Likestillings-ombudets misforståelse

Oslo 20151023.Tidligere arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) blir nytt likestillings- og diskrimineringsombud.Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Likestillingsombud Hanne Bjurstrøm. Foto: NTB Scanpix

For over tolv år siden da skrev jeg om hijabforbudet sa mange at hijab ikke er noe problem, det er ikke mer enn 200-300 hundre som bærer hijab. Etter kort tid, spesielt etter 2006, har hijabbruken blitt stor, til og med barn i barnehage bruker hijab. Fordi hijab har blitt en politisk maktmakering for ideologien islamisme. De skal vise makt mot salafistene og mot andre religioner.  Og etter at Islam Nett Norge har fått innflytelse i det norske samfunnet, krever niqaben sin rett til en plass. 

Og snart blir det så mange brukere at det blir vanskelig med et forbud. Niqabkledde kvinner bruker samme retorikken som hijabkledde kvinner har brukt i mange år «hvor er min rett til å praktisere islam?»  begrepet «min rett» «min identitet» «praktiserende muslim» og «det er likestilling» Men mange som har grundig kunnskap om islam (for eks. Jamal Al Bana islam historiker og filosof i Egypt, Ajatolah Taleghani islamsk leder i Iran som ble myrdet av Khomeini etter sin tale om hijab og diktaturet) vet de at hverken hijab eller niqab har noe med religion å gjøre.

Begge to er uniformer for to farlige ideologier som er inspirert av fundamentalistisk religion. De er farligere enn fascisme og nazisme. Fordi i andre ideologier på en eller andre måte er i kompromisser med kongen, kirken eller nasjonaliteten, men islamisme er kompromissløse og hver eneste maktsyk kan tolke den og bruke den. Vi har sett det i forhold til Khomeini eller Daesh sin leder.

De tilhengere av salafismen som går med niqab og svarte hansker og snakker om likestilling for å misbruke likestilling. Hvordan kan en som forsvarer Talibans tenkning forsvare likestilling eller demokratiet? De mistolker og misbruker islam, og skaper bevisst en assosiasjon mellom niqab og islam. Min far var en praktiserende muslim og han ba til Gud fem ganger om dagen, fastet mer enn 40 dager og bygget moske med sine egne hender, men han snakket aldri om hijab eller niqab. For islam var religion for ham. Ikke ideologi.

Politiske grupperinger har symboler og uniformer som viser tilhørighet. Symbolet må ha makt, og representere noe som folk skal tro på. Religion er allmakten. Når symboler brukes over mange år, glir disse symbolene inn som en del av religionsutøvelsen, selv om de er mistolket i utgangspunktet. Menneskets intellekt gir oss ansvar for å finne andre sider av «religiøse symboler».

Når Hanne Bjurstrøm leder i Likestillingsombudet vil sette en absolutt bom for å nekte hijabkledde damer i inn i hjemmene til folk som trenger pleie og omsorg betyr det at hun har misforstått hijaben. Hver gang noen tar hensyn til norske verdier, eldres vanskeligheter og bedriftens retningslinjer går de hijab- og burkakledde kvinnene i offerrollen og løper til Likestillingsombudet. Som gjør en motsatt jobb av sin tittel pga sin misforståtte oppfatting av hijab , burka og niqab. Jenta som hadde ikke fått jobb som assisterende hjelpepleier blir nedfor og skal tas hensyn til, men de eldre som er redde og får psykiske belastninger av å se slike uniformer skal ikke tas hensyn til. Det er ikke første gang at våre feminister og de som skal beskytte likestilling gjør det motsatte av sin jobb.

Det er ikke lenge siden at Martine Aurdal ville gå i hijab for å støtte dem, eller LO-lederen var på markering av hijabdagen. I diskusjonen om hijab i politiet og i Alnabru ansettelse av hijabkvinner var likestillingsombudet engasjert som nå. Jeg er fra Iran, men jeg ønsker ikke å komme på sykehus eller sykehjem og bli pleiet av hijab- eller burkakledde damer. De gir meg minner om de damene som torturerte meg i fengselet. Og jeg vet om ideologien bake hijaben.

Kvinnen som har hijab ser på meg som  «Kafar» vantro, uren og i hennes mening fortjener jeg å dø. I hennes mening har ikke jeg samme verdi som henne. Vi er ikke likestilt. En dame som prioritere hijaben eller niqaben det er hennes valg. Hun prioritere sin ideologi, det er ikke religion. Bare ideologien. Likestillingsombudet må forstår at niqab og hijab er politisk ideologiske symboler, og de har ingenting med religionen å gjør. For å forstå dette må de lese Koranen nøye, lese historien ril de muslimske landene og Persia, sette de tre versene som er i Koran i sammenheng med historien og tiden for å forstå  disse symbolene.

Etter andre verdenskrig ble vi mer bevisst hakekorset og det ble forbudt. Hvis en mann med hakekors på armen hadde bedt om økonomisk støtte til å holde foredrag, hadde de ikke fått denne støtten fordi vi kjenner symbolet. Men kvinner med niqab får økonomisk hjelp fordi hennes niqab mistolkes som religiøs tildekking. Hvis et Ku Klux Klan-medlem med sin hvite hette hadde skrevet innlegg og lagt ved bilde, eller hadde søkt økonomiske støtte hadde han blitt avvist fordi nordmenn har kunnskap om rasisme og nazisme.

Og likestillingsombudet hadde ikke bryd seg om at En jente med Ku klux Klan hodeplagg hadde ikke fått jobben. Men de har ikke nok kunnskap om islamisme og wahabisme og de tolker at de uniformene som inspirert av religiøs fundamentalisme som ingen fare for demokratiet. Politikere, media og feministene støtter noe uten å ha kjennskap til budskapet bak uniformen fordi de kobler niqab og hijab til religion og ikke politikk. De som bærer niqab representerer en tenkning som er mot verdiene i et demokratisk samfunn.

De er sterk motstander av likestilling og sprer en tolkning av islam basert på vold og krig. Hver gang temaet Niqab forbudet er aktuelt kommer de med samme replikken. Nå de går i offer rollen og spille det som norske feminister få på kroken. «folk har slutta, de tar ikke av seg niqaben fr å fortsette i studie» Når de kan offer studie, jobb for sin hijab eller niqab hvorfor de kan ikke offer de økonomiske godene og dra til de landene som alle går med hijab og niqab som Iran, eller arabiske land? Hvorfor de gjør vanskelig for seg selv?  

Hvis de drar til Saudi Arabia er de nærmere til Mekka også og de kan praktisere sin politiskideologi. De bor i Norge som Gahr Større sa. De må forstår at de bor i Norge og her er det vanlig å se hverandres ansikt og nonverbale kommunikasjon for å kunne snakke sammen. Her er Wergeland landet og ikke Taliban, Bukoharam, Dajesh /Is eller Hizbulah og brorskapetsland. Hvis de viste at hvis de takke nei til jobb og studie blir vanskelig med økonomien hadde de tatt av seg hijaben, men de vet at velferdssystemet gir dem alt uten at de trenger å ofre noe.

Og de økonomiske mulighetene holder dem i Norge. De får ikke alt servert på en fatt i sitt land. Kan vi spørre niqabkledd jenter om «du som er så «religiøs» at du må gå med niqab hvorfor bor du i det «vantrolandet» med så mange «kafar»rundt deg?  Jeg er for det at folk kan velge der som de vil bo, men hvorfor niqab «søstre» velger her? Her er likestilling slik at mann og kvinne kan tåler hverandres kropp og hår men dessverre de bruke den likestillingen for å ødelegge likestillingen, Det er poenget som Hanne Bjurstrøm må få med seg.  Hvis det norske samfunnet støtter Talibans tenkning, hva gjør vi i Afghanistan etter 2001 til nå, hva gjør vi i Syria ? Var ikke meningen med Afghanistan-krigen å velte Taliban og frigjøre kvinnene fra burkaen og undertrykkelsen?

Jeg er meget glad for at Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet støtter et forbud mot heldekket ansikt på skole og universitet. Det hadde vært meget fornuftig hvis det var et forbudt mot niqab i offentlige rom. Det er vanskelig å kommunisere med en som dekker ansiktet. En vet ikke hvem er som under niqaben. Er mann eller kvinne. Dersom det trengs å vise legitimasjon, som på buss og bank eller hos politi blir det vanskelig å identifisere personen.  Jeg håper at Frp som har svelget mange kameler i løpet av de tre årene støtter Arbeiderpartiets forslag. Under valget vil ha Frp ha forbud mot niqab men nå har gitt fra seg alle slagordene som fikk velgerne til å stemme på partiet. Neste valg er i 2017.  Å svelge kameler for å sitte i regjeringen er ikke det beste et parti kan gjøre fordi de mister sin troverdighet hos velgerne.

 

160 kommentarer

Arhu

22.09.2016 kl.14:43

Måtte bare komme. En ex muslim PR kåt person på banen så snart det blir nytt tema! Selve overskriften din skriker: klikkhore!

Grete

22.09.2016 kl.14:43

Takk til Lily for å si sannheten, hver gang du skriver !

Grete

22.09.2016 kl.14:48

Og til deg, Arhu - jeg håper virkelig du "får hijaben i halsen" for å poste en slik ekkel og ufin kommentar

Meg

22.09.2016 kl.14:49

Det jeg leste forleden..ei som krevde rett til å bruke niqab, hun skulle selv bestemme hvor mye hun ville vise frem av seg selv og staten skal ikke bestemme hvor mye hun vil vise frem av kroppen sin..( en eller annen student).. Vet du hva jeg tenkte? Med hennes logikk kan naturister gå splitter nakne på samme skole, eller i byen, eller på butikken....de bestemmer selv hvor mye de vil vise frem av kroppen sin, og staten skal ikke bestemme.. Jeg er ikke sikker på at hun ville likt det. :)

Av og til bør myndighetene få bestemme litt.

Odd Karlsen

22.09.2016 kl.14:51

Do ar rasist! :-)

Ditt første avsnitt oppsummerer hele hodeplagggreia i dine 5 første setninger, - og dessverre er det bare innledningen til utviklingen.

Hvorfor skal det være SÅ vanskelig å se at dette ikke er religion, men politikk. Ekstrem politikk.

Hvorfor skal det være "ok" å bære symboler som IS og andre ekstreme krefter omfavner, men går man i en genser hvor det er påskrevet S.O.O. så blir man arrestert? Begge deler representerer ekstreme standpunkt og bør behandles likt.

Takk Lily, du kan si hva jeg ikke kan.

RB

22.09.2016 kl.14:52

@ARHU: hva med å komme med motargumenter?

Olsen

22.09.2016 kl.14:55

Ganske tragikomiskt at det største hinderet for frihet til muslimske kvinner er muslimske menn OG NORSKE FEMINISTER

Takk Lily for at du tør å stå imot patriarkatet og feministsvikerne

Stein

22.09.2016 kl.14:57

@Arhu, den påstanden du kommer med, er ubegrunnet og respektløs. Akkurat det man kan forvente av uvitende muslimer som engang ikke vet opprinnelsen til hverken Hijab, Nikab eller Burka. Nå gå og les boken din, og gi beskjed om du finner *en eneste referanse til hijab*!

Hijab har sin opprinnelse fra midten av 60-tallet og har mye lik design og bruk som skautet har i Norge (meget mulig det kommer fra skandinaviske land). Hijab er ofte prydet med sterke farger, og er et moteplagg på lik linje med en genser eller kjole.

Hijab har overhode ingenting med muslimer, ingenting med muslimsk tradisjon og heller overhode ingenting med Islam å gjøre. Hvis dere muslimer følger den fundamentalistiske versjonen av koranen, skal man ikke vise hud overhode. Hijab er faktisk ikke godt nok!

M Edmondston

22.09.2016 kl.14:59

Det er ingen som tvinger muslimer til å bo i Norge. Det er et valg de eller deres foreldre har tatt. Det at de ikke undersøkte hva som var normen i Norge før de flyttet hit er ikke noe vi skal ta hensyn til. Det er trist at man "flagger" sin religion, det fremmer ikke integrasjon. "When in Rome, do as Romans."

Er Hanne Bjurstrøm like standhaftig når det gjelder norske pikers rett til å bruke korte skjørt i muslimske land?

Morsomt hva

22.09.2016 kl.15:03

Hhhhhh du er faen meg en utledninger selv og kommer hit å si at du ikke vil ha pleier med hijab. Jeg kjenner jo foreldrene dine som går med hijab mens du ikke nevner de. Hhh morsomt hva . Lett å tjene penger for å lure andre folk nordmenn. Hele familien hennes bruker hijab mens hun sier hun ikke ønsker hijab

Hva med å starte med din familie frøken

Lene Amina

22.09.2016 kl.15:05

Hvordan vet hun at kvinnen i hijab tenker dette? Ville hun gått inn i pleieyrket dersom hun virkelig tenkte sånn? Eller, hvis hun tenker sånn, vil disse tankene på magisk vis forsvinne om hun tar av hijaben før hun går inn til deg?

Vest

22.09.2016 kl.15:17

Bra Lily.

ARHU muslimske mørkemann!!! dra tilbake der du har røttene dine!!!!

Selvfølgelig vil jeg aldri godta å bli pleiet av en kvinne i

hijab.(kvinneundertrykkende plagg pådyttet kvinnen av den muslimske mannen)

Jeg godtar heller ikke å bli ekspedert av en kvinne med hijab i butikk ol.-da legger jeg varen fra meg og forlater butikken.

Knut Nilsen

22.09.2016 kl.15:24

Arhu innlegg dokumenterer at han er en ideologisk islamistisk rasist, som ikke kan sin Koran.

Yvonne

22.09.2016 kl.15:28

Flott velformulert innlegg, jeg er helt enig med deg. Stå på!

Såkalt ex-muslim

22.09.2016 kl.15:28

Bra innlegg Lily!

Blir direkte flau av alle idioter (bl.a. "ARHU" og "Morsomt hva") som ikke klarer å komme med et eneste argument, men heller svarer med søppel som "PR kåt" og "du er faen meg utledninger".

Vi med utenlandske røtter er på ingen måte en gjeng som skal stå sammen, uansett hva.

Venter spent på den dagen dere klarer å komme med et argument som ikke er et vers fra koranen.

Erik

22.09.2016 kl.15:28

Siden innvandrerne etter hvert har blitt en stor velgergruppe har Hijab, Niqab og Burka blitt viktigere å ta vare på enn våre gamle for Bjurstrøm, Støre og resten av flokken på Youngstorvet og i Arbeiderpartiet. Vi får håpe folk gjennomskuer denne dobbeltmoralismen...

BareLurer

22.09.2016 kl.15:34

Arhu omtaler en som har måttet flykte nettopp fordi hun ikke vil vedkjenne seg den politiske ideologien som ligger bak hijab - og som mange kvinner i Iran den dag i dag lider under - i svært respektløst ordlag.

Du burde skamme deg, Arhu. Du er på ingen måte en god representant for religionen din.

verdisyn

22.09.2016 kl.15:35

Arhu dokumenterer seg med sitt innlegg at han ikke kjenner sin Koran.

Isteden viser han at han bærer med seg en salafistisk ideologisk tolkning av islam, som er å sammenligne med fasicme. Arhu har typiske rasistiske holdninger til annerledes tenkende.

nordmann

22.09.2016 kl.15:39

Jeg også nekter å bli pleiet av en muslim hvis jeg havner på sykehus.

Jeg er der for å bli frisk, ikke å bli tilsmusset med bakterier og den råtne auraen fra djevlens folk!

Gustav Ditter

22.09.2016 kl.15:45

Muslimer på aldershjemm ? du kan se hvordan muslimene behandler hverandre - du kan se hvordan Russland, Kuwait, Quatar, Saudi Arabia, nektet å ta et eneste flykning i sine länder ! muslimene blir behandlet verre en dyr av sine muslimske brødre. Og ikke kome med det at " Hitler var katolikk"

Eilenna

22.09.2016 kl.15:46

Du kan vel opplyse oss om de versene og historien du viser til?

ola dunk

22.09.2016 kl.15:48

Boykott alle muslimer i helsevesenet. Leger,sykepleiere,massører osv.

De bærer på et intenst hat og vil oss ikke godt! Henngi deg til ærlige og gode nordmenn som med god utdannelse i bunn gjør sitt beste for deg!

Håvard Bringa

22.09.2016 kl.15:51

Flott skrevet fru Bandehy. Håper ikke du tar deg nær av de forskrudde som kommenterer, du gjør nok noen stakkarer sinna, men stå på! Mvh Håvard

Max Hermansen

22.09.2016 kl.15:55

Hva er "ideologien islamisme"?

Midt

22.09.2016 kl.15:56

Tru nok mørkingene tar over vårt land med alle sine tro.tru nok våre gamle vikinger ville sagt noe om det😠☹🕂

Nysjerrig

22.09.2016 kl.15:56

Til alle dere som roper "Boikott muslimer": Hva definerer en muslim?

Jeg kan forstå at det er enkelt å se ut i fra en hijab. Men hvordan ser dere for eksempel at en mann er muslim?

Storm

22.09.2016 kl.15:56

Ung som gammel, frisk eller syk.

Vårt hat mot de ansvarlige vil bli fornyet!

Ved oppgjørets time vil de som pakket denne multikulturen på oss vil bli stilt opp og gjort ende på

Christine

22.09.2016 kl.15:59

Du har helt rett Olsen. Dette innlegget var veldig bra, stå på du Lily..mange nordmenn er drittlei av å bli påprakket islam sine lover og regler.

Kalle Kanin

22.09.2016 kl.15:59

Når vi mange ganger har fått slått fast at hijab ikke er et religiøst plagg, bl.a. i kubaisi dokumentar "frihet, lihet og det muslimske brorskap", så må vi snart begynne å undre oss over trangen til kvinners ønske om å bære hijab. Er det for å vise at de er bedre enn oss? Eller er det fordi de blir tvunget til det? Er det et frivillig plagg, så synes jeg det er veldig rart at de velger å bære et nå så kontroversielt plagg de vet vil bli gjenstand for diskusjon. Da ender jeg opp med at de enten er tvunget inn i det, eller er totalt uvitende meheer. Er de tvunget inn i det så må de få hjelp til å forlate tvangen og mennene deres, er de uvitende meheer så synes jeg bare så inderlig synd på dem, for nå vet vi at dette ikke har med religion å gjøre; det er et "de og oss"-plagg, ment for å skape avstand til ikke-troende, og dermed fremstår de kun som de verste rasister..

Illuminati

22.09.2016 kl.16:00

De som tviholder på "burkakulturen" og samtidig forakter moderne kultur og verdier fremstår som noen latterlige individer.

Kulturen de bærer er i all hovedsak grunnen til at de ikke kan bo der denne kulturen er rådende. De må søke tilflukt hos "de vantro" som faktisk har så bra samfunn at de velger å "sove med fienden".

Som forfatteren kommer inn på; Hijab, niqab og burka er er uniformer for en kultur, et menneskesyn og verdisett som er totalt forkastelig i et humanistisk, moderne samfunn.

Det er helt utrolig at unge jenter velger å bære symbolene som langt på vei er tatt over (i likhet som solkorset)av terrororganisasjoner og inhumane massebevegelser.

ola dunk

22.09.2016 kl.16:00

En muslim er en hjernevasket skapning fra MØ eller nord-Afrika. Den mest avskyelige ting en kan tenke seg.

Født uten normale normer og med.menneskelighet. Med koranen for hånden tar han/hun turen til Europa for å infiltrere possisjoner som gjør en i stand til å utrydde oss.

Huldra

22.09.2016 kl.16:00

Bra skrevet Lily! =o)

Studerte Sykepleie sammen med noen muslimske jenter, og de slapp noen av de vanligste praktiske oppgavene (vi måtte vaske og stelle hverandre) fordi de ikke ville røres av andre og vise frem deler av kroppen sin. Vi andre ville strøket om vi ikke gjorde dette. De møtte ikke engang til disse timene i praksisklinikken på skolen. Jeg er drittlei forskjellsbehandlingen og blir bare mer og mer negativ til å integrere og være positiv til våre nye muslimske landsmenn med denne syke ideologien og væremåte. Et voksende problem i eldreomsorgen, er at vi nå får flere og flere eldre med muslimsk bakgrunn og tro, og de FORLANGER å bli stelt av andre med samme tro og i henhold til religionen. Jeg har stor forståelse for at våre egne norske eldre vil ha nordmenn UTEN tildekket ansikt og som kan SNAKKE HØRBART GODT NORSK, når de stelles.

Helt enig i at de som ikke kan leve etter våre regler her, heller bør reise hjem dit de faktisk hører hjemme og praktisere sin tro så mye de vil. La oss få beholde tradisjonene og vår levemåte her, og likeså de med sine tradisjoner der det hører hjemme. Og vær så snill og slutt å alltid bruke innvandrerbarn i bunad foran i 17. mai toget for ALT det er verdt. Provoserende. Håper vi får ha vår nasjonale dag og feiring i fred for terror og IS. Den som lever får se.

Sikkert provoserende innlegg for noen, men dette er nå min mening. Ytringsfrihet er flott! =o)

Anne Berit

22.09.2016 kl.16:02

Takk Arhu, sannelig godt at noen endelig sa det. Og L. B. Jeg er helt sikker på at ingen vil pleie deg på et eventuelt gamlehjem. Der er du nemlig innvandrer for alle etnisk norske, og de sloss ikke akkurat om å få ta i deg heller, og pleiere med hijab vil du ikke ha. Kan bli vanskelig det.

Richard

22.09.2016 kl.16:03

Fantastisk riktig det du skriver og ikke minst din beskrivelse av situasjonen. Dette bærer feil avsted, og likestillingsombudet med sine like hengende etter, gjør oss ingen tjenester med denne holdningen.

Skal vi tvinges til å godta hijab, slik enkelte under 2. verdenskrig måtte godta nazitegn i Tyskland? Det ser slik ut i dag.... Dermed bør vi kanskje se på politisk islam(isme) som det problemet det egentlig er.

Selv kan jeg godt handle hos en muhamedaner, men ikke dersom vedkommende er så ekstrem i sin tro at de bærer slike plagg som hijab ol. Det ønsker jeg ikke å støtte.

Ommona

22.09.2016 kl.16:04

Og jeg som jobber i pleieyrket med hijab tenker at jeg skal gi best mulig pleie av de resusserne vi har.

Det menneskesynet du forfekter av hijabier og niqabier er bare trist, og egentlig forteller det mye om hvilke menneskesyn du forfekter.

Jeg har sittet å lest bibelen til personer som har ønsket det,personer med ett kristen standpunk. På hvilke grunnlag skal jeg nekte det,når jeg er på jobb? Du framstiller en retortikk som om at man har ett negativ menneskesyn på andre mennesker fordi de ikke er muslimer. Det er rettogslett tris og ikke sant.

svei n andersen

22.09.2016 kl.16:06

Jeg ønsker når den tid kommer at jeg trenger pleie pga alder og svekket helse - ikke å bli pleiet av levende reklameskilt for islam. Det er ikke rasisme å være motstander av militante ideologier som kommunisme, nazisme, fascisme, islam, sionisme etc. Jeg liker heller ikke kommunister, nazister, fascister, muslimer, sionister etc. Det er heller ikke rasistisk. Det er mange andre jeg heller ikke liker som f eks drapsmenn, voldtekstmenn, voldsmenn, terrorister etc. Det er heller ikke rasisme.

Mari etsted.

22.09.2016 kl.16:06

En gjennomsiktig nikab/burka burde kunne tillates som et kompromiss for å være immøtekommende overfor de som absolutt må ha på slikt plagg.

En vanlig burka er strengt tatt i guders øyne faktisk dårligere tildekket for regnvær enn en i klarplast.

Det hele kommer an på hva slags tildekning det er snakk om, og kanskje noen kan tolke det slik og fortelle de med vanlig nikab at de er utildekket eller særdeles dårlig tildekket med tanke på regnvær og så synes det f.eks er skammelig hvor utildekket de er og spørre om de ikke vil ha en i klarplast så det kan dekkes bedre? :)

Få med NRK og skjult kamera nå så kan dette bli gøy :)

Storm

22.09.2016 kl.16:09

Når skal de politisk korrekte begynne å kalle en spade for en spade og ikke en "avlang metall og tre dings for å flytte på jord med" ?

Sosialdemokrater, dere er en kreftsvust i det norske samfunnet. Som godtroende fjolls ønsker dere vår egen undergang velkommen.

nordmann

22.09.2016 kl.16:12

Ser ingen buddister eller andre krever å bruke kappe og annet dill. Kun muslimer setter verden i brann og krever det ene og det andre. Og dere godtroende idioter gir etter. "Inngå kompromiss" ?? Det er noe svake mennesker gjør som svar på sin egen feighet og udugelighet.

Trumpforoffice

22.09.2016 kl.16:18

Jeg er enig i det hun sier ,og disse endeløse problemene får vi når vi slipper muslimer inn i landet.

Det er vår egen skyld at vi lar oss trakassere i vårt eget land av disse nazimuslimene. Når det nå har blitt et likestillingsproblem å gå på et offentlig sted og på jobb utkledd som spøkelseskladden, da er hele problemstillingen satt på hode. Muslimer går med disse klærne kun for å provosere og dytte sin forkvaklede religion\kultur ned i halsen på oss andre. Muslimer ønsker ikke å være såkalt "likestilt", de ønsker å dominere. Man får nemlig ikke mye toleranse og forståelse tilbake fra muslimer. Toleransen den skal visst bare fungere enveis

Eric den gode

22.09.2016 kl.16:21

Tenker tilbake til 60-tallet og før, hvor kvinner i Norge gikk med skaut. Har ikke noe i mot tildekket hår, bare det ikke blir burka. Da vet en jo ikke hvem som er bak. Ser ikke noe galt i tildekket hår, husk innvandrere ligger jo årtider tilbake i kunnskap og toleranse.

Gaunil

22.09.2016 kl.16:25

Politikere lager lover og forordninger som de ikke ser konsekvensen av. I mitt private hjem vil jeg selv bestemme hvem som får komme inn døren. I følge Bjurstrøm så har jeg ikke lov til det. Dette begynner nesten å bli pinlig.

Denne damen med hijab skal søke om erstatning? for hva? Nå er det på tide at noen setter foten ned.

Damene som kommer fra Iran - et av de strengeste landene - legger hijaben til side når de reiser til utlandet. Hvorfor må man trasse med dette når man bor i Norge? Ubegripelig! Pakk dette plagget ned på kistebunn snarest. Religion er en privat sak!

Stå på videre Lily

Trumpforoffice

22.09.2016 kl.16:27

Hillary Clinton har funnet opp et nytt uttrykk, nemlig "radikal jihad" dvs enda verre enn vanlig jihad og gitt Donald Trump skylda for eksistensen av "radikal jihad"

Snart får vil vel høre fra feminister og kulturmarxister i Norge ,at muslimer må få utfolde seg hemningsløst ellers blir de radikalisert

Heia Trump !!!

Frode

22.09.2016 kl.16:27

Det er helt greit med hijab, nikab og burka i arbeidslivet for min del. Forutsetningen er at det da også er tilsvarende greit med henholdsvis lue/hatt, finlandshette og onepiece.

Forskjellsbehandling til fordel for religiøse, er å gjøre sekulære samfunn en gigantisk bjørnetjeneste. Allerede på kort sikt setter det en farlig presedens som beveger samfunnet et skritt nærmere teokrati, noe som er islamisters endelige mål. Det er naturligvis ikke dermed sagt at alle som går med hijab er islamister. Men de fremmer, om enn uvitende, islamismens mål.

Jan Tangen

22.09.2016 kl.16:28

Kommentarfelt....beste beviset på hvorfor det fortsatt selges joggesko med borrelås i voksenstørrelser.

Trumpforoffice

22.09.2016 kl.16:31

"Gikk med skaut" Dagens dummeste utsagn. Mener du at dette kan sammenlignes med islams tildekkingskultur?

Dette er en falsk analogi

Norske damer som gikk med skaut, hadde ingen ond politisk agenda

Heia Trump

22.09.2016 kl.16:31

bæsj bæsj bæsj

ola dunk

22.09.2016 kl.16:40

Dere er alle idioter, godtroende og naive.

Dette er kulturmarxisme av verste sort!

Når oppgjørets time kommer vil jeg følge med fra første rekke med et stort smil om munnen.

En forræder skal druknes i eget blod og er således ingen ekte nordmann!

22.09.2016 kl.16:43

Hvorfor denne slitne kjerringa så mye oppmerksomhet? Masse vissvass.

Kjell

22.09.2016 kl.16:44

Et likestillingsombud som ikke kjenner historien..

Disse hodeplagget er ikke av religiøs opprinnelse, men bæres av politiske grunner som nevnt i bloggen.

Meget bra innlegg.

Men ombudet vårt bør skamme seg..

storegutten

22.09.2016 kl.16:45

Hei Lily, du var litt milf.

Lyst på stor penis i vagina?

Kari Brevik

22.09.2016 kl.16:45

Godt innlegg Lily. Veldig bra. Enig med mange gode

kommentatorer.

"Min rett", jeg vil påstå at du har ingen "rett", "din rett", er å ta hensyn til landet og befolkningen (som berget livet ditt, ga deg hus, mat og klær, og til og med lommepenger. Jeg hadde blitt "tro til Dovre faller" om jeg hadde måtte flykte og et annet land tok i mot meg, som Norge tar i mot folk i nød. Det første jeg ville gjort var å pugge levereglene og normene folket levde etter. Og tilpasset meg. Jeg ville ikke ha kommet med krav. Vært takknemlig med et lite tak over hode, litt varme, og en brødskalk. Jeg ville forlagt av meg selv å jobbe hardt for å betale for livsnødvendighetene. Vel...De fleste er vel lykkejegere).

Røy

22.09.2016 kl.16:46

Heilt forferdelegt kossen alle dei høgreekstreme amerikaniserte klakkørane for imperialismen ska brunskvetta barra fordi noken sjukepleiarar kreve å få gå med hijab. Sjøl ønske eg når eg blir gammal at alle pleiarane ska gå med burka når dei vaska meg under pattane. Det vil nemleg syna at me har komt mykje lengor i mangfald og inkludering, vettu. Og eg e heilt viss på at eg har med meg heile Raudt og heile SV, gjedna samen med både MDG og KrF ôg, i fakkeltog for retten te å gå med både hijab, niqab og burka i alle yrkor. Ikkje barra så pleiar, men som både politi, dommar og soldat ôg, det e'kje berre lurt, det e kjempelurt.

Arthur Hermansen

22.09.2016 kl.16:49

Er helt enig med forfatteren av denne artikelen , her i Norge bør vi ta vare på våre tradisjoner, dersom det ikke passer for muslimer å tilpasse seg Norske tradisjoner, bør de tenke på at det går fritt ann å reise her i fra for å gå med antrekket sitt. Her i landet prøver vi å få likestilling mellom mann og kvinne hvorfor er ikke mannen tildekket.

storegutten

22.09.2016 kl.16:50

Hei Lily, du var litt milf.

Lyst på stor penis i trang vagina?

Volt Aire

22.09.2016 kl.16:57

Jeg ønsker å leve i et samfunn der det er lov å kritisere alt, og selv få kritikk.

Hvorfor skal religion ha en plass i det offentlige rom?

Man skal ha rett til å tro på hva man vil, men det er i høyeste grad en privatsak!

Hvorfor kreves det ikke vitenskapelige bevis for at det finnes en gud/guder i et moderne samfunn der man gir religiøse individer rettigheter?

Det kjører en robot rundt på Mars. Jeg skriver på en pc. Dette er gjort mulig ved at menneskene bruker sin kunnskap om naturlovene.

Samtidig som jeg skriver dette drepes skyldige og uskyldige i tusentall rundt omkring på jorda pga krangling om "gudeting" og min religion er finere enn din religion.

Forstå det den som kan...

Utrolig at så mange mennesker ønsker å bli undertrykt!

22.09.2016 kl.16:59

Lily, Norge trenger deg.. Takk for at du står i ledtog for å beskytte våre verdier og vårt selvverd. For meg er du en slik nordmann jeg vil assosieres med.. Du tør! Du er tøff! For du har erfart på kropp og sjel hvordan det er i et land hvor islam råder.. Du vet hva som venter, hvis ikke vi klarer snu dette nå! Se til Sverige, Gøteborg.. Nå må dere våkne folkens og lytte til Lily og andre likesinnede.. Tusen tusen takk vakre Lily..

Inger

22.09.2016 kl.17:14

Først til deg Arhu, tenk om du hadde noe å si, du burde skjemmes rett og slett. Hadde flere hatt meninger og en penn som Lily ville verden vært et bedre sted for oss alle.

Så til denne Morsomt da: da, bestemmer du hva foreldrene dine går i? Tenk om alle hadde forstått like mye som Lily, hun setter ord på det for mange av oss og om hun skulle tjene noen kroner på at både du og jeg klikket oss inn her er det flott (men dette er vel neppe en inntektsgivende reklameblogg)

Så til deg Anne Berit: du tar feil, slike innvandrere som Lily vil vi gjerne ha og pleie henne om hun måtte trenge det. Hun kreverikke, hun bidrar, prøver å leve i det samfunnet hun bor i uten å slippe sin identitet. Det burde mange lære av.

Til slutt til deg Lily, fortsett å skrive, du setter ord på det mange av oss tenker, jeg er bare så glad for din stemme oppi dette kaoset av misforståtte krav.

22.09.2016 kl.17:16

Røy

Du virker ikke å være særlig opplyst. Hadde du fulgt med hijab debatten, ville du sett at Koranen (muslimenes bibel), stiller ingen krav om tildekking av håret. Til og med profeten Muhammed hadde ikke et slikt pålegg. Derimot framgår det at muslimer skal kle seg anstendig.

Kravet om hijab og det som værre er, kommer fra politisk islam. Dvs fra ideologene på ytre høyre side (facistene innenfor islam). De tolker Koranen på en ekstremt kvinnefiendtlig måte. Denne ekstreme retningen kalles for salafisme. I Saudi Arabia har vi parallellen i wahibister.

Det er disse politisk ideologiske grupperingene, som tydeligvis støttes eller påtvinges muslimske kvinner til å bære disse tildekkende plaggene.

Merk: Hijab er en politisk fundamentalistisk uniform. Den har ingenting med religion å gjøre.

Gunnar

22.09.2016 kl.17:20

Det første innlegget av Arhu, viser muslimske menns sanne ansikt.

Jeg vil heller ikke pleies av folk som kler seg som spøkelseskladden.

storegutt

22.09.2016 kl.17:20

Hei Lily, du var litt milf.

Lyst på saftig penis i vagina?

Hege P.

22.09.2016 kl.17:22

Jeg ønsker heller ikke å bli pleiet av noen som mener at jeg fortjener å dø..

Hallgard

22.09.2016 kl.17:28

Lærerikt og godt skrive. Vél ein å bruke politiske symbol med totalitære konnotasjonar offentleg, må ein òg tole å bli avvist. Det er sjølvsagt opp til kvar einskild om dei vil gå med SS-uniformer offentleg, og samstundes opp til kvar einskild å vurdere om den politiske flagginga veg opp for dei sosiale kostnadane.

Hijab symboliserer den totale avvisinga av dei liberale og humanistiske verdiane det norske samfunnet er bygd på.

Eg ville sjølvsagt difor hatt like lite lyst til å ha ei hijabkledd dame som pleiar eller lege som eg ville hatt lyst til å ha dr. Mengele som fastlege.

Fyllingsnes

22.09.2016 kl.17:28

Prioriteringene til de som bruker disse plaggene sier alt. For dem teller ideologien mer enn norske verdier og fellesskapet. De velger å heller være en økonomisk byrde for samfunnet enn å bidra.

"Det er bare et ubetydelig plagg" påstås det. På like linje med en lue eller caps. Men forsøk å få dem til å ta av seg plaggene, og de viser med all tydelighet at de representerer så mye mer enn bare et klesplagg. Da er det plutselig selve deres identitet, og å forvente at de skal ta det av seg fremstilles som et slikt overgrep at en skulle tro det var snakk om å amputere et lem. Hyklersk som bare det. De bruker demokrati og likestilling i sin kamp for å kjempe mot nettopp demokrati og likestilling.

Jan Erik Kristensen

22.09.2016 kl.17:31

Først ødelegger de sitt eget land. Så flykter de..

Blir tatt skikkelig imot i landet de kommer til..

Så starter de å ødelegge det landet innenfra...

Front N

22.09.2016 kl.17:40

Jan Erik Kristensen: Det ligger deres natur. Et undermenneske vil aldri være i stand til å skape noe!

Skal Norge bestå som land og folk må vi straks erkjenne disse forskjellene og skyve bort andre raser som vil destruere oss og radere bort vår eksistens!

Inderlig Lei

22.09.2016 kl.17:46

Jeg visste ikke at Lily Bandehy er en hatefull høyreekstremist med alvorlig grad av islamofobi. Nå skal vel skrotvenstre og resten av PK-eliten utstede fatwah og begå karakterdrap på henne.

Tore

22.09.2016 kl.17:57

Bedre og kortere går det ikke ann å få sagt det. D

Tore

22.09.2016 kl.18:00

Jan Erik:

Bedre og kortere går det ikke ann å få sagt det

Vidar

22.09.2016 kl.18:00

Vi gjør KLOKT i å lytte til folk som virkelig veit hva de snakker om! Folk som har kjent islam på kroppen, som selv har levd i et islamsk samfunn, som selv har VÆRT muslimer - har utrolig mye å lære oss naive, post-kristne, sekulære religions-fremmede europeere! Om både religion generelt og om islam spesielt!

Vi skal ha TROS-frihet i Europa - men det er på tide vi setter foten ned for ubegrensa "friheter" for alskens religiøst begrunna, undertrykkende og voldsforherligende ideologier. Islam bør ikke beskyttes av noen "religions-frihet"! Islam bør overhode ikke ha noen plass i et fritt og humanistisk Europa. Det er på tide vi sier et klart "NEI TIL ISLAM I EUROPA!"

Gunnar A Ballestad

22.09.2016 kl.18:00

Motsatt:Kunne religiøse nordmenn forlange å få bygge kirker og og dyrke sin religion i islamistiske land?Ville du bli likt å gjennomgå en visitasjon etter tilbaketur til Norge,og bli visitert av et personale kun med Hijab?Eller ved avreise ?

Nei,et forbud er på plass.Vi må se den vi snakker med!Et forbud er på plass.Absolutt

JanStavanger

22.09.2016 kl.18:04

Synes denne bloggen er god. Interessant å lese kommentarene. Her er tilogmed forkvakla NettTroll som må skuffe de fleste Nordmenn. Tenk at det finnes folk med slike meninger som våger å skrive samme søppelet opptil flere ganger.

Øyvind Bjerke

22.09.2016 kl.18:04

Dette var meget bra skrevet. Kan det være en tanke å skolere politikerne på stortinget? de kan trenge innsikt i hva som er i ferd med å skje!

Ragnar Utvær

22.09.2016 kl.18:06

Offentlig ansatte må ikke bære klær eller symboler som kan knyttes til religion eller politiske systemer.

Håkon

22.09.2016 kl.18:08

Alle burde sett dokumentaren om det muslimske brorskap.

Dag Morten

22.09.2016 kl.18:11

Se bare hva dere skriver,,,Fordi hijab har blitt en politisk maktmakering for ideologien islamisme. De skal vise makt mot salafistene og mot andre religioner.

Det er da motsatt i såfall,at den ikke skal være en politisk maktmarkering,for islam.Det må da være tilogmed i denne annonse i nettavisen en stor misforståelse,safalisme er jo det gamle høye sunni og de høge profeter,,,Salafisme eller Salafīyyah (Arabisk : سلفي forgjengere eller tidlige generasjoner) er en ortodoks fundamentalistisk bevegelse innenfor sunni-islam.

Salafismen var i begynnelsen betegnelsen på en reformatorisk bevegelse som fantes på slutten av 1800-tallet. Den moderne salafismen er knyttet til personer fra tidligere tider, som Ahmad bin Hanbal (780-855) og Muhammad ibn `Abd al-Wahhab (1703?1792), den sistnevnte har gitt navn til wahhabismen og anses for å ha et meget strengt syn på hvordan islam skal utøves. Wahhabismen som fins blant annet i Saudi-Arabia kan ses som en del av salafismen. De fleste puritanske grupper innen den muslimske verden har tilknytning til salafismen, men ikke nødvendivis wahhabismen

Hvis norge eller verden skal nekte at mennesker vil hedre dette ved hijab bruk, så skjemmes jeg av å være nordmann.

I norge har alltid den høye ukjente høge far vært velkommen,,spesielt i denne viktige nye tid i norge.

Ann Kristin Bech

22.09.2016 kl.18:14

Takk for innlegget ditt.Du ordlegger deg bra og kommer med gode argumenter

SanderT

22.09.2016 kl.18:19

Norge burde få samme lov som (Belgia?) Hvor de med burka eller hijab får bot! Jeg står for et samlet fedreland, hvor kristendom er hoved religion!

Dag Morten

22.09.2016 kl.18:27

En plass på jord må det skje en markering der den høye far får sin autoritet tilbake i sin helhet,islam,der alle islam kan formidle sine budskap,islam er hele jorden og muslim,tenk,,det finnes også i norge helt tilbake til år 300,,er ikke dette fantastisk da,se på bibelen og koranen hvor nært noe er hverandre,resten blir mystikk og slik skal det da være,en skal da ikke bryte heilagdomen til gud og skaparen,da forfaller vi til ingenting,man må ha tro på seg selv og sin unikdom,kom så til å lese om frisøren som nektet å klippe denne damen med hijab,var det fordi jobben ble vanskelig eller var det fordi det ukjente under skulle blottlegges,den tillit den frisøren ble vist ble glemt i en debatt som dreper all finhet rundt et hodeplagg,dette er skammelig oppførsel av frisøren som faktisk skulle få klippe håret under hijaben.

Skjerp dere motstandere.

Frode F

22.09.2016 kl.18:41

Jeg vil heller bli pleiet av ei hyggelig dame i hijab, enn av ei bitch uten.

Mao. personlighet betyr mer enn hodeplagg.

Bloggen minner mest om en som nylig har sluttet å røyke, og vil forklare hvor dårlige mennesker røykerne egentlig er.

Arvid

22.09.2016 kl.18:44

Flott skrevet Lily. Man merker på enkelte kommentarer at salafistene lar seg provosere. Du er en viktig stemme i denne debatten

Artan Krasniqi

22.09.2016 kl.18:47

"Islam er farligere en nazisme og fascisme ". Slike paralleller bør du holde kjeft om. Islam tok ikke livet av 6 millioner jøder i Europa og flere millioner andre europeere - for mindre en 80år siden. Fascismen fratar folk retten til egen rett og lykke. Du kan trygt si at fundamentalisme av all sort - inkludert islam kan sammenlignes med fascisme. Ikke verre!

Anna Slåttedal

22.09.2016 kl.18:51

Bra, Lily! Arhu er en grisehøvding, og fortjener ikke å være her! Kast han ut!

Suveren

22.09.2016 kl.18:51

Lillegutten du vil elsket underarmen til Bobby Brown langt opp anal kanalen..... Tøysegutten :)

ACAB

22.09.2016 kl.18:53

jeg gir nå faen hijab eller ikke. de muslimsvina jeg vil ha ut av landet er ikke damer med hijab, det er de muslimsvina uten som dasser rundt i vestlige klær og kommanderer damer og kyllinger om hva dem skal og ikke skal gjøre.

send pakket til hælvete ut av landet. norge er for bra for de svina. skulle vært halal-slakta hele gjengen.

Hatet bare øker

22.09.2016 kl.18:57

ACAB

22.09.2016 kl.18:53

jeg gir nå faen hijab eller ikke. de muslimsvina jeg vil ha ut av landet er ikke damer med hijab, det er de muslimsvina uten som dasser rundt i vestlige klær og kommanderer damer og kyllinger om hva dem skal og ikke skal gjøre.

send pakket til hælvete ut av landet. norge er for bra for de svina. skulle vært halal-slakta hele gjengen.

FØRST skal vi sende sånne som deg der dere hører hjemme, så kan vi snakke om muslimene etterpå...

NAZIER har kun et sted der de tilhører og vi alle har hørt om det stedet

ACAB

22.09.2016 kl.19:00

jeg er ikke noe jævla nazi jeg. prøv noe annet. prøv god nordmann, der har du meg.

Vest

22.09.2016 kl.19:01

Frode F.

Du er en av disse bevisstløse som ikke skjønner det

mest elementære.

Hijab symbolisere kvinneundertrykkelse,diskriminering etc.etc

..men det driter vel du i..

22.09.2016 kl.19:02

hun Lilly må jo snart bytte navn hun nå, så mye nedverdigende hun har forfattet om sine egne landsmenn over en lenger periode, så vil jo hun, når hun ligger på gamlehjem oppleve å ikke få pillen hun skal ha, eller få en extra en, eller å åop leve andre ting som ikke kanskje er å hige etter, det står jo på internett i 5000 år det her nå, eller det står jo til evig tid for den som vet hva slikt er, det er jo bare et søk på navnet ditt det nå så vet alle alt...

Det forstår jeg ikke at folk tør, det hadde aldri jeg turt, man vet jo aldri da hva folk kan finne på å bruke mot deg, er mye rart som beveger seg rundt da, folk skriver jo så mye rart da, utleverer offerhistorier og skjønnsykdommer uten å tenke seg om i hele tatt,,,,

Suveren

22.09.2016 kl.19:06

Artan Krasniqi, og du og dine har drept på 1400 år 300 millioner mennesker og har hatt like mange slaver. dere har fremdeles slaveri i mange samfunn og behandler kvinner elendig. Hva tror du selv familien din flyktet fra? 80 jomfruer og det vakre hjemlandet??

Nikolai Hoftun

22.09.2016 kl.19:10

Jeg vil ikke bli pleiet av ei kvinne... Jeg er mann.

Forventer at Norge tilrettelegger arbeidsstokken slik at jeg blir pleiet av en mann.

Trumpforoffice

22.09.2016 kl.19:13

"Islam er farligere en nazisme og fascisme ". Slike paralleller bør du holde kjeft om. Islam tok ikke livet av 6 millioner jøder i Europa og flere millioner andre europeere - for mindre en 80år siden. Fascismen fratar folk retten til egen rett og lykke. Du kan trygt si at fundamentalisme av all sort - inkludert islam kan sammenlignes med fascisme. Ikke verre!

Her har vi historieløshet i all sin imbesilitet. Historiske paralleller er alltid farlige, fordi de kan slå begge veier og lede til sirkelargumentasjon, men jeg tror du skal være forsiktig med å dra fram de 6 mill.jøder, iallfall hvis de skal være et slags forsvar for Islam, men les litt om muslimsk slavehandel og erobringen av India fra 1200 tallet og framover, det armenske folkemordet osv. Vi ble relativt raskt kvitt nazismen og kommunismen som statsbærende systemer. Verre er det med islam. Hva vi ikke trenger flere av nå, er apologeter for islam

Didrik Humblen

22.09.2016 kl.19:18

Er dette fremtidens Norge?

Det begynner alltid med lovforbud mot religiøse klær og symboler.

Så dukker kles-politiet opp på de underligste steder - til og med på badestrender og kler av folk (alltid kvinner).

Deretter dukker alltid de islamofobe rasistene opp og gyver løs på alle muslimer de måtte mene de nå kan filleriste.

Høyreekstreme krefter arbeider dessverre iherdig for at vi skal få slike tilstander i Norge.

https://youtu.be/E0qZlBY4-2I

ACAB

22.09.2016 kl.19:23

en omvendt beskrivelse av mannlige muslimer. er det ikke akkurat sånn de holder på didrik ?

kle på deg! hore. ikke gjør sånn og ikke gjør sånn, gjør sånn. sånn ja. sånn vi har bestemt. vi som preker guds vilje. allahs vilje.. fucking shit cunt og apologetene. skulle vært halal-slakta bestialsk alle sammen.

Didrik Humblen

22.09.2016 kl.19:25

Er dette fremtidens Norge?

Det begynner alltid med lovforbud mot religiøse klær og symboler.

Så dukker kles-politiet opp på de underligste steder - til og med på badestrender og kler av folk (alltid kvinner).

Deretter dukker alltid de islamofobe rasistene opp og gyver løs på alle muslimer de måtte mene de nå kan filleriste.

Høyreekstreme krefter arbeider dessverre iherdig for at vi skal få slike tilstander i Norge.

Gå inn på Youtube-linken under her og få deg et kraftig sjokk!

https://youtu.be/E0qZlBY4-2I

ACAB

22.09.2016 kl.19:34

i beg to differ

https://www.youtube.com/watch?v=XiBYM6g8Tck

mann55

22.09.2016 kl.19:35

Didrik Humblen: Skal vi samtidig legge ut linker om muslimenes herjinger og rasisme?

Da vil jeg nemmelig ikke bli ferdig før langt ut i neste år..

Anne K.Hansen

22.09.2016 kl.19:38

Godt skrevet.Hvorfor er de her når de ikke vil integrere seg og følge norske tradisjoner, ikke liker de oss vantro heller. Vi er ikke et muslimsk land.Muslimer tar stor plass i samfunnet,ved at de krever altfor mye og trer kravene sine nedover hodene våre.De krever at alt skal baseres på trua deres.De krever at vi skal ta hensyn til og etterkomme deres krav,basert på sin tro.De vil ikke inrette seg etter hva som er gjengs i det norske samfunnet.Trua deres kommer foran alt,det er fanatisk. De forlanger særordninger som er hinsides norske tradisjoner og det nordmenn har kjempet for i årtider.Møter de motstand så blir det bråk.Da er vi rasister,dårlige nordmenn og det som verre er. De vil ha et samfunn som styres etter deres tro. Men muslimenes tro skal ikke dominere samfunnet om de liker det eller ikke. Politikerne bør ta på sin kappe for at de har vært så ettergivende i flere tiår og fortsatt ikke har baller nok til å sette grenser. Politikerne opptrer svært diskriminerende overfor egen befolkning og er veldig medskyldig i mye av bråket vi blir påført fra muslimene og returen mot middelalderen.Som med alt annet finnes det selvfølgelig unntak også blant muslimene.

nordmann

22.09.2016 kl.19:43

Anne K.Hansen: De er her og driter i våre regler fordi svake nordmenn lar de gjøre det. Sosialister og andre "white guilt" selvpinere tror at man bekjemper hat og fordommer med klem og kjærlighet.

Hadde vi med en jernhånd satt hardt mot hardt og ikke gitt etter hele tiden ville problemet forsvunnet.

Ingen grunn for de å endre seg når vi til stadighet syr større og større puter under armene på de!

Farid

22.09.2016 kl.19:56

"At that time the disbelievers who disobeyed the Messenger will wish that they could be turned into dust and they will be able to hide nothing from God." Koranen 4:42

Du kan håne og le og tro du er noe nå Lilly. Men ingenting vil hjelpe deg mot Allah når enden kommer.

ACAB

22.09.2016 kl.19:58

lol

nordmann

22.09.2016 kl.20:11

Farid: Din lojalitet mot en pedofil krigsherre gir ikke en plass i paradis. Du vil for evig pines i helvete sammen med alle dine sandneger brødre.

Du skal vite at det vil komme en forandring i Norge og undermennesker som deg vil bli sendt rett tilbake til elendigheten du kom fra og var med på å skape!

BareLurer

22.09.2016 kl.20:22

@Storegutt: det er tydelig at du ikke prater om ditt eget utstyr. Hvem er det du har lovet bort?

Tone

22.09.2016 kl.20:24

Takk og takk! Som alltid er du god til å skrive det mange tenker. Du kjenner de muslimske samfunnene og historien, og har dermed en innsidekunnskap om den forferdelige ideologien. Og som vanlig kommer de lettlurte feministene og støtter opp om en vanvittig kvinneundertrykkende ideologi så fort noen står frem i offerrollen. Det skjer hver gang og blir utnyttet til fulle med nye offer som har det så forferdelig i velstandsnorge :) Hvem står bak og pusher de frem, fedre, ektemenn eller brødre? At feministene ikke skammer seg over å være forkjemper til undertrykkelse av kvinner når de i alle år har kjempet om rettigheter og likestilling? Er de så blendet av multikultur at de derfor ofrer kvinnenes verdi? Det er det mange som undres over og de fremstår som lettkjøpte og feige.

Og jeg forstår de gamle som er redd ideologien og ikke ønsker dette i sine egne hjem. De må ha muligheten for å si nei når de blir redde hjemme, selvsagt! Hjemmetjenesten skal være en hjelp og ikke en frykt!

Kabirel

22.09.2016 kl.20:34

Bruk av tildekkende slør eller sjal er en eldgammel form for tvang og undertrykkelse. I historisk perspektiv er dette en sedvane som strekker seg tilbake rundt 4000 år. Tildekkende slør og sjal har vært brukt i ulike religioner og i ulike kulturer opp gjennom disse 4000 årene. Men felles for disse religionene er at det har vært menn som har hatt ledende roller og har innført slike praksiser for å undertrykke kvinnen og særlig hennes tabubelagte seksualitet. Selvutnevnte religiøse og fanatiske menn har i årtusener vært livredde for manglende impulskontroll, når det kommer til vakre kvinner.

storegutten

22.09.2016 kl.20:52

@BareLurer: Jeg har lovet bort mitt eget sultne lem.

22.09.2016 kl.20:55

Er det noe rart at vi blir lei de evinnelige kravene muslimene kommer med? Daglig står noen frem og klager og krever, og de med skylapper gir etter for stadig større krav. Hvordan skal det ende? Det er hijab og moskeer overalt. Hva om vi kom til muslimske land og krevde at de skulle tilpasse seg oss? Mer og mer for hver dag? Ville de gitt bort lander sitt med glede, gitt oss masse penger, latt oss bygge kirker og latt oss overta styringen? Tror nok vi heller ville blitt jager vekk eller det som verre er.. Skremmende utvikling her hjemme og stakkars våre barn og barnebarn når de blir påtvunget muslimske religiøse klær og holdninger

Mojtaba Talaian

22.09.2016 kl.20:58

Hvis du tenker slik, hjelper det ikke med at de stlller opp på jobb uten hijab heller. Hvis du tenker slik, har muslimske mannlige pleiere også samme tanker som de kvinnelige. Konklusjonen blir at du ønsker et Norge uten enhver som kommer fra Muslimske land. Tror du da, blir du kvitt slike tanker? Jeg tviler på det.

Mojtaba Talaian

22.09.2016 kl.21:04

Vi kan ikke og må ikke redusere hele menneske til religionen han/hun tilhører til. Vi alle vet at selv om et land er kristen, er ikke alle innbyggere i landet troende, fullstendig praktiserende kristne, Det samme gjelder i muslimske land. Noen går og leser noen ekstreme tekster i Islam og kommer tilbake og setter det som et merkelapp på en f.eks. iraner. Dette er veldig farlig. Skal jeg også gjøre det samme med andre mennesker? Jødene f.eks. tror at de er Gud's utvalgte folk og at YHVH har lovet dem landet mellom Nilen og Eufrat. Videre tror de at bare de (jødene) er mennesker og alle andre er dyr. Hvordan en jødisk lege skal behandle meg da? "Jeg vil ikke bli behandlet av en jødisk lege" . Det kommer jeg aldri til å si. Fordi jeg vet bedre enn det. Livet mitt er faktisk en gang reddet av en jødisk lege. Selv om Norge kvitter seg med oss som kommer fra muslimske land, trenger vi fortsatt å leve sammen og er nødt å bekjempe ekstremisme i enhver kledning. Det budskapet som kommer i dette innlegget er en slik ekstremisme.

Zelzal

22.09.2016 kl.21:06

hva med å si det på en annen måte også, tenk hvor mange damer som ikke bruker Hijab og som var med usa i irak og drepte og torturerte mange andre damer som brukte hijab! da skal man si at alle som ikke brukte hijab er mordere!! dette er helt feil og jeg husker aldri at en jente med hijab pekte ut eller sagt noe stygt om de kristene eller muslimene som ikke bruker hijab. tror du må begynne å behandle deg selv og din sjel før du snakker sånn om andre som tror på fredelig islam.

Chris

22.09.2016 kl.21:12

Så vidt jeg husker så døde vel Mohammed år 632 e.k. Da jeg besøkte Persia som 18-åring (i dag Iran) for første gang i 1963, gikk kvinnene i helt vanlige kjoler og skjørt med høyhelte sko. Det var hel greit å f.eks engsajere kvinner (jenter) til dans på klubber etc. Her var mye pent å se for en lyshåret 18-åring! Fremover i tiden, frem til omkring 1978, var situasjonen den samme. Senere, etter at Sjahen av Persia rømte omkring den tiden, forandret landet navn til Iran da Ayatollah Seyyed Ruhollah Khomeini overtok styringen av landet. Så vidt jeg vet var det han som innførte alle de fugkeskremsellignende uniformene for kvinner. Religiøst plagg? Neppe!

Inger

22.09.2016 kl.21:16

Herreje, er det noen der ute som ser hva som skjer, om 10 år er vi alle islamer. Hvor er Norge, spør nå jeg.....mest sannsynlig for sent, vel egentlig ingen å spørre.....

Tom

22.09.2016 kl.21:55

Eneste grunn for at kvinner i Norge bærer hijab er for å ikke identifiseres med norske kvinners kultur og verdigrunnlag, rasisme enkelt og greit!

Wise Indian

22.09.2016 kl.22:04

Islamister = Idioter med null IQ.

Hvorfor?

Jo, fordi, Gud,(la oss si for sakens skyld,Allah) skapte mennesker flere tusen år siden. Og mennesker gikk helt naken for flere tusen år. Og de første klesplagene ble laget av mennesker kun noen tusen år siden. Hvodan kan noen påstå at Gud ønsker alle jenter må gå med hodene dekket, mens Gud skapte ikke noe å dekke med opprinnelig?

Scientific Agnostic

22.09.2016 kl.22:24

@Chris hittil den mest reflekterte kommentaren. Takk :)

muslimgirl17

22.09.2016 kl.22:45

Helt ærlig, kunne sagt 1000- ting, men skal prøve å begrense meg.

Har du noen gang tenkt på at bare fordi DU har hatt en negativ opplevelse med hijab så betyr ikke det at alle hijab brukere har den samme oppfatningen. Ganske åpenlyst at du er negativ til alt som har med islam å gjøre....

Anyway jeg bruker selv hijab, og jeg kan garantere deg at mine nærmeste trofaste venner er etnisk norske (høres klisje ut) Og tror du virkelig jeg går rundt og tenker på at folk er.. urene eller noe i den duren.

En siste ting... de ser kanskje lite smarte ut, men tro meg, muslimske kvinner (les:mødre) er smartere enn som så, hvorfor tvinge jentungen til å bruke hijab når hu lever i en verden hvor hu allerede på barneskolen lærer; det er mitt valg.

Dere kan jaggu mene hva dere vil, men hijab ER et religiøst plagg, ikke minst handler det om kultur/identitet.

Vi lever i et sekualiserende samf. Hvor førsteinntrykket av deg er basert på hår, kropp og klær. Det er bare positivt at enkelte ikke går den samme veien som andre, men veleger å dekke til- det som for mange regnes som skjønnheten til ei kvinne- nemlig håret.

Så lenge jeg er komfortabel med å bruke plagget, er det helt likegyldig hva folk måtte mene. Jeg er undertrykt, okei... hakke sjans i arb.livet da så... en mann i mitt liv forteller meg hvordan jeg skal beherske meg selv... heelp. Nei vettu hva såå synd det er på meg a gitt

Mvh

Huckleberry Finn

22.09.2016 kl.23:01

Huldra, din kommentar var både skremmende og tragisk. Min sønn som fullførte videregående i vår, opplevde noe lignende.

En muslimsk jente i klassen hans fikk bestått videregående til tross for at hun ikke møtte opp i en eneste kroppsøvnings-time i løpet av 3 år. Det ville jo aldri i verden ha blitt godtatt om det gjaldt en ikke-muslimsk jente.

HJELP!! Prøver Lysbakken, Støre, Skei-Grande, og Bjurstrøm virkelig å konvertere Norge til et islamsk diktatur på mindre enn en generasjon?

Kris

22.09.2016 kl.23:02

All religion blir praktisert av svake naive mennesker. Synes det er trist at så mange ødelegger livet sitt og andres ved å tro på noe som ikke er der. Tro har skapt så mye unødvendig tap og lidelse. La nå historie være historie og heller gå videre med at vi er våre egne guder og ikke en historifigur som ikke finnes.

charles

22.09.2016 kl.23:02

Niqab, burka, plagg som indikererer at denne personen er fanatisk til en ideologi og ikke noe annet! Helt ening i forfatter av bloggen, hvorfor flytter ikke disse kvinnene til ett land med sharia lover? Saudi Arabia er nevnt og Mekka, alletiders sted for disse fanatiske menneskene som ikke passer inn i ett demokrati og ett land med likestilling! Tragisk og en skam at feministene liker disse menneskene som helt klart synliggjør sin forakt for ikke bare kvinner som lever normalt, men for hele den vestlige verdens kultur og frihet!

Ottar

22.09.2016 kl.23:14

Lily Bandehy.

Tiltredes. Fullt og helt!

Well well

22.09.2016 kl.23:15

Her er klikkhora på plass igjen! Skriver akkurat det hu vet dumme naive nordmenn vil lese. Lily: om du så lå død på gata hadde jeg ikke pleiet deg! Jeg hadde spyttet på deg, bæsjet på deg og gått videre! Så lite verdi har du.

Til resten av idiotene som mener hijab er politisk blabla: islam er kommet for å bli, hva enn dere gjør kan dere ikke endre det! Vi skal ta over verden. Med hijab, med niqab , med Burqa! Har dere et problem med det? Vel da får dere stå imot verdens fortest voksende relgion! Dere vil aldri aldri vinne over oss.

Anne K.Hansen

23.09.2016 kl.00:03

Well well: Akkurat sånne som deg passer ikke inn i det norske eller europeiske samfunn.

Du kan henvende deg til dine norske støttespillere og politikerne angående å være naiv.Fortell dem hvor naiv dem er, de trenger å høre det fra en som deg.Bruk gjerne "teskje".

Vi andre er realistisk og har avslørt forlengst det du skriver.

Jsi

23.09.2016 kl.00:09

I prinsippet bør alle som ikke innehar uniform-plikt få lov til å kle seg slik de selv ønsker når de står opp om morgenen. Jeg ser også at visse bedrifter/stillinger bør kunne få slippe unna med en dresscode. Har ingenting i mot verken niqab eller hijab i teorien. Problemet starter ved at jeg er usikker på om den frie viljen er grunnlaget hos alle. Kan det være at samfunnet er bedre tjent med å si, Noooooooooope, det er for mange potensielle issues knyttet til dette. Ikke vet jeg. Men jeg er i nærheten av at det er better safe than sorry, på dette punket. Om det kun er 10 stykker i dette landet som må gå med dette av andre årsaker enn at de har valgt det 100% av fri vilje når de så i kleskapet om morgenen... Er det 10 for mye.

Noen

23.09.2016 kl.00:17

De fleste her ink. forfatteren er bare dumme trangsynte sharamiter .. Hva er en sharmoot ? Spør og oppdag hehe .. dumme folk takk Gud jeg forlot landet deres.

AndersInge

23.09.2016 kl.00:20

Du skriver veldig bra Lily.

Du bør reise rundt og ha foredrag.

Skolene har ikke vert flinke til å opplyse om kvinneundertrykking i islam.

Du burde også hatt kurs for PK og dei venstrevridde trollene som opptrer som nyttige idioter.

All respekt til deg for at du sier dette høyt.

NB. Sist Frp prøvde å fremme forslag om å forby stemte Ap mot, kan jo hende Frp venter til Ap har bestemt seg. Ap gjør stikk motsatt av hva Frp. Kanskje lurt å vente til Ap har bestemt seg.

Alle vet at Frp støtter om det er sikkert flertall.

Ap er blitt et parti som en kan bruke omvendt psykologi på. Trist at norges største parti er blitt så pass useriøst.

STÅ PÅ LILY , NORGE TRENGER FLERE STEMMER SOM DEG,

DRIT I PK OG VENSTRESIDENS SOM TRAKASERER DEG.

DU ER MYE BEDRE ENN DEI.

Åke Eriksen

23.09.2016 kl.00:23

Lily Bandehy.

Støtter deg 100%. Veldig riktig skrevet

mann55

23.09.2016 kl.00:37

Well well: Dere kommer aldri til å kunne overta noen verdens ting. Det eneste muslimer duger til er død og ødeleggelse. Egner ikke å organissere seg eller skape noe stabilt som kan vinne over vesten.

Før eller senere vil begeret være fullt og dere blir sparket ut av hele kontinentet.

Du kan gjerne være føre var og reise med en gang!

Morsomt hva

23.09.2016 kl.01:52

ARho det var bra sagt azz. Hun tror om hun skriver en artikkel kommer til å gjøre henne norsk. Som forfatteren sier du kan bli som oss men aldri en av oss. Lurte på hvor mange hun reiser til Iran for å treffe familien som går med hijab uten å hun si at hun skriver om artikler som er imot det . Men som sagt hun slet veldig mye den tiden hun jobbet i horehus så fant hun ut en måte å tjene penger på å skrive blogg slik at nordmenn kan lese mens hun tjener penger av og sender til familien i Iran for å kjøpe seg hijab klær. Mens hun snakker dritt

Volt Aire

23.09.2016 kl.02:18

@Well well

Du og dine likesinnede er grunnen til at nordmenn flest begynner å bli drittlei av muslimer. Jeg snakker ikke om de muslimene som prøver å tilpasse seg et nytt land, og viser respekt for de menneskene som prøver å hjelpe dem.

Problemet er sånne mørkemenn som deg, som på død og liv vil påtvinge andre sitt utrolig trangsyn på verden.

Personlig synes jeg at alle religiøse fundamentalister bør flytte til et dertil egnet sted med flere likesinnede. Det er god plass i midt-østen. God tur :-)

Hvorfor vil du ikke dra dit? Får du ikke gratis penger der?

Jeg er heller ikke bekymret for at islam skal ta over Norge av samme grunn som @mann55 skriver over her.

SPOILER:

Julenissen fins ikke, hverken med svart eller hvitt skjegg.

MAR

23.09.2016 kl.02:28

Du er en intiligent person,Lily. Du har forlengst gitt avkall for undertrykkelsen du opplevde i ditt land og klarte å komme til Norge med dine barn for å leve i et demokratisk land dengang (det spørs hvor lenge demokratiet varer).

For mange år siden når man bladde i bøker med bilder eller så på Tv,så forbant jeg heltdekkende klesdrakter med nomadene i ørkenen.Det var jo logisk at de skjermet seg for den stekende solen og sandstormene ,tenkte jeg? Det er tydelig at de siste årene har skjedd en revolusjon og forklaringen er en ideologi som er så skremmende. En tvunget klesplagg som undertrykker de muslimske kvinnene, og har ikke noe med religion å gjøre.

ANNE BERIT er du en konvertit? skulle tro du hadde relasjon til ARHU,jeg bare spør? Har lest at de norske konvertitene er de mest fanatiske?

"STOREGUTTEN" du er en avviker og burde sendes dit du kom fra,stå frem med ditt fulle navn,et avskum er du.

Jeg synnes synd på de ærlige muslimene som virkelig integrerer seg og får norske venner.

Men tilhengerne av islamistene er misunnelige på den vestlige kulturen og teknologien vi har skapt. Kan nesten ikke huske hvor mange som har fått Nobel Fredspris eller andre utmerkelser, men internett,mobiltlf.,biler,våpen,elektrisitet, ja alt av våres teknologi vil de bruke.Hvorfor gjør de det hvis de hater oss vantro så veldig? til og med klær og sko,tipp topp kledd for å ta seg ut,mens deres kvinner går kledd som fanter... Stakkars!!!

Martin A. Engeset

23.09.2016 kl.06:44

Artikkelforfattaren har rett på flerire viktige punkt.

1. Nikab, etc. er ein opprinneleg heiden overklassemote som oppsto før Muhammed. Den skulle markera sosial eksklusivitet ovanfor "den gemene hop", og kom inn i Islam ikkje avdi Allah lanserte plagga, men avdi ein av dei nære medarbeiarane til Muhammed, Omar, sterkt gjekk inn for det.

2. For truande muslimar har jødar, kristne halv verdi av muslimar, og folk frå "heidne" religionar vesentleg mindre verdi enn dette att. I kvart høve har kvinner dessutan halv verdi av menn.

3. Koranen er meget klar på at alle ikkje-muslimar skal omvendast, undertrykkast eller drepast, og at det er alle muslimar si plikt å ta del i at så skjer. I motsett fall får dei berre lave plassar i den nedste av dei 7 Himlane i neste liv.

4. Den politiske ideologien og moralkodene i Islam har alt for mange fellestrekk med fasisme og nazisme - les Koranen og dei sokalla Haditane før du protesterar. Nazistsymbol vert ikkje godtekne, og symbol for at ein er ytterleggåande muslim bør sjåast i same lys, i og med alle moralske og ideologiske likskapane.

Eit punkt til: Ein snakkar om absolutt forbod mot reservasjonsrett mot ytterleggåande muslimar - muslimar som td. set symbola dei trur er religiøse framfor alt, innkludert framfor studiar, jobb og framtid. Gjeld dette forbodet og markerte motstandarar av Islam, som altså har ein reell fare for å bli utsett for "hevn"?

Fyllingsnes

23.09.2016 kl.08:10

muslimgirl17: "Vi lever i et sekualiserende samf. Hvor førsteinntrykket av deg er basert på hår, kropp og klær. Det er bare positivt at enkelte ikke går den samme veien som andre, men veleger å dekke til- det som for mange regnes som skjønnheten til ei kvinne- nemlig håret."

For meg virker det som om du og mange muslimer har et usunt og veldig anstrengt forhold til kropp, hår og det som er helt naturlig. Dere anser altså de som ikke pakker seg inn for å være "seksualisert"? Det er en holdning som ikke er annet enn en vrangforestilling. Tvert imot fører tabuet til at hår nettopp seksualiseres.

Det handler også i stor grad om å gjemme deler av seg selv for verden bak plaggene. Sikkert veldig komfortabelt, men også egoistisk.

At noen tror hijab handler om kultur og identitet er revnende likegyldig. For det første er det ikke tvil om at det er politisk, for det andre vitner det om manglende respekt for sine omgivelser. Man er så opptatt av seg og sine påståtte rettigheter at man glemmer at man ikke bor i et muslimsk land. Her snakker vi om frivillig segregering.

Selv om det symboliserer religion, er religion noe som hører privatlivet til. Å praktisere religion i det offentlige rom i et sekulært samfunn er å ta seg vel mye til rette. Hva med å begrense bruken til moskeen, hjemmet og i andre sammenhenger der andre slipper å bli eksponert for noe de gjerne skulle vært foruten?

Dere sier selv det bare er et plagg. I så fall skulle det vel koste veldig lite å ta det av seg utenfor den private sfære.

Til slutt vil jeg bare si at det er noe befriende å kunne poste i et kommentarfelt uten registrering av noe slag, og det er derfor synd at noen misbruker denne friheten til å seile under falskt flagg, provosere og komme med barnslige seksuelle fornærmelser. Det er slike som dere som gjør at fora og kommentarfelt generelt har sett seg nødt til å innføre registrering og godkjenning først.

Mumle

23.09.2016 kl.08:35

Hold hodet høyt, du Lily! At det koster, er lett å se av enkelte kommentarer her i feltet. Du er etter min og mange andres mening en verdifull stemme i debatten.

Vennlig hilsen

(dessverre) Mumle.

Jeg er er ikke like modig som deg.

P K Andersen

23.09.2016 kl.08:46

Bravo Lily Bandehy. Islamofascistene kaller deg klikkhore. Anmeld dem! Deres allah er like liten som en viss kroppsdel...

L.M

23.09.2016 kl.09:03

Syntes du har mye bra og si I din artikkel/blogg innlegg..

Er nok mange som ikke bærer Hidjab av den grunn du sier.

Men er ikke for at det skal brukes i arbeid og heldekkende bør forbys helt her i Norge.

Syntes de som styrer dette landet har tatt litt vel av med og hele tiden innrette seg etter våre nye landsmenn/kvinner..

Syntes ikke de skal få slippe unna de tingene vi ikke slipper unna med. Likt skal være likt.

Syntes også det er flaut og trist og se alle de rasistiske utsagnene i kommentarene ovenfor😔

Ufattelig trist med alle nett trollene man ser i kommentarene ovenfor også.

Ta vare på Norges egne verdier istedenfor og fjerne de.

Crissy

23.09.2016 kl.09:55

Disse muslimene som her slenger dritt om deg, forteller tydelig hvorfor man bør ta islam alvorlig. Nå er Sverige på vei mot total ødeleggelse, nettopp pga. at de har sluppet inn altfor mange muslimer.

Kai Inge Buseth

23.09.2016 kl.10:20

Du skriver fantastisk godt, Lily. Du uttrykker klart og presist hvorfor Norge og Europa nå sliter med splittelse i samfunnet.

Synd at eliten og den politiske sandkassa vender det døve øret til. De som for lenge siden skulle ha gjort noe med problemet, men som er mer opptatt av seg selv og politisk taktikk.

Du er en verdifull bidragsyter til å få snudd naivismen i Norge, Lily.

Vi har også andre verdifulle bidragsytere i så måte:

Takk til Arhu, Morsomt hva og Well Well for bekreftelsen på at våre bekymringer er berettigede og hvorfor tiltak for å få dere ut av landet er nødvendige.

Ser også at enkelte (anonyme selvfølgelig) ikke unnser seg for å komme med dårlig skjulte trusler mot Lily. Regner med at PST merker seg dette.

Lily Bandehy hører hjemme i Norge, det samme kan ikke sies om enkelte andre i kommentarfeltet.

Savner forøvrig en moderator som kan spare leserne for åpenbart psykiatriske tilfeller som Storegut.

trond

23.09.2016 kl.10:47

Jeg skjønner ikke alt det maset om dette hode plagget. Mange norske damer som bruker det. de kaller det skaut. til og med min bestemor brukte det fast tidligere. hun hadde ingen religiøst mening med å gå med plagget. hun er kristen, går i kirken og er overtygd om at det er den rette religionen. Hun brukte dette hodeplagget for å ikke ødelegge hårfrisyren, da hun gikk et ærend. Jeg syns dette er bortkastet diskusjon. Hijab/skaut er ingen religiøst plagg. kun et hodeplagg. om noen av politiske grunner skal kalle dette er muslimsk plagg, er det greit. men ikke forvent at resten av norge/verden er enig i det!

Om man ikke vil ha dette inn i sykehjem, og andre offentlige institusjoner, så er det bare å forby hodeplagg. alle andre hodeplagger er tross alt allerede bannlyst. (caps, lue, finnlandshette osv.)

Trym

23.09.2016 kl.12:39

På tide med en grunnlovsendring. Vi kan ikke la oss overkjøre av Islam og islamister. NOK er NOK. La oss få bort alle moskeer, halal slakterier hijab, burkini osv, så kanskje disse ufyselige menneskene forlater vårt land. De formerer seg som kakkelakker og de krever mer og mer av VÅRT samfunn.

Antivirus

23.09.2016 kl.12:58

Muslimer strømmer til Europa høy i hatten og med frekkhetens "nådegave". Islam er en pest og en plage. NAV må påregne seg mange som får PTSD, som følge av denne islamske faenskapen.

Antivirus

23.09.2016 kl.13:06

Er så forb...på denne halalmaten som disse muslimene har klart å presse seg til, spyr av islam! De infiserer alt de kommer over, hyler og skriker om sine rettigheter. HJELP....finnes det ingen normale politikere igjen i dette landet? Er ikke dette landssvik, så vet ikke jeg!

Maria

23.09.2016 kl.14:14

Helt enig! Flott skrevet. Dobbeltmoralen er slående når de som praktiserer en diskriminerende og antidemokratisk trosretning/ideologi påberoper seg retten til å bære symboler som nettopp sier "jeg er bedre enn deg" og nettopp brukes til å diskriminere og undertrykke kvinner.

Trumpforoffice

23.09.2016 kl.16:04

Vi trenger en Trump i hvert europeisk land

Heia Donald J. Trump

Trumpforoffice

23.09.2016 kl.16:06

Trump har sparket tvers gjennom muren av PK svineri

og kulturmarxisme. Det koster ham nok noen venner, men for en fyr. Mannen er helt uredd

Odda

23.09.2016 kl.17:54

Hun blir stelt av hender og ikke av hode eller hodeplagg!!! Verste eg ha lest!! Det fins ikke noe bedre en islam..spyr av hvor stygge nordmen kan være såå frekke!!! Det beste hun selv kommer fra en muslimsk famillie!

irene

23.09.2016 kl.17:58

håper virkelig du ALDRI blir hverken lærer eller sykepleier for mine barn!!!for et ignorant innlegg...

jeg er etnisk norsk muslim jeg. hvor vil du jeg skal pelle meg hen a???utdanna helsefagarbeider er jeg og. kler meg da virkelig akkurat som jeg vil. svært så opphengt folk skal være i denna hijaben...

Trumpforoffice

23.09.2016 kl.18:13

Irene bør lære seg norsk

Heia Trump

Lær historie

23.09.2016 kl.19:27

https://www.youtube.com/watch?v=MEhSk71gUCQ

23.09.2016 kl.19:32

"Irene" skriver:

"svært så opphengt folk skal være i denna hijaben..."

Ikke minst gjelder dette muslimene selv. Hadde de ikke vært så vanskelige og nektet å innrette seg, ville dette vært et ikke-tema.

"kler meg da virkelig akkurat som jeg vil"

Det er akkurat det som er problemet med mange muslimer. De tror de kan gjøre akkurat hva som passer dem i religionens navn. Men hijab har ingenting i det offentlige rom å gjøre.

Tror sannelig jeg skal kjøpe meg en "templar cross T-shirt" som jeg skal ha på meg neste sommer.

J18

23.09.2016 kl.19:49

Så glad jeg ble nå Lily!

Utrolig godt å lese. Ikke bare fordi jeg har noen av de samme tankene, men også fordi du gir meg noen svar og mer å tenke på på samme tid.

Selvsagt skal det bli gjort endringer i det norske samfunnet, på samme måte som det har blitt gjort endringer siden tidenes morgen - men disse endringene skal komme flertallet til gode og bygge på de verdier Norge står for, og ikke "bøye" seg for en fremmed ideologi eller være en følge av ønsker fra et mindretall i en minoritet. Et hijab forbud i det offentlig rom vil jeg tro kommer til å være til det beste for ALLE (både 87 år gamle Ola som aldri har vært i utlandet, og alle nye ansikter som ønsker å bli en del av det norske samfunnet).

Samtidig skremmer det meg at så mange her og ellers velger å bruke ord som "de" og "vi", "vårt" og "deres" - hva med oss? OSS ALLE som skal bo, leve, jobbe og løfte Norge fremover?

Det er uaktuelt å stenge bestemte grupper ute fra landet og uaktuelt å referere til andre mennesker med de ordene som enkelte har valgt å kaste ut av seg her i kommentarfeltet (snakker nå både til de som selv er muslimer og ikke vet hvordan de skal reagere på det du skriver og måten "nordmenn" referer til en så stor gruppe mennesker uten hemninger) .

Det å jobbe for å bedre forholdene for OSS ALLE er viktig, og jeg vil tro at like rettigheter, regler og plikter vil gi en god grobunn for positive endringer i samfunnet.

Eks. på likhet vil være at alle uniformskledde fremstår LIKT i uniform og at visse regler må følges for at elever og lærere skal fremstå likt for medlever og kollegaer.

Det å støtte oppunder plagg og symboler som fører med seg SPLITTELSE og uenighet i et samfunn som skal bestå av OSS ALLE er ingen god ide og vi trenger at lederne i dette landet som vi viser så stor tillit til og som vi har så høye forventninger til, hjelper oss med å holde på de verdiene vi ønsker å fortsette å ha - blant annet demokrati og likestilling, og ta avstand fra alt som kan være undertrykkende eller splittende for grupper og individer.

Takk for at du skriver og deler. Setter stor pris på det.

Klem fra en som er litt engstelig for en mulig negativ utviklingen som vil prege OSS ALLE

Sjømann

23.09.2016 kl.21:07

God aften Lily,

Ser at mange kaller deg modig. Det er en sørgelig utvikling vi har hatt i Norge når det nå kreves mot for å publisere et så velfundert og sobert innlegg som du har skrevet.

Noen ord om de jentene som hevder at hijab er en del av deres identitet og religiøse tradisjon: I 1960- og 70-årene tilbrakte jeg mye tid i flere muslimske land. Jeg opplevde, som en tidligere kommentator bemerker, at i byene i Iran var folk stort sett kledd som i Europa. Bare i Saudi-Arabia og delvis Kuwait brukte kvinnene typisk "muslimske" plagg - niqab. Andre steder kunne de bruke landets tradisjonelle drakt uten derved å signalisere at de var troende muslimer. De fleste brukte ikke hodeplagg, men noen kunne ha løsthengende skaut - mest som beskyttelse mot solen virket det som,

Tettsittende hijab som dekker både ører og hals, var for 40-50 år siden så uvanlig at jeg trodde de få som brukte det, var en slags nonner. Bruken av hijab spredde seg i muslimske land først en stund etter at ayatholla Khomeinis prestestyre tok makten i Iran. Når unge kvinner i Norge velger/forlanger å bruke hijab, ser jeg det som en maktdemonsrasjon. De ifører seg frivillig en uniform som symboliserer ekstrem islamisme. Og den ideologien har som mål å gjøre store forandringer i det nokså rettferdige og tolerante samfunnet vi har klart å skape gjennom generasjoner.

Trumpforoffice

23.09.2016 kl.21:18

Hvis det er så greit å gå med disse muslimklærne, så må det vel være ok for oss andre å gå med de klærne vi liker.

Da må det vel være ok å gå kledd som en Ku Klux Klan type, nazist, eller dekke seg til på alle mulige måter.

Det skal vel være likhet for loven, eller?

Nei, nå er jeg naiv. Det er ikke likhet for loven lenger.

Polygami,omskjæring (mishandling av små barn), hetsing av jøder og andre ikke-muslimer, hel tildekking av kroppen overalt, særdomstoler, barnebruder, tvangsekteskap, osv, osv

er kun tillatt for en gruppe i samfunnet. Dermed har fundamentet i en rettsstat fullstendig kollapset

Østkant nordmann

24.09.2016 kl.01:51

Får se om du ikke tar imot hjelp fra en kvinne i hijab om du ligger døende på sjukehuset Lilly. Fy søren så mye piss som kommer ut av den kjeften din. Blir flau på vegne av oss nordmenn når jeg ser hvor mange landsmenn her inne som holder med deg, æsj skam. Norge skal være fritt for alt og alle! Gutta fra 2.verdenskrig hadde søren meg ikke vist sånne holdninger så detta. Er det noen jeg vil ha vekk fra mitt land så er det deg Lilly, du skaper bare hat!!

Vidar Holm

24.09.2016 kl.09:41

Dette er jo bare tullprat Lily. Hvorfor blander du hijab ig niqab? Du vet jo at det ikke er samme plagg. Hijab er jo bare et hodeplagg. I Norge har vi,og har alltid hatt, lue,skaut,hette og flere. Hvis du hvirkelig er for likestilling burde du heller støtte dine medsøstre og sloss mot religionenes trang til å undertrykke kvinner og påtvinge dem spesielle plagg og skikker. Dette er noe som finnes i nesten alle religioner. Løsningen på dette er å bekjempe diskrimineringen, ikke ofrene. Ethvert forbud eller tvang angående påkledning er sykelig maktbehov.

Tore på sporet

24.09.2016 kl.10:28

Lily du er så pr kåt. hvor langt opp tror du at du kan komme med denne rasistiske bloggen?

Kai Inge Buseth

24.09.2016 kl.12:20

Østkant "nordmann"

Har du noe annet enn verbal jihad og hatefullt oppgulp å komme med? Argumenter for eksempel?

Du er freidig nok til å dra frem "oss nordmenn" og våre motstandshelter som om de var på din side.

Saken er denne: "Gutta fra 2. verdenskrig" ville ha snudd seg i graven om de fikk se hvordan landet og verdiene, som de gav sitt liv for å forsvare, blir forvaltet av våre "ansvarlige" politikere.

Takk til Lily som lar de skamløse kommentarene stå, slik at vi alle kan se hva landet etterhvert har fått å slite med. Gjerne med kopi til våre ansvarlige politikere.

Kai Inge Buseth

24.09.2016 kl.12:28

Vidar Holm

>>Hvis du hvirkelig er for likestilling burde du heller støtte dine medsøstre og sloss mot religionenes trang til å undertrykke kvinner og påtvinge dem spesielle plagg og skikker.<<

Det er akkurat det hun gjør, selv om din mangelfulle kunnskap og forståelse hindrer deg i å skjønne det.

Kai Inge Buseth

24.09.2016 kl.12:31

Tore på sporet.

Her har du sporet fullstendig av.

Prøv med argumenter istedenfor det loslitte rasistkortet.

Trumpforoffice

25.09.2016 kl.13:13

Muslim amokk i Seattle.

"Fredens religion" slår til igjen

Trumpforoffice

04.10.2016 kl.19:24

Trump er Jesus

Skriv en ny kommentar

hits