg RESPEKT, Jølsrud! Khalid har selvsagt fullstendig rett i sin kritikk. Selv imamen i moske er enig med oss i Norsk Islamsk Styringsråd hvor jeg kjenner Khalid fra, i at dere kaffir er vantro og rasister. Og han er hellig mann, så han kan ikke ta feil.

Omar

01.12.2016 kl.18:06

Du har ikke lyst til å skjule hvor subjektiv du er i henhold til dette emnet? Grønnsaker trenger ikke være "halal" fordi de alt er det. Ingen trenger å slakte en potet, så fremt de ikke ønsker det selv i den forstand at de sluker den og eter veldig kjapt.

Her har du en egen agenda, men kom i det minste med noe som er troverdig. Hvis dette virkelig stemmer så er det rett og slett fordi de som leverer maten TROR det skal være slik, akkurat som folk TROR at en muslim ikke kan ønske en nordmann god jul. Hohoho

fyfasan

01.12.2016 kl.18:13

I en potetåker for halal-poteter går radene i retning Mekka, og

når de skal høstes MÅ potetgresset kastes annenhver gang over høyre og venstre skulder mens man står på ett ben og plystrer

Øivind Nordahl

01.12.2016 kl.18:21

Et surrealistisk tema som belyses, og ikke minst surrealistiske kommentarer i tråden her.

Hvor skal man begynne? - Ikke godt å si, men jeg holder en knapp på å ikke bevilge støtte til virksomheter der noen påståeligvis ikke kan ta feil fordi de anses som "hellig" - og i stedet sende de hellig overbeviste på språkkurs slik at de i det minste ikke fremstår som illitterære "Kaffirer" i eksempelvis kommentarfelt.

UlvePer

01.12.2016 kl.18:25

Sitat "Ingen etniske norske medarbeidere reagerer."

Er nesten sikker på at innlegget 16.05 gir den enkle og korrekte forklaringen. Dreier seg ikke om annet enn om hvem som skal ha maten.

Mht. slakting er den fullstendig dyrevennlig om det er noe som heter det.(I alle fall i Norge)

Det hadde vært interessant om noen fagkyndige hadde hatt noen kommentar mht. hvem som egentlig blir imamer i moskeer.

Da tenker jeg ikke på nett-troll som gir seg ut for å være muslimer.

Thorill Cappelen

01.12.2016 kl.18:25

Du kaller oss nordmenn for dumsnille, Lily, du kan fjerne siste ledd så bare DUM står igjen. Halal slakting av dyr er unødvendig og er å utsette dyra for lidelse. Jeg jobber også i helsevesenet og synes i tillegg at det er ubegripelig at vårt største sykehus tilbyr sykehushijab som arbeidsantrekk til arbeidstakerne.

tulling

01.12.2016 kl.19:07

Kan folk lære seg hvordan halalslakt foregår i Norge før de uttaler seg?

Crissy

01.12.2016 kl.19:11

At man i dette landet kneler for islam ved å la muslimer få herje med sine bønner over norsk mat, er forkastelig. Norge tilhører ikke islam!

bengt

01.12.2016 kl.20:15

Prestene nyder ikke samme respekt som før. Kan det skyldes norges forakt for utdannelse og kunnskap? Kanskje det er grunnen til at imamer kan fordrive prestenes rolle?

kong Halal

01.12.2016 kl.20:47

Jeg jobber også på et storkjøkken som fikk beskjed om slik merking. Jeg kan love at pasientene som bestilte halalmat ikke fikk det de bestilte. De fikk mat som var merket halal, selv om det ikke var halal. Og overraskende nok, ingen av disse passientene ble verre. De ble faktisk friskere av non_halal. Snakk om religiøst idioti.

Mockhammed

01.12.2016 kl.21:25

Enig. Det er viktig at potetene er slaktet på riktig måte før de blir spist.

Ellen Due Brynjulfsen

01.12.2016 kl.22:39

All statsstøtte til religiøse trossamfunn og grupper må stanses. Vi i Norge skal ikke finansiere slikt. Tro er personlig og skal ikke blandes inn i politikken.

Det er bare krav på krav som kommer fra de gruppene. Og de blir aldri fornøyd. Rasistkortet sitter løst. Men de bør lese Norges grunnlov. Islam er ikke den religionen norge er bygget på.

Les hva vi mener om dette på Selvstendighetspartiet.com

Forbanna

01.12.2016 kl.22:42

Til dere Muslimske Omar,Ikbal og Raja...Nettopp pga slike ekle svin som dere så vil hatet mot muslimer og Islam vedvare i Norge og resten av Europa...

Kan trøkke den forbanna respekten deres langt oppi der bak...Hvis det er NOEN som skal vise RESPEKT så er det dere muslimer som skal være faen så glade for at vi lar dere være gjester i vårt KRISTNE land.

Fy faen dere får aldri respekt av meg

Iforbifarten

02.12.2016 kl.00:25

Vi trenge nå å kreve at hallalkjøtt blir avmuslimifisert, så nå må vi ansette en prest som kan velsigne maten, slik at vi slipper det hallalinfiserte kjøttet!

Audun Berg

02.12.2016 kl.05:14

Det er kanskje noen sopelimer som leser disse kommentarene og en del som skriver under tilsynelatende utenlandske navn, men noen er nok ærlige og skriver sin mening. I tidligere tider så ble det bedt bordbønn før maten. Folk hadde respekt for føden de hadde slitt for å dyrke eller fisket med livet som innsats. Slik er det ikke lengre. Jeg tror ikke de sultne i Aleppo og andre steder hadde brydd seg så mye om halal eller ikke bare de fikk mat. Se til å få slutt på alt dette forbannede idiotiet disse inntrengerne påberoper seg. Nå melder de til og med at de skal avlyse samling av elevene på skoler før jul. Er det bare idioter som sitter i departementene? Dette er LANDSSVIK slik som de "pisser" disse "lissom" veldig religiøse sopelimene opp etter ryggen. I sin iver etter å sanke stemmer tilpasser partiene idiotiet sitt til å passe inntrengerne. Avkristningen av Norge er på god vei. Om ikke så godt som gjennomført ved hjelp av svikere og medløpere som ikke ser faren i denne djævelske islamlæren. Jeg gjentar igjen: De som ikke liker seg i Norge, vennligst reis til et annet land som passer dere bedre.

Quisling ble henrettet etter krigen som LANDSSVIKER, men ingen snakker om hans og Nansens innsats for nødstillte før krigen i det sørlige sovjet og armenia. For lenge siden møtte jeg faktisk folk i en by ved svartehavet som var stolte av sitt Nansen pass som de fortsatt hadde. Så vidt jeg har forstått så var Quisling en meget intelligent mann og en nasjonalist. Disse to hjalp titusener til å beholde livet i kaoset som hersket. Såpass er det ikke mange i regjeringer eller FN som greier i dag. Får dette sopelim hysteriet bre seg enda mer så er jeg redd vi kan få slike tilstander en gang til. Hold fandenskapet ute av Norge.

Dirk Diggler

02.12.2016 kl.05:18

For en gjeng tapere og vaskekte nettroll i dette kommentarfeltet. Jeg pleier å si at islamofobi er et tullebegrep, men det er neper som dere som beviser at det har en viss relevans.

Selvsagt, med en gang jeg leste Khalid Rajas humørfylte og ironiske innlegg øverst, skjønte jeg at en del av de minst intelligente lavklassetampene fra kommentarfeltfolket ville misforstå kapitalt og komme med alt sitt sedvanlige p-preik.

For noen stuter dere er. Gå og skam dere. Alle vet at dere kun er tøffe bak tastaturet og aldri der ute i virkeligheten. Dere er de pinligste og mest patetiske folkene man kan komme over, i sosiale medier.

Audun Berg

02.12.2016 kl.05:45

Dirk Diggler,= enda en medløper / landssviker. Jeg kan virkelig ikke se hva som er så fantastik positivt med denne vranglæren som de kaller islam. En masse tull og tøys som ikke har noen betydning egentlig. Men det skal påpakkes oss her i Norge enten vi vil eller ei. Slik som dette utvikler seg så kunne de jo likegodt sakt ja til Adolf og hans system. Dette sopelim greia er jo så godt som det samme. De var jo på parti med Adolf også. Denne Dirk virker som en historieløs grønnsak. Om ikke nepe så kålhode.

Mo

02.12.2016 kl.06:40

Om det er 10000 år siden eller mindre har ikke noe å si. vi muslimer tror på Allah og boken Koranen. koranen er Allahs ord som er budbringet med profeten Mohamed(fvmh). det er der vi muslimer er forskjellige fordi vi aldri kommer til å forandre et ord i koranen, ellers vil relgion være et menneskeskapt ting. Forresten hvis jeg hadde servert et glass med ren flytende blod..hvor mange hadde drukket det opp. ikke mange. det er derfor man slakter ved å kutte over strupen..akkurat for at blodet skal renne ut fordi det er fullt av bakterier. Noe som vil si at det er sunnere

Audun Berg

02.12.2016 kl.09:00

Mo. Om blodet hadde vært fullt av bakterier så hadde dyret vært dødt av blodforgiftning. Så uvitende som du tydeligvis er så burde du oppdatere deg på hva dette skrotet av en tro du sverger til har gjordt for millionene av villfarne i muslimske land. Ingen som ber deg om å forandre noe i koranen. Kast boka i søppelet i sin helhet og få den brennt. Det er det beste.

Kalle Kanin

02.12.2016 kl.09:04

Mo: Selvsagt er ikke blodet fullt av bakterier, hvor har du det fra? Har du bakterier i blodet så har du en pågående infeksjon med feber, nedsatt almenntilstand og sykdom. Friske dyr og mennesker har vanligvis ikke bakterier i blodet når de ikke har infeksjonssynlige tilstander. I gamle dager tok man jo og vare på blodet og laget blodklubb, blodpudding og annet av blodet, nettop fordi det var meget næringsrikt, fullt av jern, mineraler og proteiner. Fremdeles får du kjøpt blodpudding på butikken. uforstand blant religiøse har ingen grenser, og noen tror på alt en prest/imam sier, uten å sjekke fakta.

Espen

02.12.2016 kl.11:52

Sverige har halalprodukter av svin, så det er ingen grunn til å være redd for juleribben på sykehus. Sverige har mange flere muslimer så de ligger langt foran oss på områder som religion og samfunn. Pratet med noen muslimer på jobben og de drar til Sverige med jevne mellomrom for å handle halal-produkter. I Norge er det vanskeligere for muslimer å vite om maten de spiser er halal eller haram.

Haha

02.12.2016 kl.19:41

Din uvitne fjols. Hvordan tror du nordmenn selv slaktet dyr på 1800 tallet og fram til nå?? Hadde de elektrosjokk våpen eller sprøyte da?? Nei!! De slaktet dyret med kniv. Det er av menneskelig natur! Og nei din uvitne fjols slakting foregår ikke slik du beskriver at en imam leser noen vers fra koranen! Vi slakter dyret for å få ut all uren blod som er i kroppen til dyret, og sier ikke vers fra koranen, men kun : i allahs navn! Jødene slakter også på denne måten, hvorfor nevner du ikke dem? Din skitne skitne kafir! At det går Ann å være så dum som deg ! Og nei grønnsaker skal ikke være halal! Det eneste som skal slaktes halal er okse, ku, elg , kylling Osv. Vi spiser fisk og skalldyr uten å slakte det halal. Når du først skal skrive om noe så Get ur facts right! Før du åpner den stygge skitne kjeften din! Tragisk skitten kafir som har et tragisk liv , du fyller den med å hate og rakke ned på muslimer! At du selv er en skitten skitten kafir er din egen sak, men for all del ikke åpne den stygge skitne kjeften din om islam som du ikke har et snev av kunnskap om!!! Er du så stor i kjeften så kom og møt en gruppe muslimer med de arrogante og idiotiske utsagnene dine, så skal jeg love deg du aldri aldri vil tørre å åpne den stygge kjeften din igjen etter at vi har " banka" litt kunnskap i deg! Du er tøff bak en tastatur hvor du dag inn og dag ut håner millioner av muslimer. Skulle likt å se deg så tøff foran muslimer. Vedder på at du hadde tisset på deg av frykt din skitne skitne kafir!!

Øivind Nordahl

03.12.2016 kl.22:57

Det er endel som ikke tør å skrive under eget navn i kommentarfeltet her.

Senest også en person som skriver om "å være tøff bak en tastatur", men selv ikke greier å være tøff nok til å stå for det man skriver.

Når det gjelder lovnader om å ""banka" litt kunnskap i deg" er slike forøvrig like ulovlige og straffbare selv om man setter dem i anførselstegn.

Men hva er vel mer skittent, nedrig og såkalt "Kafir", enn å holde på slik?

I hvilken tro er slike skriverier "halal"? Er det språket og oppførselen til en rettroende, liksom?

Det står ikke til troende hos meg i hvert fall.

Susanne C

16.12.2016 kl.06:47

Haha - Jeg er villig til å betale penger for å se noen halal slakte en norsk elg. Jeg setter pengene mine på Elgen.

Mo ? det er bare tull. Selvsagt drikker ikke folk rent blod (vel i hovedsak ikke) men blodmat har blitt brukt i alle tider fordi det er næringsrikt. Og om blodet er fult av urenheter så vil kjøttet være det også, spesielt lever og nyrer.

Kanskje du skal sette deg ned og finne ut hvordan blodomløpet faktisk fungerer?

Og i følge Sahih Bukhari kan man fint spise lever, hjerte og nyrer.

The pagan said, "No, but I will sell it " So the Prophet bought from him a sheep which was slaughtered, and then the Prophet ordered that the liver, the kidneys, lungs and heart, etc., of that sheep be roasted.

Frode

29.12.2016 kl.00:50

Hei skjønne medmenneske

Jeg ser du har reist til utlandet for å hvile. Ja å stå på slik du gjør for samfunnet vårt er hardt arbeide. Du er en pioner og brøyter Hardangervidden alene med spade i 10 meter snø.

Du må ikke endre deg men kanskje vurdere dele på jobben med andre. Vi er ikke tjent med at du blir utbrendt. Jeg lest mange av dine blogginnlegg og du har min respekt.

Jeg har vært utbrendt mange ganger og hadde ikke gjort det på samme måte om jeg kunne gjort det en gang til.

Mange klemmer og nyt en velfortjent ferie.

Skriv en ny kommentar

hits